Bloggen
Persoonlijk

Help! Mijn vrouw is een blogger

Zolang ik Lonneke ken heeft ze iets met schrijven. Ieder jaar met kerst kreeg iedereen een lang gedicht voorgeschoteld met allemaal stukjes van het afgelopen jaar. Toen ze ziek werd en niet meer kon sporten zocht ze een andere uitlaatklep en dat was ‘bloggen’. Al in 2009 kwam haar eerste artikel online. 

Help! Mijn vrouw is een blogger. – Geschreven door Merijn.

In het begin was dit alleen maar bedoelt voor familie en vrienden. Zo konden zij op de hoogte blijven van de situatie waar we toen in zaten. Best handig, er waren toen nog geen groepsappen en dergelijke dus dit was een goede manier om alles te vertellen.

Jaren later werd het iets serieuzer en het afgelopen jaar is het zeker uitgegroeid als meer dan een hobby. Het is allang niet meer de bekende familie en vriendenkring die Lon haar blog leest. Er zijn allerlei onbekende mensen bijgekomen en dat is natuurlijk super gezellig!

Ik heb het nooit een probleem gevonden dat er veel van onze situatie online staat en ik kan me zelfs voorstellen dat Lon haar artikelen mensen kunnen helpen en bovenal het haar helpt om sommige dingen te kunnen verwerken/van zich af te schrijven.

Nu is ze eigenlijk iedere dag met haar blog bezig en dat is eigenlijk veel meer dan je in eerste instantie zou zeggen. Nog niet zolang geleden kwam ik thuis van mijn werk en toen kon ik amper binnenkomen omdat de deur tegen het statief drukte. Ze was namelijk een foto van haarzelf aan het maken op het toilet voor het WC doeboek verhaal. Super leuk maar het vergt wel ontzettend veel werk en tijd want als die foto is geschoten, moet die nog bewerkt worden en een artikel geschreven worden, ingepland en samengesteld worden.

Bij bloggen horen natuurlijk ook foto’s en dat vind ik geen probleem. In deze tijd kun je het bijna niet meer voorkomen dat het in Social Media wordt gedeeld maar ik vind wel dat we hier goed mee moeten oppassen.

Vanaf het moment dat James werd geboren hebben we de foto’s heel selectief uitgezocht en bekeken voordat we ze online zette. Niet alleen op haar blog maar ook op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube bekeken we ze eerst samen voordat iets online ging.

Je bent natuurlijk blij dat je kindje is geboren en je wil natuurlijk met de hele wereld delen hoe geweldig je kind is maar is het slim om alles zomaar online te gooien? Persoonlijk denk ik dat onze kinderen zó opgroeien met internet dat het geen punt zal zijn maar goed, wij zijn oud en wijs genoeg om te kunnen bepalen of we op internet willen staan en waarom dat wel of geen probleem is.

Daarom hebben we samen besloten om James vanaf zijn eerste verjaardag niet meer bekend op Lon haar blog te zetten. Dit besloot Lon al voordat we zwanger waren, in het begin vond ik het onzin maar na een aantal gesprekken ben ik het er eigenlijk wel mee eens en dan vooral i.v.m familieomstandigheden waardoor ik het niet prettig vind om James voluit op deze blog te gooien.

In het eerste jaar veranderd er natuurlijk veel aan een baby maar vanaf een jaar begint het gezichtje toch écht te zijn hoe het ‘wordt’. Als ik een baby foto van mezelf bekijk zie ik wel dat ik het ben maar ik weet zeker dat jij dat niet zou kunnen zeggen maar als ik een foto plaats vanaf mijn eerste verjaardag dan zou je mij nog goed kunnen herkennen.

We zullen heus nog wel foto’s plaatsen hoor maar in ieder geval niet meer specifiek van zijn leuke gezichtje op deze blog! Hij moet ‘later’ maar mooi zelf beslissen of hij op internet wil komen staan. Dat is niet aan ons om dat te doen, vinden wij.

Gelukkig duurt het nog nog eventjes voordat hij een jaar is!

Hoe denk jij erover? Mag van jou alles online? 

(Visited 184 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 11 januari 2016 om 07:39

    Goed geschreven Merijn en ik denk idd juiste beslissing om niet alles van James te publiceren( ik zie hem toch wel?)

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.