Bloggen
Persoonlijk

Al mijn foto’s zijn verdwenen!

Mijn mac ging kapot en ik had geen back- up!

Ik schreef de afgelopen week op mijn Facebookpagina dat mijn Mac kapot was gegaan. Iedereen kent dat gevoel wel. Je wil enthousiast beginnen met ‘iets’ en net als jij dat gaat doen, is het kapot, zijn de batterijen leeg. Hier hetzelfde.

Ik had een leuk idee voor een video en ook mijn blog inspiratie was weer aangevuld. James sliep, Merijn had avonddienst en dus kon lekker wat uurtjes aan het werk!

Toch niet. Mijn Mac ging niet meer aan. Hij deed van het een op het andere moment helemaal niks meer. Ik had voor de zekerheid een ander stopcontact geprobeerd want ja, je hebt nog een kleine hoop. Helaas, zwart beeld en een tikkend geluid. Dat kan niet goed zijn!

Ik heb op internet gezocht of er iemand aan huis kon komen om het zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Op dat moment heb je er wel een miljoen voor over. Het is nu eenmaal mijn leven.. Dat is natuurlijk niet zo maar zo voelt het wel!

Gelukkig kwam de dag daarna iemand die er verstand van heeft en toen werd al snel duidelijk dat mijn harde schijf dood was verklaard. Ik heb zoals vele een dropbox maar op mijn Mac zelf stonden ook 20.000 foto’s van James, alles is weg!

Al mijn foto’s zijn verdwenen!

Ik was hier goed ziek van en er is een mogelijkheid om de harde schijf nog te achterhalen want hij wordt nog wel herkend maar dat kost veel te veel geld. Ik bewaar het wel voor het geval dat ik ooit geld teveel heb…

Je beseft dan pas echt hoe belangrijk foto’s eigenlijk zijn. Het is niet anders. Er zit niks anders op dan nieuwe herinneringen te maken, foto’s te schieten en dit vast te leggen om een externe harde schijf.

Het is trouwens nog een geluk dat ik op mijn YouTube kanaal de film van de geboorte van James heb staan en natuurlijk zijn eerste verjaardag. Thank God!

Ik moet nu een tandje harder werken om alles weer up to date te houden. En nu is onze kleine man ook nog ziek waardoor het allemaal even wat minder loopt in huize de Win.

De conclusie van deze blog is, zorg dat je alle foto’s, ook op je pc op een externe harde schijf zet en het liefst op twee tegelijk zodat er niks mis kan gaan. Stel het niet uit tot morgen, dat deed ik ook en ik was te laat..

(Visited 203 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.