Gastblogs

Welke fase is leuker? Baby of dreumes?

Welke fase is leuker? Baby of dreumes? – Geschreven door Merijn, de papa van James! 

De ontwikkelingen van baby naar dreumes!

We hadden laatst een gesprek over welke fase we leuker vinden van James. Het heeft natuurlijk allemaal zijn positieve punten. De afgelopen 7 maanden zijn snel gegaan maar de ontwikkelingen die James heeft doorgemaakt gaan nog veel sneller.

Van een klein hoopje mens wat alleen nog maar sliep, at of huilde naar een kruipend vrolijk jochie. In het begin zeiden we tegen elkaar: ‘We hebben nu een kind maar eigenlijk kennen we hem nog niet’. Ik vond dat in het begin best lastig, ik wist helemaal niks van James behalve dat hij mijn zoon was.

Ik wist niet of hij huilde vanwege krampjes, honger, te warm of te koud. Iedere dag leerde we onze kleine man steeds beter kennen door van alles uit te proberen. Natuurlijk waren de nachten in het begin stukken minder lang dan nu en dat maakt voor mij ook wel een groot verschil moet ik zeggen.

Met een dreumes meer interactie.

Het mooiste van de dreumesfase is dat je ziet dat hij geniet, je weet wanneer hij vrolijk is, waarom hij huilt en ziet hem de wereld te ontdekken. Waar hij in de babyfase alleen wat struiptrekjes had, schatert hij nu soms minuten lang om zijn speelgoed, de hond of om ons.

Het fijne aan aan de babyfase was dat hij uren lang op je schoot kon slapen met zijn lieve kleine koppie. Toch denk ik dat vele mannen met mij, deze fase ‘fijner’ vinden, de dreumesfase dus. Omdat je nu wat meer interactie met je kind krijgt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit zo voelt omdat het ons eerste kindje is en ik eigenlijk nog helemaal niks wist van hoe je een kind moest verzorgen.

Ik vind het prachtig om te zien hoe James voor het eerst ging omdraaien, tijgeren, kruipen en straks gaat hij staan en kletsen. Onwerkelijk dat er in zo’n korte tijd zo ontzettend veel bij een kindje wordt aangeleerd.

Welke fase is leuker? baby of dreumes?

Je kan hem zo blij maken met een nieuw knuffeltje waar hij dan een half uur mee kan spelen. Over een tijdje gaat hij natuurlijk staan en lopen en dan moeten we helemaal goed opletten dat hij niet alle kastjes opentrekt. Ons kleine boefje. Natuurlijk wordt het dan ook wat spannender dat hij niet valt en zal ik waarschijnlijk meer beschermend worden.

Kortom, iedere fase heeft zijn charmes. Een baby is heerlijk om mee te knuffelen en alles is nog zo lief, schattig en klein. Met een half jaar zie je veel verschil; groei en emoties bij je kindje en als hij een dreumes wordt begint die wat meer te kletsen en dat lijkt me helemaal geweldig.

Het gaat allemaal zo snel dat ik er intens van probeer te genieten. Vandaag kwam ik thuis en toen had James samen met mama zijn eerste tekening gemaakt, dat is toch geweldig?

Ik ben een trotse vader!

(Visited 234 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Saskia 25 januari 2016 om 19:07

    Ah lief geschreven 🙂 Ik vind elke fase ook mooi, het gaat alleen wel ontzettend snel allemaal! Soms mag mijn dochter nog wel heel even mijn lieve kleine baby zijn 🙂

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.