mama tag
Mama &zo

De 20 vragen aan mama tag!

In deze tag beantwoord ik de 20 vragen aan mama tag. Het moederschap is het beste wat mij ooit is overkomen en daarom leek het mij leuk om deze vragen met jullie te delen. Je leest onder andere wat de favoriete bezigheid is van James en of ik altijd al kinderen had willen hebben. 

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Mijn lichaam is iedere dag kei hard aan het werken om de ontstekingen in mijn darmen tegen te gaan, maar dat zullen ze niet bedoelen met deze vraag. Ik ben iedere dag intensief bezig met mijn blog dus ik ben voorlopig een thuisblijfwerkmama!

2. Zou je het anders willen?

Als ik helemaal gezond zou zijn dan zou ik zeker wel willen werken. Niet veel, want ik wil er graag zijn voor James. Ik zou dan meer willen gaan werken in de uren als hij naar school zou gaan.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

James sliep de eerste maand in de wieg die naast ons bed stond, daarna hebben we hem gewend gemaakt aan zijn eigen bedje en dus slaapt hij vanaf die tijd altijd in zijn eigen bedje.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Dat is zonder twijfel James zijn kinderstoel met babyschaal. Hij kan er op deze manier gezellig bij zitten aan tafel en ik heb hem ook vaak in de badkamer gezet zodat ik op mijn gemak kon douche terwijl hij lekker lag te spelen.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Dat is een moeilijke vraag. We zijn er eigenlijk nog niet helemaal uit.. het moet natuurlijk ook verantwoord zijn met mijn situatie maar een tweede kindje komt er sowieso als het zo mag zijn!

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Ehm, niet! We zouden dat eigenlijk wel iets vaker kunnen doen maar we genieten voor alsnog ontzettend alsnog kunnen wij ons prima vermaken als James ‘s avonds in bed ligt. Lekker op de bank met een filmpje en wat toastjes, heerlijk!

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Hoe klein hij ook is houdt hij er het meest van om lekker te wandelen in de buitenlucht! Samen naar de dierentuin is een van de favoriete routes.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ja, ik had veel zomerkleren gekocht maar zelfs voor korte broekjes was het veel te warm!

9. Het favoriete eten van je kindje?

Tot nu toe vindt hij wortel helemaal geweldig!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, nu met een kind is het nog niet nodig. Er zouden drie kinderen achterin passen dus dat is voorlopig wel genoeg!

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben nu zwaarder maar dat komt niet perse door de zwangerschap, meer door de medicijnen (prednison) wat ik de laatste tijd weer meer moet slikken.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Dat ligt aan de leeftijd maar een strand vakantie in Curaçao lijkt me heerlijk! Ik wil ook nog een keer naar naar Euro Disney, dat lijkt me geweldig!

13. En je droom vakantie zonder kids?

Ik zal nooit naar het buitenland gaan zonder mijn kinderen mee te nemen. Althans, niet voordat James een verantwoordelijke 16 jarige man is.. of wacht, die bestaan niet, wel? 😉 Nee maar niet voordat ik hem oud genoeg vind om thuis te blijven.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Structuur in mijn leven, ons leven. Het gezinsleven in het algemeen, de uitjes die we samen maken en eigenlijk is gewoon alles mooier dan voorheen.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Zie dat James gelukkig is, blij is, het naar zijn zin heeft, speelt of lekker ontspannen ligt te slapen.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Ik ben helemaal fan van Ot en Sien kleding.. Maar ik koop net zo goed leuke dingen bij de Zeeman, Wibra, Hema of het Kruitvat.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

NIVEA verzoringspoducten en verder ben ik niet zo’n make-upper.. af en toe een mascaratje!

18. A-merk of huismerk?

Dat verschilt per product maar voor James koop ik de echte dry night pampers & zwitsal doekjes. Ik vergat in het begin die randjes uit te vouwen waardoor hij iedere keer helemaal onder zat en zwitsal doekjes blijven langer vochter en ruiken lekker!

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, ik heb altijd graag kinderen gewild, sowieso voor mijn 30e maar je kunt in het leven niet alles plannen en voorruit denken. Toen ik 16 was, wilde ik rond mijn 25e een kind krijgen maar zo werkt het niet. Als het goed voelt, is het goed en dat was toen ik 22 was al.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Alles.. maar vooral de liefde die er onvoorwaardelijk is voor James!

(Visited 765 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.