chronisch moe zwangerschap
Persoonlijk

Vier Handen Op Eén Buik!

Vier handen op één buik is een programma wat eens per week te zien is op Nederland 3. Kennen jullie dat? Het is een programma dat een aantal (aanstaande) tienermoeders volgt en die aan een bekende Nederlander moeder worden gekoppeld. Zij gaan dan PROBEREN om de tienermoeders een handje te helpen. 

Ik kijk iedere aflevering met buikpijn en nee, niet omdat mijn crohn actief is maar gewoon omdat ik mij iedere week weer verbaas over het feit dat de tienermoeders zó weinig af weten van een zwangerschap. Ik bedoel, Google is mijn allerbeste vriendin en vooral in de zwangerschap wilde ik juíst alles weten!

‘Het komt wel goed’ dat denken een hoop tienermoeders uit dat programma. Hoe kom je daarbij? Wie heeft jou dat wijs gemaakt? Je moet er keihard voor knokken!

Ik vind het ongelofelijk hoe je zo onbezorgd kunt leven terwijl je over 9 maanden de zorg hebt voor jouw kindje. De grootste verantwoordelijkheid die je maar kunt hebben in het leven als je het mij vraagt.

‘Als je oud genoeg bent om seks te hebben dan ben je ook oud genoeg om daar de consequenties van te aanvaarden’ dat is ook een uitspraak waar ik hard om kan lachen. Je kunt dan wel zeggen dat je oud genoeg bent om de consequenties te aanvaarden maar dat doe je niet door 9 maanden af te wachten en maar eens te kijken wat er gebeurd als je kindje op aarde is.

Eigenlijk zou dit programma het hele jaar moeten draaien, iedere dag want er wordt puntje bij paaltje (meestal) toch wel wat geregeld door de bekende moeders. Ik vraag me bij sommige tienermoeders had hoe het had geëindigd als deze mensen niet hadden geholpen. Hmm… Ik wil het eigenlijk liever niet weten.

Mijn maag draait om van de opmerkingen en de naïviteit van de tienermoeders.

Het valt me trouwens wel op dat als het kindje daadwerkelijk is geboren, je toch een soort verandering ziet bij de tienermoeders. Het lijkt alsof het bekende ‘moedergevoel’ (meestal!) toch een soort van automatisch in je lichaam/geest treedt en dat verzacht de boel dan weer een beetje..

Ik zou liever willen zien dat deze meiden meer professionele hulp zouden krijgen door het programma. Een stel achterlaten die het normaal vindt om elkaar af en toe te slaan of ander geweld te gebruiken? Of een gezin die het heel normaal vindt om de hele dag te schelden, op hun telefoon te zitten of gewoon géén geld heeft om überhaupt zichzelf te onderhouden hebben meer hulp nodig dan zo’n programma.

Nu wil ik trouwens absoluut niet alle tienermoeders over één kam scheren en ik begrijp ook wel dat zo’n programma gemaakt wordt omdat het ook interessant moet zijn voor de kijkers, hoewel het mij meer zou interesseren om te zien hoe GOED tienermoeders hun kinderen ook kunnen opvoeden.

Er zijn genoeg tienermoeders die super goed weten wat ze doen, alles goed voor elkaar hebben ondanks ze er misschien niet voor hebben gekozen, alsnog super goed voor hun kindje zorgen en alles op alles zetten om een mooie toekomst op te zetten voor hun kindje.

Ken jij het programma? Wat vind jij van het programma Vier Handen Op Eén Buik?

(Visited 582 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

5 Reacties

 • Reageer MamaOnderneemt 3 april 2016 om 06:58

  Ik heb er toevallig laatst zelf ook een blog over geschreven. Elke keer als ik dit programma kijk, valt mijn mond open van verbazing. Wat heb ik te doen met de (ongeboren) baby’s.

  • Reageer Lonnekedewin 3 april 2016 om 07:59

   Oh ik ben benieuwd naar jouw artikel! Heb net tot pagina 14 terug gescrolt maar ik kan het niet vinden. Of ik kijk er overheen, haha!

   Vreselijk programma.. Moet veel meer hulp komen want sommige dingen (de meeste) kan echt niet!

 • Reageer Tineke 3 april 2016 om 08:46

  Ik kijk het programma ook wel eens en verbaas mij er ook altijd over. Maar het blijft wel tv, hier knippen ze vaak de goede stukken eruit om maar een leuk programma uit te kunnen zenden.

 • Reageer Mathiske's mama blog 4 april 2016 om 08:44

  Ik was echt verbaasd. Vooral die aflevering met dat stel wat steeds op de vlucht was voor de politie. Onbegrijpelijk, en er zijn er zo’n hoop die hun kind met roken vergiftigen, zo bizar.

 • Reageer Simone 4 april 2016 om 23:22

  Ik kijk het ook en zit ook tenenkrommend te kijken. Maar ze kiezen natuurlijk ook wel de ‘leukste’ (lees ergste) stellen uit voor tv denk ik.

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.