Fruitallergie
Mama &zo

Heeft mijn kind een fruit allergie?

Ik volg mijn moedergevoel.

In het begin van mijn zwangerschap heb ik veel gelezen over een baby opvoeden en alles wat daarbij komt kijken. Ik had een mening over het feit dat James alleen in zijn eigen bed mocht slapen, dat hij zelf in slaap moest vallen en ik ook een mening over zijn eerste hapje.

In een vorig artikel schreef ik dat je soms je mening moet bijstellen omdat dit beter is voor je kind. En dat doe ik. Mijn droomscenario was namelijk om hem zijn eerste hapje te geven als hij 5,5 maand oud is. Het is bewezen dat de darmpjes van een kind dan helemaal zijn ontwikkeld.

Tegenwoordig adviseert iedereen want anders en dus volg ik mijn eigen moedergeval. James blijkt nogal een hongerige baby te zijn. Ik merkte aan alles dat hij toe was aan iets nieuws en wie ben ik dan om hem dat te ontnemen. Omdat ik zogenaamd weet wat goed voor hem terwijl ik eigenlijk ook maar wat doe? Niemand dus.

Ik heb mezelf ingelezen in voeding en hapjes.

Ik heb mezelf eerst helemaal ingelezen in voeding en hapjes voordat ik hier uiteindelijk mee begon. Ik ben tot de keuze gekomen om eerst met groente te beginnen. De meeste fruitsoorten lusten ze uiteindelijk toch wel omdat het gewoonweg zoet is. Ik vind het belangrijk dat James nu zoveel mogelijk groente probeert.

James is overgestapt van donormelk naar biologische melk van Hipp. Ik wil hem dus ook het liefst biologisch eten geven. Nu doe ik hier met groente niet al te moeilijk over maar ik probeer er wel op te letten.

Mijn ouders gaven met de geboorte van james het geweldige stoomapparaat. Ik wil namelijk het liefst geen potjes geven. Het maken van vers eten vind ik leuker, het is gezonder en goedkoper.

Een lepel gebruiken kon James al. Dit ging prima omdat hij iedere dag zijn vitamines binnenkrijgt via een lepel. Ik kocht verse wortelen en zijn eerste hapje werd een feit!

Ik begon veel later met het geven van fruit.

Ik ben pas veel later met fruit begonnen en dat liep wat anders dan gepland. Mijn moeder was appels aan het chillen terwijl James naar de tafel kroop om te kijken wat oma aan het doen was. James mocht de appel vasthouden en likte enkele keren over de geschilde appel heen. Hij werd nijdig toen oma de appel weg deed. Hij kreeg een flesvoeding en was de appel snel weer vergeten.

Een stukje wandelen is gezond en dit probeer ik iedere dag met James te doen. Samen met mijn moeder en James liepen wij naar het centrum. Ik keek af en toe hoe James erbij lag en zag dat hij steeds meer plekjes in zijn gezicht. Precies bij zijn mond.

Ik wilde niet meteen de overbezorgde moeder uithangen en besloot het even aan te kijken. Het werden steeds meer plekjes en toen besloot ik toch maar even te bellen naar de dokter om te vragen wat dit kon zijn.

Heeft mijn kind een fruitallergie?

Hij had geen ademhalingsproblemen, geen jeuk of pijn en het wordt niet per se dikker. We moesten het in de gate houden en bij veranderingen meteen bellen. Het blijkt namelijk dat sommige kinderen allergisch kunnen reageren op het eten van bepaalde stukken fruit.

Het is tot nu toe met een sisser afgelopen en ik verwacht ook niet dat het erger gaat worden. Ik loop wat extra keren zijn kamer binnen om te kijken of alles nog goed gaat. Gelukkig hebben wij nu een babyfoon met camera dus dat is in zulke situaties erg prettig.

De meeste zullen weten dat ik niet vaak een dokter bel. Als het gaat om mezelf stel ik het juist zolang mogelijk uit maar nu gaat het om mijn kind. Ik neem liever het zekere voor het onzekere!

(Visited 542 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 3 november 2015 om 07:44

    En dat is nu wat ze noemen: moedergevoel !!! En dat heb je echt lon!!!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.