Leven met Lon in een fotodagboek
Persoonlijk

2015, wat was je mooi. Ik zal je nooit vergeten!

Het is alweer de laatste en een na mooiste maand van het jaar. De mooiste is natuurlijk juni, de maand waarin James ter wereld kwam. Het is tijd om eens terug te blikken op dit onvergetelijk mooie maar moeilijke jaar. Het zal lastig woorden om een heel jaar in één blogpost te beschrijven, het jaar waarin wij onder andere ouders werden en er helaas een lieve kennis overleed.

jaaroverzicht

Januari: We startte het jaar wat minder positief. Onze lieve Jet overleed aan die vreselijke rotziekte, kanker. Ze mocht maar 73 jaar worden! Gelukkig heeft ze mijn dikke buik nog gezien want op de begrafenis van Jet kregen wij te horen dat James helemaal gezond was doormiddel van de 20 weken echo! Helaas wist ze niet of het een jongetje of een meisje zou worden. Het is moeilijk, leven en dood liggen dicht bij elkaar want..
Mijn schoonzus beviel van een heel mooi kindje genaamd: Sam! Fantastisch, dat was iedere dag even kort knuffelen! Mijn broer was zo lief om Jet op haar sterfbed de naam van hun kindje te vertellen. Ze wist dus nog dat Sam Sam zou worden.

jaaroverzicht 2015

Februari: In deze maand stonden er maar liefst: 10 afspraken in het UMC. Het was een ziekenhuismaand. Ik kreeg steeds meer last van mijn gewrichten maar dat maakte niks uit, ik ging officieel de laatste periode van mijn zwangerschap en in deze maand maakte wij ook de babykamer helemaal af! De laatste trimester van de zwangerschap hebben we lekker genoten met z’n tweeën. Ik vroeg ‘verlof’ in het ziekenhuis.. na de bevalling zou het pas weer tijd zijn voor medisch gedoe. Nu eerst genieten en een kind op de wereld zetten.

jaaroverzich 2015

Maart: Ik ging deze maand met mijn moeder naar de negenmaandenbeurs. Er stond daar een kraampje waar je een mooie 3D echo kon laten maken. Dit wilde we wel! Net voordat we weer zouden aanrijden kregen we een echo. ‘Oh, daar is kareltje’ ik vergeet het nooit meer. Wij wilde namelijk het geslacht niet weten en dat had zij verprutst.. Maar goed, het was alsnog een heel mooi moment! Ik schreef er ook een blogje over check deze link maar: kareltje of karelientje?

jaaroverzicht 2015

April: We gingen naar ‘zwangere zaterdag’ wat ik trouwens iedere zwangere vrouw aanraad. Het is een rondleiding in het WKZ, omdat ik wist dat ik daar zou bevallen kregen wij alles te zien wat met de bevalling te maken had maar ook als je daar niet gaat bevallen is het erg leuk om daar een kijkje te nemen. Er waren allerlei leuke lezingen en kraampjes te zien.

2015-04-24 14.49.11

Mei: Ik was deze maand uitgerekend en stiekem hadden we hem ook wel verwacht! Deze maand had ik het ontzettend zwaar en kwam ik nauwelijks de deur nog uit. Lekker de hele dag relaxen en maar wachten..
De maand mei staat ook in teken van verjaardagen, er zijn in onze familie maar liefst 5 mensen jarig. Achteraf is het dus best handig dat James besloot nog even in mijn buik te bivakkeren. In het einde van deze maand werd ik wel opgenomen in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging

geboorte baby james

Juni: De mooiste maand van het hele jaar voor de rest van mijn leven. Hoewel.. als ik ooit nog een tweede kindje krijg in een andere maand zal dit natuurlijk veranderen. 17 juni met een dikke 42 weken werd onze kleine lieve jongen doormiddel van een keizersnee geboren. Ik schreef hier uiteraard een blogje over: James is geboren!

Jaaroverzicht 2015

Juli: We hielden een kraamfeest zodat we de rest van de avonden in de week lekker als gezinnetje konden genieten. Dat is me trouwens wel enorm goed bevallen! In een keer alle familie op bezoek en daarna weer lekker met z’n drietjes. Ook werden James zijn eerste prikjes een feit, super sneu!
Helaas werd ik deze maand ook weer voor het eerst ongesteld. Bleh! Maar ach, ik ben blij dat dát in ieder geval wel goed werkt bij mij 😉 Wil je mijn ervaring weten met het consultatiebureau? Ik schreef er een blog over consultatiebureau James

jaaroverzicht 2015

Augustus: Merijn kreeg te horen dat hij het eerste jaar van zijn studie had gehaald. Super knap ondanks de geboorte van James! In deze maand werd ik onder narcose behandeld bij de tandarts. Hier schreef ik niet alleen een blogje over maar er kwam ook een video online! Deze keer had ik alleen wat meer last van de narcose dan normaal en ik werd geïrriteerd van mijn buurvrouw die de hele tijd aan het praten was, haha. Ik weet er zelf niks meer van (gelukkig!)

jaaroverzicht 2015

September: James werd gedoopt in de kerk in ons dorp! Het was een hele mooie bijzondere dag. Helaas moest ik deze maand weer beginnen aan mijn ziekenhuisleven.. ik moest in deze maand 6x naar het UMC voor onderzoeken en controles. De knoop werd doorgehakt. Ik kreeg een laatste kans en daarbij werd mijn eerst Vedozilumab/Entyvio infuus een feit. Dat was super spannend!

LonnekeSchrijft_Favicon

Oktober: Ik werd afgekeurd door het UWV. Dat was een stukje rust voor ons.. In deze maand ging ik wat serieuzer bloggen. Ik kreeg af en toe wat opdrachtjes en ik zorgde ervoor dat er dagelijks een artikel online kwam! Mijn eerste artikel schreef ik in 2013!

Leven met Lon in een fotodagboek

November: Ik maakte het besluit om samen met James op zwemmen te gaan. Iedere maandag gaan we lekker spelen in het water, super gezellig! Helaas kreeg ik slecht nieuws van het UMC, ik moest aan de sondevoeding! Het ging slecht met mijn darmen en ik kon niet meer zelfstandig voor James zorgen. Het is voor mij een hele stap om samen met James te gaan zwemmen, helaas ben ik door mijn ziekte veranderd waardoor dit voor mij extra moeilijk is. Ook hier schreef ik een blogje over: mezelf kwijt geraakt

bevalling ervaring vader

December: James werd 6 maanden oud, kan omrollen van zijn rug naar zijn buikje, tijgert op de vloer, heeft zijn eerste pakjesavond meegemaakt, zijn eerste kerstmis is een feit en we laten nu zijn geboortejaar achter als mooie herinnering en gaan met z’n drieën nog mooiere herinneringen maken in 2016!

 

Het was een moeilijk maar bijzonder jaar. 2015, je was mooi. Ik zal je nooit vergeten!

 

 

(Visited 387 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 11 januari 2016 om 20:11

    Heel mooi geschreven en wat gaat een jaar toch snel !!!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.