verhuizen
Persoonlijk

Wij willen verhuizen?!

Ik leerde Merijn kennen in 2007 en drie jaar later stonden wij per toeval bovenaan in een loting voor een leuke flat in Eindhoven. We gingen kijken en ondanks we ontzettend veel moesten klussen, kozen we voor deze flat. We wilde immers een plekje voor ons zelf. Althans, Merijn zocht een plek en ik ging per toeval mee! Nu vier huizen later, willen we weer verhuizen?! 

We waren ons nieuwe huisje aan het klussen met mijn ouders toen ik plots niet meer kon lopen. Ik was aan het verven en toen ik wilde opstaan deden mijn benen het niet meer. Dit was natuurlijk enorm schrikken. We hadden net de hele toestand van de ziekte van Crohn ‘achter de rug’ (dachten we) en nu dit!

Nu baalde ik natuurlijk wel dat ik zo ‘ver’ (30 minuten) rijden van mijn ouders af zat en binnen een halfjaar zochten we een woning in Geldrop. Dit was toch een betere plek, ik moest namelijk wekelijks in het ziekenhuis zijn daar en als er iets aan de hand was, waren mijn ouders zo bij ons!

Een mevrouw van deze woningruil website had interesse in onze woning. Zij had ook een flat maar dan wel in Geldrop, deze was duurder maar veel groter. Weer verhuizen dus! Een maand later was alles geregeld en waren we wederom aan het klussen in onze nieuwe flat in Geldrop.

Dit was echt een fantastische flat maar omdat wij toen al Max hadden was dit uiteindelijk niet fijn. Ik kon hem niet altijd uitlaten en een balkon is natuurlijk geen optie voor een hond.
Met oog op dat we ‘later’ kinderen zouden willen, leek ons een huis met een tuin een echte uitkomst. Wederom kwamen we een man tegen die met onze flat wilde ruilen en nu wonen we dus in ‘zijn’ huis in een heel klein dorpje in Brabant.

Tja en nu zitten we eigenlijk helemaal op onze plek. We hebben toffe buren, het is rustig en het huis is best groot MAAR.. ik moet altijd de auto pakken als ik naar het dorp verderop wil met James want in ons dorp is geen winkel te bekennen. Op zich is dit natuurlijk niet zo erg maar in combinatie met het feit dat wij geen vaste trap naar zolder hebben en onze wasmachine staat in een eventuele tweede babykamer/kantoor willen we nu graag een huis met een vaste trap naar zolder!

Het speelt natuurlijk ook mee dat ik door mijn gezondheid meer hulp nodig heb dan een ander en ik mijn ouders daar vaak bij nodig heb. Dit is dan ook fijn als we een beetje bij elkaar in de buurt wonen.

De mogelijkheid om een huisje te kopen is voor ons lastig aangezien Merijn nog midden in zijn studie zit en ik momenteel ben afgekeurd. We zijn alsnog druk bezig om een huisje te zoeken wat helemaal voor ons is weggelegd en waarin we hopelijk ook kunnen blijven wonen!

Het is best lastig om te verhuizen met een baby omdat we in ons nieuwe huisje dan ook weer moeten klussen om het een echte ‘thuis’ te maken! We kunnen daar dus niet direct slapen maar gelukkig kunnen we tijdelijk bij mijn ouders terecht en in de overige uren komen we in een hele week al redelijk ver!

Verhuizen lijkt wel een van onze hobby’s maar dat is het echt niet! Ik heb er een hekel om alles weer bij elkaar te zoeken maar we begonnen met een klein flatje in Eindhoven en uiteindelijk gaat we naar een huis met drie verdiepingen en een grote tuin!

Ik vind het spannend maar ik kijk er ook enorm naar uit om weer een eigen plekje te crieeren en een huisje te zoeken waar we kunnen blijven wonen zodat op dat gebied een beetje rust in ons leven komt 🙂

 

(Visited 227 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Joyce 20 februari 2016 om 08:22

    Steeds maar weer verhuizen is geen pretje. Maar jullie verhuizen steeds naar een mooier, groter en beter bij jullie passend huis. Op die manier vinden jullie uiteindelijk ‘the best place for you’. Geniet daarom maar van die zoektocht.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.