moederliefde
Mama &zo

Ben ik een strenge moeder?

Toen ik laatst aan mijn moeder vroeg hoe ze mij zag als moeder antwoordde ze uiteraard: ‘Je bent een hele lieve zorgzame moeder’. Maar goed, zij heeft makkelijk praten, ik ben haar kind en kan niet snel iets ‘verkeerds’ doen in haar ogen. Ben ik een strenge moeder? 

James doet, ook al krijst hij alles bij elkaar, ook altijd alles goed en is en blijft de liefste baby die er bestaat.
Ondanks de lieve woorden van mijn moeder ben ik me heus wel bewust dat ik niet alles goed doe, al doe ik natuurlijk wel, als het om James gaat, alles weloverwogen en probeer ik een zo goed mogelijke beslissing te maken als het gaat om de opvoeding.

‘Oke, ik denk wel dat je een strenge moeder bent..’ zei mijn moeder uiteindelijk.
‘Waarin dan?’ vroeg ik.
‘Als het gaat om zijn slaapje bijvoorbeeld. Soms denk ik dat ik hem allang bij me had gepakt maar jij wil dan dat hij perse in zijn bed slaapt’

Hm ja dat klopt wel. Ik denk ook wel dat ik een stuk strenger, eigenlijk vind ik dat een vervelend woord, ik noem het liever ‘duidelijker’ ben tegenover James dan bijvoorbeeld mijn partner.
Eten gebeurd aan tafel, slapen doen we in bed, tandenpoetsen in de badkamer, nadat hij zijn laatste fles heeft gehad dan spelen we samen op schoot nog even, lezen we boven een verhaaltje voor en gaan we slapen en als hij wat groter is dan is 1 snoepje 1 snoepje en nee is nee.

Natuurlijk zal ik ook wel eens een uitzondering maken en ik zie mezelf dan ook wel weer als een moeder die als een impulsieve kip en dus zonder overleg roept ‘KOM WE GAAN NAAR DE EFTELING!’.

Waar ik ook ontzettend naar uitkijk is om samen met James leuke dingen te ondernemen. Gezellig samen naar de dierentuin, een middagje tekenen en knutselen of samen voetballen en verstoppertje spelen. Dit is door mijn gezondheid een lastige opgave maar wel iets wat ik zeker weten ga doen en dat vind ik een van de voordelen van het ‘jong’ moeder zijn!

Ik vind het ook belangrijk dat een kind de vrijheid krijgt om fouten te maken. Klinkt misschien gek maar ik zal hem nooit iets verbieden. Ik denk dat dit averechts werkt en ga het dan liever samen met hem onderzoeken.. hoewel hij dat op een bepaalde leeftijd niet meer perse met mij wil doen maar dat zien we dan wel weer! James wordt ouder maar ik natuurlijk ook. Misschien denk ik hier ‘later’ weer heel anders over!

En ja of ik echt een strenge moeder zal de tijd leren en kunnen we pas vragen aan James als hij wat ouder is maar ik doe in ieder geval alles uit liefde en dat is het belangrijkste denk ik!

(Visited 364 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Mathiske 20 januari 2016 om 09:19

    Oh, heel herkenbaar!! Ik vind ook, slapen doe je in bed (ook al moet ik soms 6keer terug voor haar speen) eten aan tafel. Dat lijkt mij ook het duidelijkste voor je kindje. Zo weten ze als ze groter zijn ook beter waar ze aan toe zijn.

  • Reageer Lies 20 januari 2016 om 12:49

    Ik zou het niet streng noemen, eerder concequent, en dat is belangrijk.

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.