James aan het woord
Mama &zo

James aan het woord (deel 1) Zo mama zo zoon!

James zijn eerste blog!

Hallo allemaal, ik ben James en ik mag nu van mama eindelijk zelf eens vertellen hoe het met mij gaat. En dat kan ik goed want ik ben nu èèn jaar oud. Mijn verjaardagsfeest was trouwens helemaal leuk. Ik kreeg veel dozen met leuk papier erom en als ik dat er dan af deed, zat er een leuk speelgoedje in. Ik begreep daar eigenlijk niet zoveel van maar iedereen was aan het lachen en dus deed ik gewoon vrolijk mee! Hoewel er wel heel veel mensen waren die in mijn wangen wilde knijpen. Dat vond ik niet zo fijn dus als ik het cadeautje had gekregen, rende ik gewoon weg!

Papa en mama hebben die dag ook gefilmd en mama heeft dat volgens mij op Joetjoep gezet, zoiets was het ja. Maare, ik vind het erg leuk om een jaar te zijn want nu ben ik geen baby meer en dat vind ik gewoon leuk. Ik begrijp steeds meer van de wereld en vind het interessant om met auto’s te spelen. Oh ja en weet je wat ik het leukste vind? De bal gooien van de hond. Dan lig ik helemaal in een deuk want ik vind het zo grappig hoe de hond er dan achteraan rent!

Ik ben een boefje.

Mama noemt mij vaak een boefje maar ik weet niet wat dat betekent. Misschien komt het wel omdat ik vaak de keukenkastjes open doe en dan van alles op de grond gooi. Mama vind dat niet zo leuk maar dat begrijp ik nog niet dus ik ga steeds harder lachen als mama een beetje boos probeert te doen. Ja dat is echt zo want mama kan eigenlijk helemaal niet boos op mij zijn. Als ze ‘nee’ zegt dan geeft ze mij daarna altijd een kus omdat ze vindt dat ik lekkere dikke wangen heb.

Ik snap alleen niet goed waarom papa en mama mij James hebben genoemd, ze noemen mij altijd: Kinderkaas, Kaassouflè, bollenbeen van een kinderteen of bilskabilskie, gek he? Nou ik vind het niet erg hoor alleen als ze willen dat ik luister dan moeten ze maar gewoon James zeggen. Die naam vind ik toch wel het mooiste!

Eten doe ik het liefst de hele dag. Dat kun je ook wel zien aan mijn buikje want die is nog een beetje dik maar dat is heel normaal hoor als je een jaar oud bent. Papa en mama kunnen zo goed koken en daarom eet ik alles helemaal op. Mijn lieveling eten is Macaroni of Tagliatelle. Mama zegt altijd dat ik net zo groot en sterk word als papa, nou dat zou ik wel graag willen hoor!

Ik ben tenslotte een dreumes!

Drinken kan ik ook goed, flesjes zijn voor baby’s. Ik drink sinds mijn verjaardag alleen maar uit een beker. In de ochtend krijg ik nog wel een flesje melk. Dan vind ik wel fijn om lekker bij papa of mama te liggen en uit de fles te drinken. Ik denk dat ik daar binnenkort ook wel mee stop hoor. Ik ben tenslotte nu een dreumes!

In de avond gaan we altijd douche of in bad. Dat vind ik altijd heel leuk want ik speel dan met de eendjes en de kikker. Douche vind ik tegenwoordig ook wel gezellig, dat doe ik meestal samen met mama en dan speel ik met de flessen die daar altijd staan. Ik weet alleen niet wat dat precies is maar mama haalt daar spul uit en dan doet ze dat op mijn buik, billen en rug. Het wordt dan best wel glad maar ik kan al heel goed blijven staan.

Als ik naar opa & oma ga dan vind ik de schommel het leukste. Ik wil dat het liefst de hele dag doen maar dat kan niet zegt mama, ik weet niet zo goed waarom niet. Ze hebben ook een kinderhuisje, dat vind ik ook leuk want dat huisje heeft ook een deur & ramen, net zoals papa en mama’s huisje.

Mama vindt mij een grote jongen!

Mijn lievelingsspeelgoed is Nijntje, mama doet Nijntje dan verstoppen en dan mag ik hem gaan zoeken. Ik ben daar best wel goed in want ik vind Nijntje altijd en dan moet ik altijd heel hard lachen!

Papa en mama zijn wel erg blij dat ik zo goed doe slapen. Soms word ik weleens tevoren wakker en eigenlijk weet ik ook niet waarom. Ik kan nog geen klok kijken maar het liefst wil ik de hele dag spelen en buiten rondlopen. Mama vindt mij een grote jongen omdat ik iedere avond lief ga slapen om 7 uur. Ik word ook niet meer wakker in de nacht.
Overdag moet ik nog twee keer slapen. Van mama mag ik ook een keer slapen maar ze vindt dat ik zo druk aan het spelen ben en daardoor wat meer rust nodig heb. Ik vind dat ze gelijk heeft want ik ben ook nog maar net een dreumes. Dus soms nog een beetje moe!

Ik krijg nu pijn aan mijn kleine dreumesvingertjes dus ik moet nu stoppen met typen van mama. Ik vond het erg leuk om jullie te vertellen hoe het met mij gaat en ik hoop dat jullie dat ook vonden.

(Visited 219 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.