De ziekte van Crohn
De ziekte van crohn &zo

Help, 13% van de sterfgevallen is MDL- patiënt!

Laatst, op het toilet, zat ik een beetje op internet rond te neuzen over de ziekte van Crohn en wist jij bijvoorbeeld dat wij in ons leven gemiddeld 1 tot 3 jaar op het toilet doorbrengen? En daar zijn alle MDL- patiënten nog niet eens bijgeteld. Dat is écht super lang!

Spelletjes spelen op je telefoon is zó 2015, daarbij heb ik nog geen telefoon kunnen vinden die gemaakt is voor de lange wc- momentjes van een Crohn- patiënt. Als ik bijna mijn Candy Crush level heb gehaald is mijn batterij leeg. Maar ik heb iets nieuws, iets gaafs. Lees je mee? 

Tromgeroffel..

Het WC doeboek!
‘Een boek?’
Ja, een boek maar het is niet zomaar een boek. Het is een leuk boek! Een boek vol met collumns , inspirerende teksten, tegelstickers, moppen, recepten en voor de kinderen onder ons wat leuke strips en ‘ben creatief met WC- rollen’ uitleg.

Het is eigenlijk niet eens specifiek voor MDL- patiënten, mijn vader heeft geen Crohn maar zit ook makkelijk een half uur op het toilet en nu hij het WC doeboek heeft, nog langer!
Bespaar de batterij op je telefoon, gooi je oude saaie moppenboekjes in de prullenbak en ‘koop’ het WC doeboek.

Je kunt dit leuke boekje krijgen door een eenmalige donatie van minimaal €10,-  of een maandelijkse donatie vanaf €1.50,- aan de Maag,- lever- en darmstichting
Dat boek is natuurlijk hartstikke leuk maar waar het werkelijk om draait is dat er zoveel mogelijk geld wordt ontvangen wat besteed kan worden aan de onderzoeken zoals: Medicijnen, een test die de ziekte op kan sporen, onderzoek als wat gebeurd er in mijn lichaam wél (of juist niet) wat er in jouw gezond lichaam niet gebeurd en daarvoor hebben we jullie hulp écht nodig.

De maag,- darm- en leverstichting is een onafhankelijke stichting die al ruim 30 jaar werkt aan een betere toekomst voor mensen met maag,- lever- en darmproblemen. Het is onze missie om maag,- lever- en darmziekten te voorkomen, te bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.
Wist je bijvoorbeeld dat ruim 2 miljoen mensen in ons land een MDL- ziekte hebben? En dat 13% van de sterfgevallen in ziekenhuizen het gevolg is van deze aandoeningen?

Heb jij nog geen kerstcadeautje? Nou, nu heb je én een kerstcadeautje & je steunt daarmee het goede doel. Een top deal lijkt me!

Ook jij kunt helpen aan een betere toekomst voor mensen met maag-, darm- en leverproblemen. Doneer nu minimaal 10,- euro en ontvang het WC doeboek er gratis bij! 

(Visited 575 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 15 december 2015 om 12:16

    Heel mooi geschreven Lon. Ik ga het boek meteen bestellen! Ik speel wel een kaartenspel op de wc maar daar ben ik op uitgekekeken!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.