verbroken relatie
Persoonlijk

Ik verbrak de relatie met Merijn toen ik ziek werd!

Ik dacht nooit dat het serieus was.

Merijn en ik zijn al ruim 8 jaar samen en wat hebben wij veel commentaar over ons heen gekregen toen we op de middelbare school zaten. ‘Ga jij geen carnaval vieren dan?’ werd er vaak gevraagd. Alsof je geen carnaval kunt vieren als je ‘verkering’ hebt…

Merijn kwam mij vaak ophalen van school, hij fietste, treinde en buste wat af in die tijd. Het was voor hem namelijk helemaal niet handig om mij van school te halen. Ik reed immers na mijn school met de bus naar Eindhoven om zo naar huis te gaan. Merijn woonde daar en zat daar op school. Toch kwam hij mij vaak opalen van school en liepen we kletsend samen naar de bus.

Het was een heerlijke tijd. Hoewel ik eerlijk gezegd nooit serieus dacht: ‘Dit is de man van mijn dromen, met hem ga ik trouwen en hij wordt de vader van mijn kinderen’. Nee, ik had het leuk en gezellig met Merijn en we zouden wel zien hoe het verder liep.

We hadden een leuke relatie, totdat ik ziek werd.

We hadden het zo leuk samen, dat we iedere dag wel een moment zochten om elkaar te zien. Al was het maar 10 minuten op het station voor de wissel van onze bussen dan gingen we nog even samen ‘chillen’. Ik smste mijn moeder dat de bus weer eens vertraging had en dan nam ik er gewoon een, twee of drie later.

We hadden twee jaar een relatie voordat ik ziek werd en in die tijd hebben we echt gekke dingen gedaan samen. Iedere dag met Merijn was dan ook echt leuk, totdat ik ziek werd.

Ik heb vier maanden lang op de bank in de woonkamer geslapen. Iedere keer ging ik letterlijk kruipend naar het toilet omdat ik niet meer kon lopen van de buikpijn. Ik durfde niet naar het ziekenhuis. Ik schreef ooit eerder een artikel over mijn ziekenhuisangst, mocht je deze nog niet hebben gelezen dan kun je op deze link klikken. 

Wie wil er nou een ziek vriendinnetje?

Na een halfjaar werd de diagnose gesteld. De ziekte van Crohn en lag ik vier weken in het ziekenhuis. Merijn zat werkelijk ieder bezoekuur aan mijn bed. Hij sloeg nooit een moment over, nam altijd wat leuks mee en at daarna samen met mijn ouders en vertrok dan weer naar huis.

Kort nadat ik thuiskwam, maakte ik het uit met Merijn. Ik heb toen zelfs tegen mijn ouders gezegd dat dit de beste keus was die ik ooit had gemaakt. Onzin natuurlijk. Ik durfde niet meer. Ik was zó bang dat hij mij zou laten zitten. Wil wil er nou, en vooral op die leeftijd een ziek vriendinnetje? Ik besloot het dus maar uit te maken voordat hij het deed. Ik verbrak onze relatie.

We hebben het een paar dagen volgehouden om geen contact te hebben. Dat leek mij beter. Dit hielden wij niet lang vol en gingen stiekem afspreken. Geen idee waarom we dat stiekem deden maar ik denk omdat wij bang waren wat de omgeving ervan vond.

Relatie is een werkwoord.

Alles is goed gekomen. Ik heb mijn angsten verteld en beloofde dat hij iedere dag van mij zal blijven houden en mij voor altijd zal blijven steunen, ook als het wat minder ging.

Natuurlijk hebben wij ook mindere tijden gehad. Dit zie je vaker na een aantal jaren in een relatie te hebben gezeten. Waren wij nog wel verliefd? Ging het over in ‘houden van’ of is het een combinatie? Wilde wij dit de rest van ons leven? Het is ons ontzettend moeilijk gemaakt door mensen in de omgeving maar ook door de situatie en altijd kwamen wij hieruit en werden daar sterker door. Samen.

Aan een blik hebben wij genoeg, we lachen en huilen samen, we maken plezier en hebben serieuze gesprekken, we maken ruzie maar gaan nooit slapen zonder kus en dragen samen de zorg voor onze mooie zoon op.

Ik ben blij dat we in die tijd zo sterk waren om bij elkaar te blijven. Relatie is een werkwoord!

(Visited 498 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.