Op je buik slapen tijdens zwangerschap
Zwanger &zo

Op je buik slapen tijdens zwangerschap!

Op je buik slapen tijdens zwangerschap, schrijf dat maar op je buik!

Ik ben een echte buikslaper al vanaf jongs af aan is dat mijn beste slaaphouding. Sterker nog ik kan met geen mogelijkheid in slaap vallen als ik op mijn rug lig. De eerste periode van je zwangerschap is het nog prima te doen. Niks aan het handje en daar kun je maar beter van genieten want voordat je het weet is het praktisch onmogelijk om op je buik te slapen.

Je zult dan ook merken dat je het zelf niet meer prettig vindt om op je buik te slapen. Buiten het feit dat je nadenkt over het feit dat het wellicht kwaad kan voor je kindje ben je eigenlijk gewoon bezig met ‘planking’ kennen jullie die term nog? Je ‘plankt’ namelijk gewoon op je buik en dat ligt natuurlijk vreselijk.

Lees ook: Waarom worden wij niet zwanger? 

De beste slaaphouding tijdens een zwangerschap?

Het is uiterst irritant dat je juist extra vermoeid bent tijdens je zwangerschap. Je bent immers een kindje aan het maken en dit kost kneiters veel energie. Maar lekker slapen is er op een gegeven moment niet meer bij. Als je na een uur lang wroeten lekker ligt, moet je eruit om te gaan plassen en als je dan weer in bed gaat liggen, lig je lang niet meer zo lekker dan hoe je daarvoor lag. Je kunt weer overnieuw beginnen om een fijne houding te vinden, tot de volgende plaspauze zich aankondigt!

Wij zwangeren hebben het niet gemakkelijk. Op je rug slapen tijdens de zwangerschap gaat namelijk ook niet meer helemaal soepel. Het gewicht van je baby rust op je ingewanden en bloedvaten. Hierdoor kun je een vervelend gevoel krijgen en zelfs ademhalingsproblemen ontwikkelen. Je zult je nu vast afvragen hoe je in godsnaam nog aan je welverdiende rust kan komen.

De beste positie voor jezelf en voor je baby is op je zij. Als je dit niet gewend bent is het even lastig om zo in slaap te vallen. Even oefenen dus! De voorkeur is dan de linkerzij. Rechterzij is ook niet zo’n probleem maar de linkerzij is nog het beste. De doorstroming van het bloed naar de placenta verbeterd waardoor je baby beter is voorzien van zuurstof en voedingsstoffen.

Maar kan het dan ècht kwaad om op je buik te slapen?

Op je buik slapen tijdens zwangerschap is dus later in de zwangerschap onmogelijk. Ik heb in die slapeloze nachten het beste idee van Nederland bedacht. Een normaal bed alleen dan met een gat in het midden waar je je buik in kunt hangen. Dit lijkt me werkelijk ideaal als buikslaper! Zo kun je in mijn ogen heerlijk op je buik blijven slapen terwijl je baby hier geen enkele last van ondervindt.

Oké, even zonder dollen. Kan het echt kwaad om op je buik te slapen tijdens een zwangerschap? Nee, je baby zit namelijk goed beschermt. Het punt is alleen dat je het op een gegeven moment gewoon niet meer prettig vindt om zo te liggen.

Mijn ultieme tip is, en dit wordt niet gesponsord, koop een ‘Rollie’. Ja, ik heb het inmiddels een naam genoemd omdat het mijn grootste vriend, na Merijn is, in bed. Het is eigenlijk een voedingskussen. Deze duw ik heel charmant tussen mijn benen zodat mijn buik op de ‘Rollie’ leunt en ik dus alsnog half op mijn buik kan liggen zonder dat het vervelend ligt. Ik lig nog altijd met mijn Rollie in bed tot ergernis van mijn man.#tegenniemandzeggenaub! 

Lees ook: Wat je moet weten voor een keizersnee!

Lukt het jou maar niet om in slaap te komen? Hier een paar tips!

Lukt het jou echt niet om een fijne slaaphouding aan te nemen door allerlei zwangerschapskwaaltjes. Zorg er dan voor dat je ontspannen bent voordat je gaat slapen. Leg die eeuwige telefoon weg en pak voordat je gaat slapen een lekkere warme douche.

Niks is zo fijn als slapen in een schoon bed. Dus, fix dat even voor je gaat slapen en denk niet na over de bevalling die gaat komen. Die komt vanzelf en gaat hoogstwaarschijnlijk toch wel pijn doen. Dus het is zonde van je tijd om daarover te piekeren. Zet het van je af, Google vooral niet naar ervaringen want jij kan het heel anders beleven!

Klets nog even over leuke dingen met je partner en probeer ondertussen een slaaphouding te zoeken. Doe eventueel wat ademhalingsoefeningen en droom over dat heerlijkheidje wat nu in je buik zwemt!

Vond jij het ook zo vreselijk om te slapen tijdens je zwangerschap? En heb jij nog tips? laat het zeker weten in de comments zo kunnen we elkaar helpen.

(Visited 4.077 times, 2 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.