Gescheiden ouders
Persoonlijk

Gescheiden ouders.

Gescheiden ouders, flardes uit mijn jeugd.  – Geschreven door Merijn. 

Lang geleden, toen ik nog een klein mannetje was gingen mijn ouders scheiden. Op zich kwam dit plotseling. Ik kan mezelf nog wel vaag enkele ruzies herinneren maar dat is dan ook alles. Ik was toen 7 jaar oud en ineens had ik twee huizen, op twee plaatsen speelgoed en een papa en mama die niet meer bij elkaar in bed sliepen. 

Op dat moment maakte het me eigenlijk niet zoveel uit waar ik was, als ik maar lekker kon spelen. Met mijn vader in zijn flat of in mijn vertrouwde huis bij mijn moeder. Om het weekend was ik bij mijn vader en dat heb ik altijd als leuk ervaren maar het was niet makkelijk. Uiteindelijk wist ik niet beter tot dat ik bij vriendjes ouders zag die wel gewoon bij elkaar waren, dan denk je wel weer even van he zo had het eigenlijk moeten zijn.

Wat ik me nog goed kan herinneren is dat mijn vader op een gegeven moment naar een een-ouder-weekenden ging. Dat vond ik super leuk, vaak was dit in grote villa’s die leeg stonden en er waren altijd veel kinderen om mee te spelen. Er werden veel spelletjes gedaan en er was altijd iets te doen!

Toen ik iets ouder werd kreeg mijn moeder een nieuwe partner. Dit was in het begin natuurlijk wel wennen voor mij, volgens mij was ik ook niet zo aardig tegen hem, niet met opzet hoor maar gewoon omdat hij een man was en niet mijn vader.

Mijn moeder was uiteindelijk niet gelukkig met deze man en beëindigde de relatie. Dit vond ik eigenlijk geen probleem maar ik vond het wel jammer dat ik de kinderen van deze man waar ik toen der tijd goed mee kon opschieten kwijt raakte. Ik heb hier later best wel moeite mee gehad. Tegenwoordig heb je WhatsApp, Facebook en allerlei andere social media waar je elkaar kunt blijven spreken maar dat was toen nog niet.

Ik mocht uiteraard nog wel blijven afspreken maar op een gegeven moment hield dit contact gewoon op.  Een relatie eindigt natuurlijk niet voor niks en een afsluiting van zo’n periode is nooit makkelijk.

Mijn ouders hadden ook geen contact meer. ‘Vrienden’ blijven was er niet bij. Ik kan me daar nu wel wat bij voorstellen maar ik vond het erg lastig dat niet iedereen op mijn verjaardag kon/wilde komen. Dit heb ik wel geëist tijdens onze bruiloft en dit ging gelukkig gewoon goed.

Scheiden is nooit leuk! Een kind past zich snel aan een gebeurtenis aan maar heeft daar later vaak nog veel gevoelens bij.
Je weet natuurlijk nooit hoe het in een relatie gaat lopen maar ik denk wel dat ik hier een hoop van heb geleerd. Samen dingen bespreken en bij elkaar over de vloer komen is wat mij betreft wel een must. Het kind kan er namelijk nooit iets aan doen als er een scheiding komt en wil, mag en kan niet kiezen tussen zijn ouders.

Merijn.

(Visited 386 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 30 januari 2016 om 08:17

    Klopt helemaal Merijn, scheiden het is ren cliché maar kids zijn altijd de dupe .

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.