Persoonlijk

Wij maken een sport van boodschappen doen!

Een tandje terug wat betreft de financiën.

Nee, we rennen niet serieus achter een winkelwagentje in onze sportkleding om zo onze calorieën te verbranden zoals je op de foto ziet. We maken een sport van goedkoop boodschappen doen door zo min mogelijk geld uit te geven in de winkel en soms zelfs geld over te houden in ons huishoudpotje.

Een huishoudpotje hebben we al vaker geprobeerd maar hier hielden we ons vervolgens niet aan. Tja, wat heeft het dan voor zin? Inmiddels zijn we alvast begonnen met onze goede voornemens want het lukt al een maand om goed op de centen te letten.

Het vergt wat gereken als je met drie volwassenen en een kind samenwoon. Iedereen moet zijn of haar rekeningen betalen. Merijn en ik kozen er tussendoor voor om te scheiden wat ook ontzettend veel geld kost dus het was zaak om een tandje terug te doen wat betreft de financiën.

Bewust worden van wat je uitgeeft is belangrijk.

Maar hoe doe je dat? De rekeningen moeten betaald worden want op deurwaardes zitten we niet te wachten. Wij kozen ervoor om een huishoudpotje te maken waarin wekelijks geld stoppen mocht er iets over zijn van de wekelijkse boodschappen. Inclusief de bonnetjes zodat we aan het eind van de maand alles kunnen nakijken.

Het klinkt misschien kinderachtig maar het helpt ons bewust te worden van wat we uitgeven. Dit sloeg soms nergens op. Het geld rolde er met de dag uit en dat is niet wat we uiteindelijk willen. Ons doel is om uiteindelijk uit elkaar te gaan met allebei evenveel ‘spaargeld’ zodat je altijd iets achter de hand hebt.

Met grote meubels voor Merijn zijn nieuwe woning zijn we een heel eind maar er komen altijd extra kosten bij. Je hebt nooit alles wat je moet hebben en daar kom je vaak pas achter op het moment dat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Zo stond ik nooit stil bij lampen.. en vooral niet hoe gruwelijk duur dit kan zijn.

Lisa wil op dat moment van ons huis ook een beetje ons thuis maken. Dat snap ik wel. Zij leeft nu tussen de kleuren en meubels die ik samengesteld heb met Merijn. Nieuwe meubels hebben we niet nodig maar zijn vooral bezig om de meubels die we hebben te pimpen met een nieuwe kleur!

Een sport maken van boodschappen doen!

We hebben een excel- bestand gemaakt met al onze inkomsten en uitgaves. Het komt er op neer dat we het eerste jaar niet teveel gekke dingen kunnen doen en we hard moeten werken om rond te kunnen komen. Dat is niet gek. Lisa staat namelijk onder bewindvoering. Dit lezen jullie in het artikel morgen op LonnekeSchrijft. En tja, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

De extra’s wat betreft telefoons, televisie en energie hebben we al zo laag mogelijk gezet. De premium versie van Spotify gaat de deur uit, dan maar reclames. Het scheelt toch tien euro in de maand en alles is meegenomen. Kortom, we hebben normale rekeningen waar we niet op kunnen verlagen en dan blijven de boodschappen nog over. Dit is een gebied waar altijd wel op te bezuinigen valt.

We zijn sinds een maand bewust van wat wij uitgeven en dat zorgt voor een positief gevoel en een positief saldo op de bankrekening. Je kunt het misschien niet voorstellen maar het bewust zijn van wat je uitgeeft blijkt al ontzettend veel te brengen. Wekelijks pinnen we een bedrag van 150,- euro voor de boodschappen en extra dingen. Afgelopen week hadden we zelfs 45,- euro over en op deze manier kunnen we extra leuke dingen ondernemen!

Het boodschappen geld kan straks uiteraard naar beneden als we hier met z’n drieën wonen maar voor nu maken we er een sport van om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Stiekem is dat best leuk om daarmee bezig te zijn.

Hoeveel geld geven jullie uit aan boodschappen? En ben je eigenlijk wel bewust van wat je uitgeeft? ik merk dat wij het gemakkelijker uitgeven door de pinpas door het apparaat te halen. Terwijl we rustiger aan doen met contant geld, gek toch?

 

(Visited 350 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer gre Luttik 6 december 2017 om 09:44

    Nou Lonneke, ik moet rondkomen van een AOW. 1150,00 euro.
    Samen met twee honden moet ik rondkomen van 50 euro in de week en de honden krijgen kwalitatief prima eten. Maandelijks moet ik sowieso 500 euro uitgeven aan mijn scheidingsadvocaat. Mijn kacheltje in de kamer moet het niet hoger stoken dan 15 graden!
    Ik heb alleen kleding van de tweedehandswinkel. Verder drink ik geen sappen en andere shit. Dan zijn er natuurlijk door mijn ziekte bijzondere kosten voor medicijnen en vitaminen en dieet enz. Een eigen risico natuurlijk naast de **ziektekostenverzekering. Pedicure. Kapper. Verder kom ik nergens meer. Al geen 15 jaar met vakantie geweest! Twee ziektekostenverzekeringen voor de honden. Eigen risico voor Medicijnen voor de honden. Gas, elektra en ik probeer zoveel mogelijk regenwater uit een ton te gebruiken voor de was en de wc. En omdat we in dit rot dorp geen OV hebben ook een klein autootje dat dat wel geen slurper is maar toch wel geld kost! Zonder auto kan ik niet, met de colitis, wipplash, gevolgen van mishandeling en de reuma. En koek en snoep en alle ongelofelijke dingen die ik graag zou willen hebben zijn finito. Dus jullie 150 euro per week kan voorlopig niet lager tot de kleine knul uit de luiers is. Maar dan komt school en studeren. Dus alvast geld in een washandje stoppen elke week is niet zo gek……….

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.