met je kind op vakantie
Persoonlijk

De allereerste zonvakantie met een kind!

De eerste autovakantie!

De ‘grote’ vakantie is een periode waar de meeste mensen ontzettend naar uitkijken. Het hele jaar kei hard werken om in de vakantie met je gezin naar de zon te kunnen vertrekken is een heerlijk vooruitzicht.

Wij gingen afgelopen jaar naar Frankrijk. De allereerste vakantie met een kind en hoewel ik een redelijk relaxen- moeder ben, vond ik het best spannend. De vakantie die wij jaren hadden gehad, de hele dag aan het strand liggen en ’s avonds de hort op, was verleden tijd.

Het was ook onze allereerste autovakantie. Het was ongeveer 9 uur rijden voordat wij op de plek van bestemming aankwamen. Wij kozen ervoor om rond 23:00 uur aan te rijden. Achteraf was dit misschien niet zo handig. Vooral ik heb het ’s nachts- rijden onderschat maar alles is goed gegaan.

James hebben wij ’s avonds op zijn normale tijd in bed gelegd en wij zijn vervolgens de auto in gaan pakken. Rond 23:00 uur hebben we James in de auto gelegd waarna hij nagenoeg de hele autorit heeft geslapen en wakker werd in Frankrijk. Dat viel mij reuze mee moet ik zeggen!

Als je kind het naar zijn zin heeft, is het al snel goed!

Als je kind het naar zijn zin heeft dan is het al snel goed. Wij kozen ervoor om naar een camping te gaan. Ik zag het niet zitten om ’s avonds, als James op bed lag, aan de hotelkamer vast geklampt te zijn en met z’n tweeën op het balkon de avond verder door te brengen met een stokkaarten.

Ik dacht, op een camping heb je meerdere ouders die in dezelfde situatie zitten zodat je elkaar ’s avonds bij de sta- caravan kan ontmoeten. De camping was voor James perfect, vooral de eerste vier dagen waren heerlijk. Een hele hoop zon en we lagen non- stop aan het zwembad.

Positieve effecten op het welzijn van je kind!

De dagelijkse sleur, routine en verplichtingen van werk en school verdwenen naar de achtergrond. James vond het geweldig. Wij hebben de teugels losser gelaten wat betreft James zijn ritme en op deze manier hebben wij een ontspannen vakantie gehad.

Wist jij dat de aandacht en concentratie na 20 minuten in de natuur toeneemt? En de nieuwe ervaringen, veranderingen in de omgeving, de creativiteit van kinderen stimuleren? Leuke weetjes en een nog groter excuus om ieder jaar op vakantie te gaan met het hele gezin! Lees hier de positieve effecten van vakantie op het welzijn van kinderen.

James was werkelijk een kind naar je dromen. Dat is hij sowieso maar op vakantie liep werkelijk alles vlekkeloos. Hij had geen problemen met het verleggen van zijn ritme, ging prima slapen en had geen huildagen. Ik denk omdat wij als ouders ook ontspannen waren en de dagelijkse zorgen naar de achtergrond verdwenen.

De allereerste zonvakantie met een kind!

In Frankrijk werd het weer steeds slechter. We hadden het erover om eerder naar huis te gaan. Een vakantie zonder zon is nog niet zo’n probleem maar non- stop regen zaten wij nou ook weer niet op te wachten. Uiteindelijk hadden wij een hotel geboekt in Spanje en zijn we doorgereden naar de Zon. Het ware drie heerlijke dagen aan het strand waar wij ook hebben gemerkt dat James dit geweldig vond.

Mijn voorkeur gaat nu toch uit naar een vakantie die wij altijd hebben gehad. Een zon vakantie heerlijk aan het strand met afwisseling van het zwembad en ’s avonds een drankje doen op de boulevard. Dit werkt prima met een kind is wat wij hebben ervaren. James sliep in de buggy als hij moe was en als hij zijn auto’s maar had was alles prima!
Een autovakantie is wel perfect met een kind. Op deze manier hebben wij heel veel speelgoed kunnen meenemen voor James wat voor hem herkenbaar was op vakantie. Hij heeft veel profijt gehad van zijn fiets. Als wij ’s avonds gingen wandelen, reed hij op zijn fiets met ons mee over de boulevard.

Kortom, de allereerste zonvakantie met een kind is ons prima bevallen. Stiekem kijk ik al uit naar volgend jaar!

Hoe beviel jouw vakantie met een kind? Viel het mee of juist tegen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Dit artikel is in samenwerking met HomeToGo geschreven en door HomeToGo onderzocht.

(Visited 226 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Nicole Orriëns 18 augustus 2017 om 11:11

    Fijn dat het zo goed ging. En zeker de zin dat als je kind het naar de zin heeft, dat je het dan zelf ook fijn hebt klopt als een bus!

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.