hoe groot is mijn hart?
Mama &zo

Is mijn hart groot genoeg voor een tweede kindje?

‘Willen jullie een tweede?’ ‘En wanneer komt de tweede?’ ‘Krijgt James binnenkort weer een broertje of zusje?’ ‘Zou je het niet leuk vinden om twee kinderen te hebben die kort op elkaar zitten qua leeftijd?’ ‘Het zou toch wel leuk zijn voor James hé, zo’n broertje of zusje?’ Tja, die vragen komen nu (al) voorbij vliegen!  Hoe groot is mijn hart?

Laat ik voorop stellen dat ‘zwanger zijn’ niet mijn favoriete bezigheid is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om een kleintje in mijn buik te voelen schoppen, draaien en groeien maar mijn lichaam heeft nou eenmaal ontzettend veel moeite met dit hele proces.

Eenmaal bevallen was ik dan ook enorm blij dat mijn eigen lichaam weer in redelijk oude staat verkeerde, in zo verre dat natuurlijk mogelijk is na een bevalling.
Opslag verliefd was ik op mijn kleine, lieve, mooie zachte James. Zo klein & sterk dat hij was, lag hij lekker warm op mijn borst. Helemaal uitgeput van de bevalling. Wauw, dit gevoel is onbeschrijfelijk!

Ik zal niet ontkennen dat ik de eerste weken ontzettend zwaar vond, dat heb ik nou eenmaal echt zo ervaren maar die blauwe wolk is er altijd geweest en eigenlijk stiekem nog steeds..

Toen ik op de operatietafel lag begreep ik niet dat mijn moeder dit vier keer ZELF wilde ondergaan. Toen James op mijn borst lag begreep ik haar als geen ander en wilde ik er ook minstens vier zo op mijn borst hebben liggen. Na de eerste nacht dacht ik daar weer anders over, haha.

Nu we een aantal maanden verder zijn en ik James steeds beter leer kennen is dat gevoel wat ik had toen hij op mijn borst lag alleen maar versterkt. James is echt mijn allerliefste vriendje en hij is de reden waarom ik nu zo positief in het leven sta ondanks alle ellende op gezondheidsgebied.

Merijn en ik willen heel graag, als het zo mag zijn want het is en blijft een heel groot wonder om uberhaubt zwanger te worden, nog een tweede kindje. Voorlopig genieten we nog lekker van James en hebben we nog geen plannen. We hebben immers tijd genoeg!

Toch heb ik mijn twijfels bij een tweede kindje. Wil ik het wel? Hoe kan ik nou in vredesnaam net zoveel van mijn tweede kind als van James? Dat kan toch niet! James is de allerliefste, mooiste en leukste baby van de hele wereld.

Mijn moeder had deze angst ook en verzekert mij dat ze van ons alle vier evenveel houdt.

Zal mijn hart groot genoeg zijn om net zoveel van ons eventuele tweede kindje te houden als van James? Ik vraag het me af!

(Visited 310 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Mathiske 19 januari 2016 om 09:48

  Ik weet wel al dat ik heel graag een tweede kindje wil, alleen mijn man nog niet. T liefste zou ik nu gelijk meteen.. maar goed dat gaat niet, ivf en borstvoeding lijkt me niet echt een super combi. Nu wachten we zoiezo tot Emily 1 jaar is.

  • Reageer Lonnekedewin 19 januari 2016 om 09:54

   Hoe oud is Emily nu? Ik kan me gewoon niet voorstellen net zoveel van ons eventuele tweede kindje te houden dan van James! <3
   IVF, lijkt me inderdaad al ingrijpend genoeg!

 • Reageer Saskia 19 januari 2016 om 16:39

  Ik denk dat alle moeders dit gevoel zullen herkennen. Nu ik zelf mama ben van twee kindjes kan ik volmondig zeggen dat je van een tweede kindje net zo veel kan houden. Zonder twijfel.

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.