Ik ben haar partner, geen verzorger
Persoonlijk

Jippie, het is Valentijnsdag!

Jippie, het is Valentijnsdag! Héél héél lang geleden nog voor de Romeinen was dit een belangrijk feest. Volgens ‘het verhaal’ werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid en mochten de ongehuwde mannen om de beurt een naam trekken. Een super belangrijke dag dus want vanaf die dag werd je aan elkaar gekoppeld en werd je elkaars partner! 

Gelukkig is dat nu wel anders, althans in de meeste culturen dan, nu mogen we gewoon zelf lekker op ons gemak rondkijken wat en wie we leuk vinden en het is tegenwoordig helemaal niet gek om tussendoor nog even te switchen van partner omdat het hét toch niet helemaal blijkt te zijn.

We hebben op zich best veel dagen in het jaar waarbij je de ‘liefde’ viert. De verkeringsdag, trouwdag, Kerst want ‘met kerst wil niemand alleen zin’ en dan Valentijnsdag! Allemaal dagen dag je een beetje extra hoort te laten merken dat je elkaar nog lief vindt..

Merijn en ik hebben één dag minder om onze liefde te vieren aangezien we zijn getrouwd op onze verkeringsdag dus dat scheelt weer een hoop geld 😉
07-09-2007 kregen we verkering. We gingen samen lunchen bij La Place gezellig bij het vuurtje toen Merijn mij besloot te kussen! Midden in een restaurant, ik bedenk me nu ineens hoe gek dat er wel niet uit heeft moeten zien.. Dat was natuurlijk een magisch moment wat er al een tijdje aan zat te komen..

07-09-2012 is onze trouwdag! We stapte samen het huwelijksbootje.. We kozen voor elkaar en beloofde elkaar trouw te blijven en er voor elkaar te zijn tot de dood ons scheidt.

Inmiddels hebben we al 8, vandaag de 9e keer, Valentijnsdag gevierd. De dag dat je een beetje extra laat merken dat je elkaar lief vindt. Ofzoiets, toch? Ik heb door de jaren heen ontzettend veel kaarten & rozen & cadeautjes gekregen van Merijn. Gelukkig heb ik alles bewaard en pak ik het eens per jaar eens uit de oude dozen om het te bekijken. Super leuk natuurlijk!

Intussen vieren we het niet meer zo uitbundig zoals in het begin maar waarom eigenlijk niet? Ik heb geen flauw idee want we zijn nog net zo gek op elkaar als in het begin maar toch veranderd zoiets!

Toch leek het mij wel leuk om voor vandaag iets samen met James te knutselen. Een soort van ‘James zijn eerste knutselwerkje voor papa’. Dat is véél meer waard dan een tripje naar Parijs, een bioscoopje of een groot cadeau.

het beste cadeau voor deze dag? Je liefde. Niets meer dan dat!

Merijn, ik vind jou, nog steeds, zelfs na 8 jaar, de liefste en leukste Valentijn die er bestaat! 

(Visited 219 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Monique 14 februari 2016 om 12:40

    Lief geschreven lon !! Ook wij hebben geen cadeau s nodig op deze dag omdat we weten dat het gelukkig na 35 jaar nog steeds prima zit?

  • Reageer Mathiske's mama blog 14 februari 2016 om 14:59

    Mooi geschreven!! Wij zijn op onze verkeringsdag in ondertrouw gegaan,

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.