ervaring van een jonge vader
Mama &zo

Mijn ervaring als jonge vader!

Mijn ervaring als jonge vader – geschreven door papa Merijn.┬á

Na een hectische periode van de afgelopen maanden komt nu beetje bij beetje alles op zijn pootjes terecht. Van een gewone man van 25 naar plotseling vader worden is een grote stap en er is ook een hoop veranderd!
Ik heb inmiddels een zeer belangrijke verantwoordelijke taak samen met Lonneke en dat is natuurlijk zo goed mogelijk voor James zorgen.
Waar ik echt aan moest wennen is het voorruit denken en ik geef toe, dat lukt ons nu nog steeds niet altijd maar het wordt wel beter. Voorheen ging ik na mijn werk nog even gauw een kleine boodschap doen voor het eten maar nu kan dat niet zomaar en weet ik inmiddels in alle supermarkten de weg naar de winkelwagentjes waar een MaxiCosi in kan.

Ik leer hem nu steeds beter kennen, dat is wel het mooiste aan het vader zijn vind ik. In het begin wist ik nog niet goed wanneer ik wat moest doen en vroeg ik veel aan Lonneke, die natuurlijk ook niet alles wist. Maar naar mate James ouder wordt merk ik echt dat ik nu goed weet waar hij rustig van wordt, waar hij blij van wordt en wanneer hij moe is. Ook proberen we het zoveel mogelijk regelmaat te geven, voor het naar bed gaan iedere keer hetzelfde ritueel en nooit weggaan zonder een kus waar hij altijd erg blij van wordt.

Het is echt heel erg leuk om hem nieuwe dingen te zien leren. Soms gebeurd dat als ik aan het werk ben, dus ik vind het extra leuk als hij iets nieuws laat zien op het moment dat ik thuis ben en anders krijg ik het later op een foto of filmpje te zien. Fijn dat Lonneke heel erg bezig is om alles vast te leggen, dat vind ik erg belangrijk voor later!

Ook veranderd het je relatie. Ik heb nu niet alleen maar een vrouw maar ze is ook de moeder van mijn kind en ik denk dat de band dit extra hecht maakt. Je hebt samen iets op de wereld gezet en het voelt fijn om daar ook samen voor te zorgen.
Natuurlijk is het soms ook weleens zwaar om vader te zijn, ik ben de hele dag bezig met James. Zal die vandaag goed slapen? wat zou hij nu aan het doen zijn? En zoals nu dan is hij een beetje grieperig en dan zou ik graag iets voor hem willen doen maar dat gaat natuurlijk niet. Het is een beetje te vroeg om hem te leren dat hij zijn neus moet snuiten ­čśë

Het leukste moment tot nu toe is om te zien hoe leuk hij het vindt om te zwemmen. Laatst zijn we een dagje naar centerparcs geweest en daar hebben we als gezin zo van genoten. We hadden een speciaal zwembandje gekocht waar hij lekker op zijn buikje door het water kon glijden. Wel gek hoor want een aantal jaar geleden gingen we zelf nog 10x van de wildwaterbaan en nu hoor je echt bij het hoekje ‘ouders met kinderen’. We gaan dit zeker vaker doen!

Ik zal niet te hard van stapel lopen maar in de toekomst zou ik zeker nog een tweede kind willen. Als ik zie hoe snel James groeit krijg ik alweer een beetje de kriebels naar een net- geboren- spekje. Hoewel iedere leeftijd natuurlijk ook ontzettend leuk is. Straks kunnen we ├ęcht samen gaan spelen en kan hij vertellen wat hij wil. Daar kijk ik stiekem ook wel een beetje naar uit, het zou zo handig zijn als James gewoon kon praten.

Kortom tijden veranderen, emoties veranderen, alles wordt intenser en ik had mezelf nooit kunnen bedenken dat vader zijn zo mooi was.

Ik heb iedere dag veel plezier in het vader zijn en zou voor geen goud meer terug willen!

(Visited 565 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Joyce Valk 16 oktober 2015 om 07:06

    Een mooi verhaal van een jonge vader. Heerlijk dat je er ook nog zo van geniet. Geloof me: het wordt alleen maar leuker.

  • Reageer Monique 16 oktober 2015 om 20:42

    Mooi geschreven Merijn en het is idd zo dat je pas beseft hoe het vaderschap is als je je kind in je armen hebt. Je bent een lieve zorgzame vader!!

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.