James aan het woord
Geen categorie

James aan het woord. Zo mama zo zoon! (deel 2)

Ik heb laatst een brokje van Max gegeten.. 

Hallo allemaal. Ik ben James en ik heb eindelijk de tijd gevonden om jullie weer even bij te kletsen. Ja, een dreumes zijn is ongelofelijk zwaar hoor. Ik heb het iedere dag druk met mijn auto’s poetsen, de brokken van Max in zijn waterbak gooien en ik heb afgelopen week zelfs een keer en brokje geproefd.

Het zag er zó lekker uit en ik mocht van mama geen koekje hebben. Heel flauw! Mama was in de keuken bezig. Ik weet niet wat ze aan het doen was maar toen had ik even de tijd om een brokje te proeven van Max. Alle dreumesen die dit nu lezen, doe dit thuis niet na, want het is heel vies!

Ik kan best goed praten, al zeg ik het zelf. Maar ik heb ook geheime taal. Sommige woorden houd ik liever voor mezelf, snap je? Papa en mama weten ook niet wat ze betekenen. Ik zeg bijvoorbeeld vaak: ‘Bamboeja, Zibo, Pam en Puta’. Ik weet zelf heel goed waar ik het over heb maar ik zeg het ook liever niet tegen jullie. Het is echt mijn eigen geheime taal!

Mama is al een paar weken ziek. Ze heeft mij uitgelegd dat haar darmen ziek zijn. Best vervelend maar ik vermaak mezelf ook best wel met papa. Een andere dag als deze is, kwam mama thuis van het ziekenhuis en ze wilde nog graag iets leuks doen. Het was de hele dag al aan het regenen maar mama had een goede oplossing. Ik mocht mijn kaplaarzen aan en samen gingen we in de plassen stampen. Dat vond ik zó leuk dat ik niet meer naar binnen wilde!

Ik werd gekust door een dreumesmeisje! 

De afgelopen tijd is er voor het eerst een echte meisjesdreumes op bezoek geweest. Ik heb best veel moeite om mijn speelgoed te delen dus in het begin was het even lastig hoor. Ik vind het gewoon niet leuk als iemand aan mijn speelgoed zit. Het is niet voor niks mijn speelgoed! Mama heeft mij uitgelegd dat we samen moeten spelen en delen.

Ik heb het geprobeerd. Ik gaf haar een beetje van mijn speelgoed (waar ik zelf het minst graag mee speel) en weet je wat ze deed? Ik kreeg gewoon een kusje op mijn dreumeswang! Ik denk dat ze een beetje verliefd is geworden op mij. Het was best schrikken want dit had ik nog nooit meegemaakt. Mijn neef Sam doet dat namelijk nooit. Maar ik ben daar allemaal nog niet aan toe hoor. Ik wil voornamelijk nog trouwen met mama en mama vindt dat een verstandige keuze van mij. Ze zegt alleen wel dat de foto’s leuk zijn voor later maar dat betwijfel ik, wat denk jij?

Samen met mama gymmen vind ik leuk. 

Oh ja, ik doe sinds kort met mama gymmen. Dit vind ik het leukste wat er is. Ik wil het liefst de hele dag overal op klimmen. Mama zegt dat ze dit vroeger ook leuk vond. Nu doen we het samen want ik heb het liefst wel dat mama erbij is. Maar weet je wat ik stom vind? Iedere keer beginnen ze met een liedje terwijl ik dan al meteen wil klimmen. Ik moet dan persè mee doen en dat vind ik niet leuk. Ik doe vaak alsof ik mee doe maar loop dan stiekem naar de klimtoestellen om alvast te beginnen.

Als mama en papa thuis een liedje op zetten vind ik dat wel leuk. Mama mag alleen niet hard op zingen, dat vind ik vreselijk en dan knik ik ook gewoon met mijn hoofd, nee. Ik vind het nog wel moeilijk om ‘ja’ te knikken. Nee, is makkelijk dat heb ik wel onder de knie. Als ik ‘ja’ bedoel dan zeg ik niks en lach ik gewoon. Mama en papa begrijpen dan wat ik bedoel!

Mijn lievelingsdier is de Tijger. Iedere morgen word ik wakker en doe ik meteen een tijger na. Ik vind ze mooi en ze maken een leuk geluid. Ik kan dat heel goed na doen. Net zoals een aapje en een paard! Knap he? Ik slaap het liefst met mijn aap, konijn en tijger in bed. Als een van mijn knuffels er niet is dan ben ik verdrietig en kan ik niet goed slapen..

James aan het woord. Z0 mama zo zoon! 

Ik kan nog veel meer vertellen hoor zoals: vies, ook, op, mama, papa, opa, oma, fiets, boom, eend, aap, haas, huis, appel, kraai, vis, boek, heet, Oeeh koud, heet, au, ojeej, nijn, konijn en natuurlijk eten. Eten is nog steeds wel een woord wat ik graag zeg! Ik vind eten en voornamelijk koekjes gewoon heerlijk.

Het is ook leuk dat ik over een half jaartje, ik weet niet wat dat betekent maar geeft niet, naar de peuterspeelzaal ga. Mama zegt dat ik dan met allemaal kindjes kan spelen en dat dit heel erg leuk is. Ik vind het leuk om naar andere kindjes te kijken maar ik kan nog niet zo goed met ze samen spelen. Dat ligt aan mijn leeftijd zegt mama, want ik ben een lieve jongen. Samen met mijn neef Sam kan ik wel goed spelen. Ik zie hem iedere week en dan gaan we altijd samen van de glijbaan, met de auto’s spelen, puzzelen of op de wip zitten. Dat is heel erg leuk.

Ik slaap nog maar 1x per dag. Soms probeert mama mij nog weleens twee keer in bed te liggen maar daar trap ik heus niet meer in. Ik ben al groot. Soms ben ik wel heel erg moe in de avond maar dat geeft niet. Dan ga ik lekker douche, ik vind douche fijn. Ik vind het alleen vervelend als ik onder het warme water vandaan moet. Dan krijg ik het zo koud!

Nog maar heel eventjes en dan word ik een peuter. Ik ben benieuwd wat ik dan allemaal ga leren!

Nu ga ik weer met mama spelen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. James aan het woord deel 2, wil jij deel 1 lezen dan moet je even hieronder op het linkje klikken.

Lees ook: James aan het woord deel 1 – Zo mama zo zoon! 

Lees ook: Ouder & kind gym samen met mama!

(Visited 147 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.