een sondevoeding
Persoonlijk

Een schoonmaakster nodig?

Als je dit leest en je woont nog thuis, geniet ervan want zodra je op jezelf woont besef je pas wat je moeder wel niet allemaal voor je deed en dat ga je sowieso missen! Als je op jezelf woont moet je alles zelf doen, de was, strijken, koken en zorgen dat je huis schoon is zodat je er prettig kunt lezen. 

Wij hebben altijd al een soort taakverdeling gehad. Merijn laat Max uit, zet het vuilnis buiten, werkt in de tuin en kan strijken als de beste.

Ik zorg dat het huis is opgeruimd, doe de was erin eruit, stofzuigen, dweilen en ik zorg dat James zijn eten krijgt. Meestal kookt Merijn ’s avonds voor ons en ik kook ’s middags voor James. We namelijk meestal als James op bed ligt om 7 uur, dit willen we gaan vervroegen als we zijn laatste fles gaan afbouwen!

Mijn energie is een stuk minder als bij de meeste mensen. Iedere dag is mijn lichaam bezig om mijn darmen (en de rest) in het gering te houden en zijn mijn bloedcellen hard aan het vechten zodat ik me een beetje fijn kan voelen. De medicijnen die ik slik helpt een beetje mee maar het kost hoe dan ook heel veel energie.

De ene dag sta ik op met heel veel energie. Zoals vandaag, dit is een goede dag. Merijn heeft gisteren beneden gepoetst waardoor ik vanmorgen fijn kon opstaan en mijn aandacht volledig aan James kon geven. Lekker spelen, lezen en zingen samen, heerlijk! Toen hij vanmorgen naar bed ging, heb ik het fruit gesneden, appeltje gestoomd (die krijgt hij namelijk nog niet goed weg gekauwd) en heb ik zijn eten vast gekookt voor vanmiddag.

James slaapt nu, zodat ik even tijd voor mezelf kan nemen en een rust moment inschakel. De voorbereidingen voor vandaag zijn gefixt en nu even rust. Ik ben iedere dag een beetje aan het stoeien met mijn ritme. Het valt me zwaar en ondanks dit een hele goede dag is heb ik niet genoeg energie om de badkamer even grondig te doen, onze slaapkamer onderhanden te nemen of de keukenkastjes een keer uit te ruimen. Deze taken blijven dus vaak liggen en daar baal ik van.

Ik kan ’s avonds sowieso niet naar bed als het een rommel is of het niet schoon is. Mijn ergotherapeut zegt dat ik het best een paar dagen kan uitstellen, wij Nederlanders ‘moeten’ zoveel terwijl dat eigenlijk niet nodig is, aldus haar. Ik begrijp dat maar aan die extra taken, die nou eenmaal bij het huishouden horen, kom ik eigenlijk nooit toe.

We hebben gisteren overlegd met elkaar om een schoonmaakster te laten komen die eens per week (of twee weken) even komt ‘meehelpen’ met het huishouden. Tja het kost geld maar ik heb dat er wel voorover. Ondanks ik de hele dag thuis ben samen met James lukt het mijzelf niet om dit voor elkaar te boxen en ik denk dat een schoonmaker ook een stukje rust geeft voor ons beide.

Opzoek naar een schoonmaakster dus! Ik heb al wat websites afgestruind en wat reacties achter gelaten. Ben erg benieuwd of we een geschikte leuke poetsvrouw vinden!

Krijgen jullie het huishouden helemaal aankant zoals je zou willen? En voor de chronies onder ons, hoe pakken jullie dit aan?

(Visited 184 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 4 mei 2016 om 18:10

    Ik ben nu iemand thuis omdat ik een peesontsteking heb. Heel erg balen en kan lang niet altijd doen wat ik wil. We kunnen nu helaas geen hulp betalen dus helpt mijn man wat meer. Zodra ik dalijk weer aan het werk ben, denk ik dat er toch iemand komt om te helpen ?

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.