herinneringen in een fotoboek
Persoonlijk

Foto’s zijn de enige tastbare herinneringen

Herinneringen zijn het enige wat je nog hebt van het verleden. Je kunt immers de tijd niet meer terugdraaien en een tijdmachine is ook nog niet werkend gebouwd. Hoewel ik daar hoogstwaarschijnlijk geen gebruik van zou willen maken.  

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotofabriek.

Hmm misschien, heel misschien zou ik dan nog eens naar de tijd willen gaan waarin James nét geboren was. Even die lieve kleine frummel op mijn borst voelen liggen met zijn net geboren warme lijfje. Helaas, het is geen optie en de enige mogelijkheid om het te herbeleven het met onze gedachtes of toch niet?

Foto’s maken doen we al ons hele leven. Mijn moeder hield een geboorteboek bij voor ons allemaal. Foto’s maken, laten ontwikkelen bij de winkel in de buurt en plakken maar!

Nu ik zelf een kind heb is het des te leuker om in je eigen geboorteboek terug te bladeren. Lijkt James op mij? Wat deed ik op die leeftijd? Het is alleen jammer dat de kwaliteit van toen niet echt is om over naar huis te schrijven. Ik denk dat iedereen ook wel herkend dat als je aan het bladeren bent er een foto uit komt vallen of er zelfs een paar ontbreken. Super jammer natuurlijk!

In die tijd was Youtube en internet nog geen platform om je leven op te delen/uploaden en zijn tastbare foto’s vaak het enige wat je nog hebt van je jeugd. Hoe ouder je bent hoe minder duidelijke foto’s je waarschijnlijk thuis hebt liggen. Gelukkig hebben mijn ouders ook ontzettend veel kunnen filmen en zijn al onze vakanties ook vastgelegd op film. Super dierbaar voor ons!

Tegenwoordig is de kwaliteit van foto’s helemaal top en zie je met het blote oog vaak het verschil niet meer met de goede kwaliteit foto’s van een camera of met de nieuwste smartphone en het is zonde om deze foto’s alleen maar te laten staan op onze computer. Althans, dat vind ik.
Mijn Imac staat bomvol allerlei foto’s en ook de geheugen van mijn smartphone is standaard vol sinds de geboorte van James en daar wilde ik graag iets mee doen! Foto’s zijn de enige tastbare herinneringen.. toch?

Ik mocht een fotoboek testen van fotofabriek en dat liet ik me geen tweede keer zeggen. Ik zat al een tijdje te bedenken wat ik precies met al deze foto’s wilde en nu weet ik het. Ik wil (voorlopig) bij iedere verjaardag van James een fotoboek geven van alle leuke en bijzondere momenten die zijn vastgelegd op camera. Het lijkt me gaaf dat als hij later vader mag worden, al deze boeken kan doorbladeren om te zien hoe zijn jeugd was geweest en ik kan hem natuurlijk ook gewoon een USB-stick geven met al de foto’s erop maar daar staat natuurlijk geen uitleg bij.

In het fotoboek wat ik heb gemaakt heb ik bij iedere foto kort uitgelegd wat er gebeurde en waarom deze foto zo bijzonder is. Ik ben er ontzettend blij mee en de kwaliteit is echt top! Via een software programma op hun website kun je heel makkelijk een begin maken met het indelen van je eigen fotoboek. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende kleuren, achtergronden, lettertypes of randen om je foto en als je alles goed in je hoofd hebt, kun je het fotoboek ook helemaal zelf invullen.

Wat doe jij met al die foto’s op jouw smartphone en pc? Hoeveel fotoboeken kan jij wel niet vullen met al die foto’s? Heb jij ook interesse om een leuk fotoboek te maken van je kleintje of gewoon van je eigen belevenissen neem dan zeker even een kijkje op fotofabriek!

Foto’s zijn de enige tastbare herinneringen! 

 

(Visited 411 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Mathiske's mama blog 21 april 2016 om 09:29

    Ik ben nog bezig in een oldskool album voor Emily. Daarna wil ik ze digitaal gaan maken denk ik. Dat is toch net wat sneller.

  • Reageer Eline 21 april 2016 om 19:57

    Goeie reminder! Ik moet echt even aan de slag met het fotoalbum van mijn dochter! Ik heb een fysieke al hier liggen, maar de volgende wordt een digitale.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.