doelen stellen in je leven
Persoonlijk

Persoonlijke doelen stellen in het leven.

Trots zijn op wat je hebt gedaan.

Een doel stellen in je leven is belangrijk. Dat is nodig om mezelf een beetje te prikkelen als ik het doel heb gehaald. Trots zijn op wat je hebt gedaan. Ik heb lang geen doel voor mezelf gesteld en in combinatie met sporten werd dit hoog tijd.

Mijn eerste doel is gelukkig blijven en het liefst in goede gezondheid. Dat laatste stukje wordt lastig maar als het bij mijn gezondheid blijft die zo af en toe faalt is het nog te overzien. Dit doel is overigens niet te bepalen. Helaas worden mensen die altijd fit en gezond zijn, ook ziek.

Ik herken mezelf niet meer terug.

Een ander doel in mijn leven is lekkerder in mijn vel komen te zitten. Dit ga ik proberen door te sporten en een hele hoop kilo’s achter mij te laten. Als ik kijk naar de Lonneke van minimaal 6 jaar geleden herken ik mezelf bijna niet meer terug. Zowel uiterlijk en innerlijk ben ik veranderd.

Ik heb jullie weleens verteld over mijn sportachtergrond. Sporten vind ik geweldig en dat is een goed begin. Tenminste, sporten gaat een stuk gemakkelijker als je het leuk vindt. Het zal wel even wennen zijn aangezien mijn conditie een drama is. Hopelijk krijg ik goede begeleiding om dit doel misschien dit jaar, voor een groot deel te behalen.

Een van onze doelen is om een koopwoning in Geldrop te kunnen verwezenlijken. Een huis waar wij de rest van ons leven in kunnen wonen. Genoeg werkruimte om mijn artikelen te schrijven en een plek waar Merijn rustig aan zijn studie kan werken. Het zou fijn zijn om een plek te vinden waar James kan opgroeien in een leuke buurt met gezellige vriendjes.

Persoonlijke doelen in het leven.

Het geluk vinden in de kleine dingen is ook zeker een doel. Dit lukt over het algemeen goed. Soms kan ik mezelf verliezen als et gaan om camera spullen, kleding voor James of een droogtrommel wat eigenlijk onnodig is. Hoe dan ook heb ik een ding geleerd van mijn ziekte en dat is genieten van de kleine dingen in het leven. Ik vind het belangrijk om James dit ook bij te brengen. Het hoeft allemaal niet groter, meer en duurder. Het is goed zoals het is.

Doelen stellen in je leven is belangrijk. Ik denk dat je als mens altijd ‘iets’ moet hebben om voor te lezen en dat je doelen nodig hebt om jezelf alert te houden om te knokken voor je dromen.

Iedereen heeft andere doelen in zijn of haar leven. Degene die een auto- ongeluk hebben gehad en alles opnieuw moeten leren, zullen blij zijn als ze aan het einde van het jaar naar het einde van de straat kunnen lopen. Het is voor iedereen verschillend en bij de een gaat het gemakkelijk terwijl de ander hier keihard voor moet vechten met vallen en opstaan.

Als je maar blijft opstaan en vechten. Heb vertrouwen in jezelf want ook jij kunt jouw doelen behalen.

Heb jij doelen in het leven die je met ons wil delen? Laat het weten in de comments.

(Visited 277 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.