Oma zijn is het mooiste wat er is!
Persoonlijk

Oma zijn is het mooiste wat er is!

Als je trouwt met je partner zeg je een lange tijd dat dit de mooiste dag is van je leven. Als je moeder wordt, is die trouwdag écht niet meer de mooiste dag want met een kind veranderd er van alles in je leven. Oma zijn is het mooiste wat er is! 

Als je kinderen hebt ga je niet meer opstap maar je vrienden komen bij jou thuis of jij gaat naar hen omdat ze ook kinderen hebben. Je praat samen bijna enkel maar over je kind. Lonneke schreef daar onlangs een blog over!

Al snel kwamen nummer twee en drie, niet lang daarna hadden we een druk huishouden met onze winkel erbij. Ik heb drie keizersnedes gehad en daarom stond mijn man Jos niet echt te trappelen om aan een vierde te beginnen maar ik was nog steeds jaloers op moeders met dikke buiken en heb dan ook geen moment spijt gehad van ons vierde kind, en dat werd ook nog eens een dochter!

Soms vraag ik me nu nog weleens af hoe ik het vroeger allemaal heb gedaan maar alles ging vanzelf lijkt wel. Ik weet nog wel dat ik altijd veel respect had voor mijn moeder die 7 kinderen had en altijd in de keuken stond te koken, bakken en in het weekend de nodige was draaide. En toch altijd vrolijk bleef!

Die keuken was dan ook de plek waar iedereen stond om fijn bij te kletsen. Ik weet nog dat ik ooit tegen mijn moeder zei: ‘Je hebt alles verteld van de zwangerschap en de bevallingen maar niks over de opvoeding’. Ze moest hardlachen om mijn opmerking en zei: ‘Miek, dat gaat allemaal vanzelf’. En ja hoor, ze had gelijk. Wij hadden en hebben 4 makkelijke kinderen die nooit echt voor problemen hebben gezorgd.

Dan kom je na een lange tijd in de fase dat kinderen de deur uuitgaan en het stil wordt. Om je heen zie je mensen oma worden en hoor je ze zeggen ‘Dat is echt het mooiste wat er is’ en het is een cliché maar echt waar!

En toen die ene dag dat mijn jongste zoon kwam vertellen dat wij opa en oma zouden worden, geweldig wat een nieuws! Er brak een nieuwe periode aan van oppassen, spelen, knutselen en bovenal veel knuffelen met de kleinkinderen.

Nu zoveel jaren verder mogen we trots vertellen dat we opa en oma zijn van 7 kleinkinderen, inclusief 2 bonus kleinkinderen, wat een bezit! Nog steeds genieten we hier iedere dag van, zeker nu we de kinderen geregeld op FaceTime kunnen zien en we op onze familieapp op de hoogte worden gehouden van de leuke foto’s!

Ook nu pas ik met veel plezier op de kleintjes en geniet van ieder moment dat we elkaar zien. De oudere kleinkinderen komen logeren en daar kun je al leuke gesprekken mee voeren.

Omdat Lonneke wegens haar ziekte van Crohn thuis is, zijn we de dagen dat ik oppas veel samen en ook dat is geweldig om mee te maken. Veel bespreken en ondernemen met elkaar met een lach maar ook soms met een traan tussendoor.

Je wilt voor je kinderen het beste en dat ons kind ziek is vinden we waardeloos, echter zei ik vandaag nog:’ Jij hebt wel fijn iedere eerste belangrijke momenten van je kind mee kunnen maken en dat kan niet iedereen’. Toch zou ik er alles voor over hebben om te zorgen dat Lon gezond kon zijn maar als je met mensen praat kom je er al snel achter dat ieder huis zijn kruis draagt, helaas.

We kunnen het gelukkig zo plannen dat de ziekenhuis bezoeken altijd samen gedaan kunnen worden met mij of haar man.

Open zijn over alles is iets wat in ons gezin altijd al is geweest en dat ervaar ik altijd geweldig. Je gevoelens bespreken met elkaar en hierdoor wederzijds respect krijgt.

Ik hoop dat harte dat (maar dat weet ik nu al, hihi) onze kinderen iets doorgeven van onze opvoeding en ze terug kijken op een geweldige jeugd, dat is toch waar het allemaal om draait in je leven. Voor alsnog kijk ik iedere week uit naar de oppas momenten en de tijd dat ik met Lon, ziek of niet, een gezellig dag plan thuis of buiten de deur.

Groetjes van een trotse moeder & oma!

Bedankt mama voor het delen van jouw verhaal. Iedereen zegt dan zijn of haar moeder het liefste is maar de mijne is dat zeker! Ik had mezelf geen betere moeder kunnen bedenken en ik hoop zo dat ik net zo’n goede moeder voor James word dan jij voor ons bent geweest! 

(Visited 870 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.