Mama &zo

Lieve James

Je wordt een grote jongen!

Lieve James,

Je bent vandaag precies 1,5 jaar bij ons. Eigenlijk al iets langer want je woonde natuurlijk al een dikke 9 maanden bij mama in de buik. Toevallig zei ik vandaag nog tegen je toen je mama’s navel probeerde te doorboren, dat je ooit in mijn buik hebt gezeten. Ik kreeg een rare blik en een Nijntje knuffel tegen mijn hoofd geworpen. Je begrijpt zóveel maar nog lang niet alles. Mama ook niet trouwens en soms is het zelfs beter om dingen niet te willen begrijpen.

James je bent nu écht al een groot mannetje aan het worden. Je zal trouwens altijd mama’s kleine jongen blijven en ja óók als je ‘al’ 18 jaar bent! Het was wel even slikken vandaag hoor. We hebben je namelijk ingeschreven voor de peuterspeelzaal. Hier ‘moet’ je naar toe als je 2 jaar bent geworden. Je leert samen spelen met andere peutermensen maar voor nu blijf je nog een half jaar mijn dreumesje!

Leren loslaten?

Ik denk dat we het samen wel moeilijk gaan krijgen. Jij een paar uurtjes met een hoop andere peuters in een speelzaal zonder mama en ik.. Ik op de bank met mijn ziel onder mijn arm. Nee hoor ventje, het is goed voor jou om te spelen met andere kindjes en ervan te leren. En blijkbaar is dat de tijd dat moeders leren wat ‘loslaten’ is. Als je maar weet dat ik je nooit helemaal zal loslaten, nee nooit. Ook niet als je 18 bent! 😉

Terwijl jij je bezig houdt met het kiezen tussen spelen met de gele of de rode auto moeten wij als ouders hele serieuze beslissingen maken. De peuterspeelzaal moet natuurlijk wel de beste van de beste zijn want dat verdien je! Maar goed, uiteindelijk hebben we gekozen voor de peuterspeelzaal die ook samenwerkt met jouw toekomstige schooltje. We hopen de drempel voor jou daarmee kleiner te maken. Ik hoop dat meer ouders zo denken en dat je dus al wat peutermensen kent als je voor het eerst naar groep 1 gaat.

Deze gevoelens stop ik nog maar even weg. Ik heb nog een half jaar om die navelstreng wat losser te froeten. Papa heeft al iets meer ervaring om jou te moeten missen door zijn werk wellicht kan hij mama wat tips geven!

Opvoeding is moeilijk?

Papa en mama hebben het niet alleen meer over het feit dat je zo lief, leuk, knap en slim bent. Het opvoeden is nu echt begonnen en dat is soms best moeilijk. Je speelt het liefst de hele dag samen met mama en ik zou willen dat het iedere dag zo’n feest kon zijn maar dat gaat helaas niet. Er moeten nou eenmaal ook dingen in het huis worden gedaan zodat het een hygiënische en fijne plek is om samen te wonen.

Als mama niet doet wat jij wil ga je vaak boefjes streken uithalen! Je stopt je speelgoed in de vuilnisbak, zet je beker met water op zijn kop of gaat tegen mijn benen aanrijden met jouw fiets. Mama probeert je stapje voor stapje te leren dat je ook een paar minuutjes zelf kan spelen. Vaak ben je het daar absoluut niet mee eens en dan moet mama al eens op een duidelijke manier zeggen dat jouw boefjesstreken niet de bedoeling zijn. Je wordt dan verdrietig en wil meteen met mama knuffelen.

Vanavond zei ik tegen papa dat ik het best moeilijk vind want ik wil je natuurlijk niet verdrietig maken. Ik wil je leren dat niet alles zomaar kan wat jij in je dreumeshoofdje hebt. Als ik je daarna meteen weer ga knuffelen dan leer je het niet goed genoeg volgens papa en daar heeft hij wel gelijk in. Lastig hoor dat opvoeden en we zullen lang niet alles goed doen als je maar weet dat we alles weloverwogen en met liefde besluiten.

kinderen maken is lekker, kinderen krijgen is leuk, kinderen op de wereld zetten is pijnlijk maar voor kinderen opvoeden heb ik nog geen woord kunnen vinden. Misschien is het een combinatie van de bovenstaande woorden!

I love you to the moon and back!

Wij zijn ontzettend trots op hoe jij jij bent. Hoe jij aarddie zegt ipv aardbei maar wel alleen ‘ei’ kan zeggen. Hoe jij ‘s ochtends al begint over koekjes eten en hoe jij nu op dit moment heerlijk ligt te slapen met je knuffel. Jij maakt ons iedere dag zo intens gelukkig en je hoeft alleen maar jezelf te zijn.

Samen met papa gaan we er weer een mooi half jaar van maken waarin je nog meer woordjes leert, we de dag afsluiten met een stoeipartij maar we gaan bovenal veel lachen met z’n allen!

i love you to the moon and back!

(Visited 250 times, 2 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.