Gescheiden met toch samen op vakantie?
Persoonlijk

Gescheiden maar toch samen op vakantie?

Scheiden is een groot proces.

Een scheiding is een groot proces. Je bent over het algemeen niet binnen een uur gescheiden en zeker niet als er kinderen in het spel zijn. Dit is bij ons ook het geval. We willen eerst voor ons zelf alles goed op een rijtje zetten voordat we daadwerkelijk stappen gaan zetten. De eerste stap tot het officieel scheiden is gezet. Dit was een moment waarop we hier beide klaar voor waren.

Het afgelopen jaar is bizar verlopen. Lisa kwam mondjesmaat hierbij wonen, Merijn kreeg een vriendin en de vakantie stond vast. We zouden met vier volwassenen en James op vakantie gaan. Dit liep niet zoals we hadden gehoopt. Het ging uit met de vriendin van Merijn en dat heeft ons besloten om alsog op vakantie te gaan maar dan met z’n drieën en James.

Het land staat vast, we gaan naar Spanje.

We hebben veel plezier gehad op de afgelopen vakantie en zoveel mogelijk met z’n alle gedaan. Lisa en ik zijn één avond samen weggeweest toen James lag te slapen en Merijn bij het huisje zat. Het was gezellig maar we willen allemaal nooit meer naar Frankrijk toe. Het weer viel tegen waardoor we uiteindelijk naar Spanje zijn vertrokken om het zonnetje nog te kunnen zien.

We lagen met z’n alle in een cheap- ass hotel en de bedden lagen vreselijk maar dat deed er niet toe. We lagen overdag op het strand en ’s avonds zaten we te genieten aan de boulevard met uitzicht op zee. Daar deden we het voor!

De vakantie in Frankrijk was een stuk leuker geweest als het weer beter was maar buiten dat wil ik graag naar de zee en dat was in Frankrijk nog een heel stuk rijden. Ik ga graag naar de zee. Het heeft iets speciaals. Ik kan hier uren naar kijken terwijl het zicht iedere seconde veranderd.

Een volgende vakantie gaan we zeker naar Spanje. Dat staat vast. Vanaf kleins af aan gingen we ieder jaar op vakantie naar Spanje. Het is een soortvan ‘ons familie land’.

We maken keuzes op basis van wat de vorige vakantie beter kon.

Lisa vond de dagen in Spanje ook geweldig. De plannen voor de zomervakantie 2018 zijn gemaakt. We hebben deze keer keuzes gemaakt op basis van wat de vorige vakantie beter kon. Dit was een vakantie waarin we teveel geld hebben betaald.

We zouden eigenlijk met vier- man gaan, buiten James. Dat is zuur en willen we volgend jaar voorkomen.
Het is nu nog een stuk goedkoper om te boeken dus daar laten wij geen gras over groeien maar een vakantie boeken is moeilijk omdat Merijn en ik James nog niet zolang kunnen missen. Merijn heeft hier iets minder moeite mee maar ik vind het een moeilijke gedachte om James twee weken te missen als hij op vakantie zou gaan met Merijn.

De toekomst zal uitwijzen wat er gaat gebeuren. We hebben momenteel een appartement geboekt, midden in het hoogseizoen, in een prachtig stukje van Spanje. Carihuela. Een plek waar het meest van de tijd de zon schijnt. Dat moeten we hebben!

Met een Nederlandse winkel onder het appartement wat goed uitkomt voor het eet- patroon van mij en James. De zee en het centrum op loopafstand en een prachtige boulevard vol met terrasjes waar we ’s avonds kunnen genieten.

Gescheiden maar toch samen op vakantie of niet?

Het voordeel aan dit appartement is dat je niet per persoon betaalt. Het is een groot appartement waar we allemaal genoeg ruimte hebben om te verblijven. Als Merijn volgend jaar een nieuwe partner ontmoet waar hij graag mee op vakantie wil of ervoor kiest om met vrienden op vakantie te gaan, is er geen man overboord.

De vliegtickets, die wij appart boeken, daar wacht Merijn mee tot dat het zeker is dat hij meegaat. Als dit niet het geval is hebben we dus geen extra geld uitgegeven en de tickets van Lisa, James en ik kunnen we nu al overmaken omdat het nu extra goedkoop is.

We denken dat dit de beste keus is. Als hij uiteindelijk niet mee gaat maar wel met zijn eventuele nieuwe partner of vrienden op vakantie wil dan zou hij kunnen boeken in de buurt van waar wij zitten. Op deze manier kunnen we James alsnog samen meemaken op vakantie maar hebben we wel ons eigen plekje.

Dit zal uiteindelijk compleet gaat veranderen. Dat lijkt me logisch. Merijn gaat zijn eigen weg en Lisa en ik leiden ons eigen leven maar nu is dat nog moeilijk omdat James nog zo jong is en we hem beide niet zolang kunnen missen.

Een goede oplossing dus! Hebben jullie ervaring met een soort gelijke situatie? Ik ben benieuwd. Laat het weten in de comments!

(Visited 695 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.