Huishouden met een baby
Mama &zo

Huishouden en een baby

Huishouden en een baby, ik vind het lastig! Tja als echte thuisblijfmoeder wordt er toch wel (een beetje) van je verwacht dat je het huishouden op orde hebt en dat is soms best lastig met een baby, vind ik! Toen James er nog niet was, viel het allemaal wel mee, iedere dag het toilet & de keuken en eens per week de beneden of bovenverdieping. 

Helaas kan ik niet alles doen doordat ik vaak klachten heb m.b.t de ziekte van Crohn en daarom doet Merijn denk ik meer als menig man in een gezin! Merijn doet bijvoorbeeld de buitenklusjes zoals de containers buiten zetten, de tuin bijhouden en de hond uitlaten.

Vroeger, heel vroeger, toen James er nog niet was 😉 wilde Merijn iedere avond koken omdat hij dit leuk vond. Nou, hij liever dan ik! Nu James is, is het gewoon handiger als ik kook. Sinds kort eet James op dezelfde tijd mee aan tafel maar dan is het wel belangrijk om rond 17:30 aan tafel te zitten. Anders halen we het niet om hem rond 7 uur in bed te leggen!

Om heel eerlijk te zijn heb ik nog geen vast ritme om mijn huis zo schoon te krijgen als ik eigenlijk zou willen.
Ik ben eigenlijk al blij als ik kan douche! James kan sinds kort zitten maar die valt natuurlijk nog wel eens om en daarom vond ik het akelig om hem in de badkamer te laten spelen.

Plots had ik het geniale idee om ons dekbed in de badkamer te leggen zodat ik even, heel snel, kon douche terwijl hij voor mij aan het spelen was.
Maar ja, dat wordt natuurlijk lekker warm in de douche en dus liet ik de deur maar open. Ik hield hem in de gaten en echt kruipen doet James nog niet. Dus daar stond ik dan, heerlijk onder een warme douche met de deur open, dus te verrekken van de kou maar dat geeft niet! Ik kon douche want James was stil.

Stofzuigen, dweilen, de keuken & het toilet kan ik makkelijk doen als James gewoon wakker is maar als ik bijvoorbeeld op mijn gemak de keukenkastjes wil uitladen, schoonmaken en opnieuw wil indelen wordt dat lastiger. Max zit namelijk tijdelijk in de keuken + tuin zodat James niet de hele tijd haren hoeft te happen dus dat is eigenlijk geen optie!

Tja, dan heb ik tenminste een goed excuus om niet te poetsen want dat vind ik nog steeds niet leuk om te doen. Hoewel ik wel van het resultaat houd en absoluut niet tegen een vies rommelig huis kan.

Huishouden en een baby, dat is een stuk lastiger dan ik van te voren had gedacht! Hebben jullie nog tips die ik kan gebruiken? ^^

(Visited 280 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reageer Mathiske's mama blog 9 februari 2016 om 17:42

  Hier is het net zo’n ellende ? als ik gedoucht en aangekleed ben (+kindje wassen en aankleden+ fruithapje) voor de middag ben ik al blij ? even stofzuigen of de was ophangen ofzo lukt nog wel maar allebei op een dag word al lastiger

  • Reageer Lonnekedewin 10 februari 2016 om 10:10

   Haha gelukkig dan ben ik niet de enigste! Voor 12 uur helemaal klaar zijn lukt mij ook amper en het is vreselijk om dan op tijd op een verjaardag te komen, haha!

  Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.