op vakantie met een baby
Persoonlijk

Dik door medicijnen een excuus?

Afvallen duurt lang!

Ik ben inmiddels al een tijdje bezig met sporten, mijn conditie verbeteren, kracht opbouwen en hopelijk ook wat kilo’s afvallen. Ik merk dat mijn lichaam er al een beetje aan gaat wennen, ik heb niet meer bij iedere training spierpijn en houd de oefeningen steeds langer vol. Lees hier mijn ervaring met een personal trainer!

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat is mijn sportavontuur begon bij de Brug in Mierlo. Ik heb voor de eerste drie maanden een personal trainer in de hand genomen. Ofja, eigenlijk neemt zij mij bij de hand om mij te begeleiden in de sporthal en een beginnetje te maken aan dit lange afvalproces. Want laten we eerlijk zijn, afvallen duurt zòòò lang!

Wij vrouwen en trouwens ook mannen die een aantal veel kilo’s te zwaar zijn, willen het liefst dat ons lichaam binnen een week weer in shape is. Een beetje veel gezond eten en een beetje veel bewegen dan moeten die kilo’s er toch afvliegen? Helaas, de meeste dromen zijn bedrog, zo werkt het niet!

Ik durf niet meer te zwemmen met James.

Er zijn vaak jaren aan vooraf gegaan om je lichaam op een punt te krijgen waar je totaal niet blij mee bent. Helaas moet je er dan ook veel moeite voor doen om weer tevreden op het strand te kunnen liggen zonder je ergens voor te schamen. Ik spreek trouwens volledig uit mezelf hoor, sommige mensen hebben hier totaal geen moeite mee! Ik wel, het zou zomaar een reden kunnen zijn om niet op vakantie te gaan. Ik ga nu weleens samen met James zwemmen bij mijn ouders in de tuin maar zelfs op die vertrouwde plek laat ik mijn badpak in de kast hangen en ga ik het liefst met een los t-shirt en korte broek het zwembad in. Speciaal voor James want als het aan mij lag, ging ik helemaal niet zwemmen. Eigenlijk best triest.. Maar goed, dat motiveert des te meer om door te zetten bij het sporten.

Ik was zo iemand die op zondagavond met mijn luie reet, een zak chips en een koud glas Cola voor de buis Obese lag te kijken en aan het eind van de aflevering versteld en jaloers was op het resultaat. Jeetje, die mensen vallen vaak wel meer af dan 70 kilo!

‘Dan moet die 30 kilo van mij toch ook niet zo’n probleem zijn?’ zeg ik tegen mijn moeder die even jaloers mee zit te kijken.

‘Nee maar Lon, bij jou ligt het aan de medicijnen’ krijg ik dan als antwoord terug.

Dik door medicijnen, een excuses?

Ja, misschien is dat de reden wel. De reden dat ik mezelf niet fijn voel op het strand. Laten we eerlijk zijn? Als je iemand ziet liggen op een strandbedje aan de zee die een soort van te dik is, denk je eerder: ‘Die eet zijn bordje goed leeg!’ i.p.v ‘Misschien komt het wel door medicijnen’.

Misschien moet ik, als ik dan toch met al mijn kleding de zee in ga, een t-shirt laten bedrukken met de tekst: ‘Dik door medicijnen’. Op een of andere manier voelt het dan als een goed excuus om dik te zijn. Ja, stop! Ik weet het! Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Er zijn zat mensen die slank zijn en nog wel meer medicijnen slikken dan ik!

Oké genoeg gezeverd, terug naar mijn sportavontuur bij de Brug Active. De eerste drie weken vond ik het zwaar, heel zwaar en ik was gefrustreerd dat ik nog geen 2 minuten kon rennen zonder dat mijn tong op de grond hing van vermoeidheid. De dagen erna liep ik als een Pingquin door het huis van de spierpijn. Ik had spierpijn op plekken waarvan ik niet eens wist dat daar spieren zaten, jeetje wat heftig.

Het wordt steeds makkelijker..

Maar het is het waard, inmiddels gaat het me een stuk beter af. Ik kan nu zonder al te veel moeite 10 minuten op de crosstrainers doorbrengen en op zich lukt het ook nog wel om dan een klein gesprekje te voeren. Knap he? Ik ben oprecht best trots op mezelf! Zeker als ik foto’s zie van twee jaar geleden, toen ik alleen maar in een rolstoel vooruit kwam.

De krachttrainingen gaan me redelijk goed af. Mijn benen is nog een drama maar mijn bovenlichaam kan het redelijk goed hendelen. Steeds wat meer gewicht of wat meer herhalingen en dat voelt goed. Dat maakt sporten natuurlijk ook leuk! Ik merk dat ik steeds meer kan en dat het makkelijker gaat dan een paar weken terug.

Zonder personal trainer had ik maar ‘wat’ gedaan.. Ik was vast en zeker gaan sporten, als ik het na een Obeseaflevering weer eens beu was maar dan had ik het nu allang opgegeven. De apparaten zijn niet moeilijk om uit te vogelen hoe het werkt maar het blijkt nu wel dat het ontzettend belangrijk is om uitleg te krijgen over je houding bij een oefening zodat je de juiste spieren gebruikt en geen blessures krijgt.

Een lange weg maar de eerste stappen zijn gemaakt.

Wil jij nou ook gaan sporten maar durf je niet te beginnen? Of haak jij na een paar keer sporten al weer af? Je bent niet de enige! Kies voor een personal trainer, het kost misschien wat geld maar je hebt maar èèn lichaam waar je het de rest van je leven mee moet doen en een gezond lichaam is onbetaalbaar, toch?!

Ik heb nog een lange weg te gaan maar de eerste stappen zijn duidelijk gemaakt. Het wordt steeds leuker & deze zomer sla ik misschien over maar ik ga ervoor om volgend jaar met een fijn gevoel op het strand te liggen en met mijn zoontje te kunnen zwemmen zonder bezig te zijn om mijn vetrolletjes te verbloemen.

Ik wil met dit artikel niemand kwetsen, dit is volledig uit mijn eigen gevoel geschreven. Mijn ervaring! 

(Visited 491 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Tamara TS 12 augustus 2016 om 03:18

    Wat goed dat je zo je best doet! Ik heb zelf altijd gesport, maar nu ook best wel wat bijgekomen sinds enkele operaties en medicijnen. Het gaat gelukkig steeds beter, dus zodra ik de laatste operaties achter de rug heb ga ik zeker weer sporten. Van de andere kant voel ik me niet slechter nu ik dikker ben, trek nog steeds gewoon mijn bikini aan.

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.