baby 7 maanden
Mama &zo

Mijn baby is 7 maanden oud!

Het blijft een cliché maar wat gaat de tijd toch ongelofelijk snel. Het lijkt wel 10x sneller te gaan als je een kind hebt want.. Mijn baby is 7 maanden oud! Wat doet ons mannetje het toch goed en dat zeg ik niet omdat het mijn kind is 😉 

Mijn baby is 7 maanden oud! 

Vanaf het moment dat hij wakker wordt begint hij te kletsen en te lachen tot dat hij ’s avonds weer naar bed gaat. Gelukkig maakt hij overdag ook nog wel twee a drie slaapjes hoor! Maar als hij wakker is, is het een blije baby!

Ik maakte me een beetje zorgen toen hij bij 5,5 maand oud nog steeds niet wilde omrollen. Ik weet heus wel dat dit nog lang geen écht probleem zou zijn en trouwens ook niet als hij dat nu nog niet zou doen maar toch maakte hij geen aanstalten om te gaan omrollen.
Binnen een week rolde hij om, begon James met tijgeren en stond hij op handen & voeten, doet hij erg zijn best om de hele woonkamer rond te race en zijn beentjes zijn zo sterk dat hij zelfs al aan de tafel kan staan.

Bij ieder nieuw ‘ding’ wat hij leert moet ik even slikken. Ik ben echt zo’n moeder die gaat huilen als James plots op zijn knieën zit en lachend in zijn taal een verhaal aan het vertellen is of gewoonweg in de kinderstoel een hapje aan aan smullen is. Vooral in de kinderstoel, die we altijd aan tafel erbij zetten, voelt hij zich zó trots! Zijn oogjes beginnen te stralen met een blik van ‘Kijk mij nou, ik zit gewoon aan tafel net als jullie!’

Slik, hij is dus niet meer zo’n échte babybaby die na zijn flesje in je armen in slaapt valt, die je lekker kunt knuffelen en kusjes kunt geven. Na ieder flesje probeer ik hem nog steeds op die manier te laten boeren, hihi, maar nee hoor, hij wil lekker lachen, spelen en nieuwe dingen leren op de grond. Groot gelijk heeft hij, het is veel interessanter om de wereld verkennen dan om bij mama op schoot te kroelen!

Een babybaby is heerlijk om te knuffelen en te kroelen maar aan de andere kant zijn we ook wel erg blij dat James nu de volledige nachten doorslaapt, zijn huil- uurtje verleden tijd is en steeds beter dingen gaat begrijpen. Of ja begrijpen.. uitproberen!

Als ik zie dat hij moe wordt, leg ik hem uit dat hij even lekker een tukkie gaat doen en als hij wakker wordt we weer samen gaan spelen. Vermoeid kijkt hij me aan en als ik zijn fiepje geef gaan zijn ogen eigenlijk al bijna dicht maar leg ik hem in bed dan klaart hij helemaal op en begint hij direct met kletsen.

Ik zeg dan dat we in bedje moeten gaan slapen, zing één liedje en dan loop ik weg. Natuurlijk gaat hij dan huilen want hij wil gezellig spelen. Op mijn telefoon tel ik de minuten af, ik laat hem 3 minuten huilen/jammeren en ik loop er dan weer heen. ‘James moet nu lekker gaan slapen, hier is jouw fiepje’ en dan doet hij direct zijn oogjes toe.

Nu gaat het nog zo ‘makkelijk’ hoewel we er natuurlijk best veel tijd in hebben gestoken om hem aan zijn bedje te laten wennen maar hoe zal het straks gaan als hij kan staan? Als ik dan drie minuten op de gang wacht en ik wil terugkomen voor zijn fiepje dan zal hij mij staan staan opwachten ben ik bang.

Mijn baby is 7 maanden oud! Wij genieten in ieder geval intens van iedere dag, van iedere nieuwe ontwikkeling die James leert maar ik kijk nog iedere dag naar zijn babyfoto’s.

(Visited 261 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske 17 januari 2016 om 10:27

    Dat omrollen is echt een dingetje, ik maakte me er ook druk over. Emily maakte totaal geen aanstalten maar nu we de afgelopen keer bij het consultatiebureau waren met 6 maanden en een week hup, liet mevrouw even zien dat ze het wel kon. De tijd gaat veel te snel ? de weken vliegen voorbij

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.