boodschappen met baby
Mama &zo

Boodschappen doen met een baby?!

Als de kraamhulp weggaat dan sta je er in principe weer alleen voor. Althans, samen met je partner als het goed is. Het huishouden moet blijven doordraaien en misschien nog wel een tandje harder als er een kleintje bij is. Ik had al snel een goed ritme, ’s morgens alles laten luchtte, bedden opmaken en de was verzorgen maar dan zijn we er nog niet.. 

Want ja er moeten natuurlijk ook boodschappen gedaan worden en dat valt niet mee als je net bevallen bent van je eerste kindje. Alles is nieuw en ik was ontzettend bang dat James de hele winkel bij elkaar zou krijsen of zijn luier vol zou produceren.

En om heel eerlijk te zijn hebben wij in de eerste weken van James zijn leven een aantal keren boodschappen thuis laten bezorgen bij Albert Heijn. Heerlijk! Ik vond het perfect, legen flessen en alles werd direct meegenomen en wij konden lekker thuis blijven.

Dat is eigenlijk onzin maar ik was oprecht bang om alleen met James boodschappen te gaan halen. Wat zullen mensen wel niet van me denken als hij zou gaan huilen en wat moest ik dan doen?

Buiten dat, is het natuurlijk ook gewoon irritant om boodschappen te doen met een baby. Voordat James geboren was had ik daar eigenlijk nog niet zo bij stilgestaan maar het is een heel gesleep.

Gelukkig zijn er bij steeds meer supermarkten van die winkelwagentjes waar de je de maxicosi op kunt zetten en dus zo de gehele kar over hebt om je boodschapjes in de leggen. Dan moet je maar net geluk hebben dat je ze niet bezet zijn en als dat wel zo is heb je een probleem en kun je direct omdraaien naar huis.

Mijn moeder, ja als ik mijn moeder toch niet had, zei: ‘Maar Lon, het is toch jouw kind? je doet wat je wil. Als jij denkt dat je hem moet optillen, doe je dat en niemand hoef jou iets te vertellen want jij doet wat goed is voor jouw kind!’

Ja, waar was ik eigenlijk bang voor? Er kon natuurlijk niks gebeuren.. Tja, als het echt niet meer zou gaan dan zou ik de winkel verlaten en naar huis gaan.
Gelukkig ging mijn moeder de eerste keer mee. Het ging uiteraard allemaal prima en nu loop ik voortaan heel relaxed boodschappen te doen. Als die een volle luier heeft, zoek ik een toilet waar ik hem rustig kan verschonen. Moet hij een flesje? Dan pik ik een terrasje en neem ik een kopje thee terwijl ik hem zijn flesje geef. Is hij het helemaal zat? Dan haal ik James eruit.

Het is mijn kind en ik doe voor hem waarvan ik denk dat goed voor hem is. Inmiddels kan James in het zitje van de winkelwagen en dat vindt hij helemaal geweldig. Hij kijkt zijn ogen uit in de supermarkt! Natuurlijk komt er straks een fase aan dat hij wil gaan lopen en geen genoegen meer neemt met zitten in het winkelwagentje of dat hij krijsend op de vloer smeekt om een snoepje maar dat zien we dan wel weer!

Het is een soort overwinning die je moet nemen, anders kom je helemaal de deur helemaal niet meer uit. De enige tip die ik kan meenemen is, doe relaxed, je kindje merkt het uiteraard wanneer jij gespannen bent en dit zal averechts werken!

(Visited 1.113 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Mathiske 21 januari 2016 om 10:47

  Ik vind boodschappen doen altijd erg gezellig (ja soms ben ik een degelijke huismuts) Emily vind het ook wel leuk, ze kan dan lekker rond kijken en ze vond het wel gezellig als we er op uit gaan.

  • Reageer Lonnekedewin 21 januari 2016 om 10:50

   Ja, ik vind het nu ook gezellig maar met Maxicosi’s sjouwen is niet mijn ding, haha! Ben blij dat hij nu in een winkelwagentje past ^^

 • Reageer Godelieve 21 januari 2016 om 22:23

  Als je net een kind hebt gekregen dan lijkt het net alsof je alles weer opnieuw moet uitvinden 😉
  Ik kan me nog wel herinneren dat ik vaak de boodschappen deed als mijn man thuis was zodat hij bij de kleine bleef al is dat alweer heel lang geleden.
  Als ze alweer een poosje ouder zijn vinden ze het inderdaad heel leuk om mee te gaan en kijken ze hun ogen uit 🙂

  Luke foto van James zo in het winkelwagentje 🙂

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.