zalmtortilla's met salsaquacamole
Food

Zalmtortilla’s met salsaguacamole!

Heb jij vorige week het heerlijke recept bekeken van de zomerse aardbeien smoothie? Heerlijk en super gezond! Het is vandaag tijd voor een nieuw recept, van RTL4 uit eigen kijken! Deze keer de zalmtortilla’s. Met zalm kun je eindeloos variëren, vandaag met wraps. 

Persoonlijk vind ik het fijn om vis te eten, het valt niet zo zwaar op de maag en het is ook nog eens gezond. Dat laatste hangt overigens wel af van de vis en vooral aan de manier waarop je het klaarmaakt. Een bakje kibbeling valt niet onder het kopje ‘gezond’! 😉

In zalm zit gezond vet, omega 3 vetzuren, wat zorgt voor bescherming van hart- en bloedvaten en remt ontstekingen. Dit maakt ons lichaam niet zelf aan, dus we zijn afhankelijk van de voeding waarin dit wel zit.

Er zit uiteraard wel een verschil tussen de soorten zalm die te koop zijn: kweekzalm, biologische kweekzalm en wilde zalm. Ik zou kweekzalm zoveel mogelijk proberen te vermijden. Ze zwemmen met grote aantallen in een kleine ruimte waardoor ze in vervuild water leven. Daarnaast worden ze gekweekt met antibiotica, wat jij dus ook binnenkrijgt.

De biologische kweekzalm wijkt hier wel vanaf, hier wordt geen antibiotica gebruikt en hebben meer ruimte. Ook wordt de kwaliteit van dit water streng gecontroleerd.

Wil je helemaal gezond doen en de wraps zelf maken dan kun je even een kijkje nemen op Paulineskeuken!

Benodigdheden: (4 personen)

– 4 zalmfilets
– Zout & peper
– Olijfolie
– 4 tomaten
– 2 sjalotjes
– 1 avocado
– 1 teentje knoflook
– 1 rode peper
– 1 Limoen
– 8 Wraps torilla (20cm)
– 1 Pakje zure room
– 0,5 bosje koriander of peterselie

Bereidingswijze: 

1. Breng de zalmfilets op smaak met zout & peper. Smeer de zalm in met olie. Verwarm de grillpan en grill de zalmfilets om-en-om in ongeveer 4 minuten bijna gaar.

2. Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Pel en pers de knoflook.

3. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve, dunne ringen. 

4. Meng de tomaten, sjalotjes, avocado, het sap van een halve limoen, knoflook en peper met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout & peper. 

5. Verwarm de tortilla’s in de pan. 

6. Besmeer de wraps met zure room, verdeel hier een schep salsaquacamole overheen. Scheur de zalm in stukjes en verdeel dit eroverheen. Hak de koriander (of peterselie) fijn en verdeel dit over de wraps. 

Smakelijk eten! Wat vond jij van deze zalmtortilla’s met salsaquacamole? 

Dit recept is geschreven door voedingsdeskundige Tamar. 

(Visited 135 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Daisy 19 april 2016 om 21:19

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou zelf ook enorm van vis, zalm is 1 van mijn favoriete! Het is dat mijn portemonnee het biet altijd toe laat, anders zou ik het geeust 3x pw kunnen eten haha.

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.