rugpijn
Gastblogs

Ik had een nekhernia en een onstabiele rug – Sara vertelt verder!

Sara vertelt over haar jaren lange rug- en nek klachten. Heb je haar vorige artikel nog niet gelezen? Klik dan hier. 

Ik lag te kermen van de pijn.

Toen ik de enorme naald zag wilde ik gillend wegrennen. Eerst even de rug insmeren met een koude ‘verdovende’ vloeistof en daar kwam de naald. Ik heb gebruld van de pijn. Het was voor de arts niet voldoende dat de naald in mijn rug stak. Terwijl bij met het medicijn inspoot ging hij ook nog eens de naald bewegen. Wat een sadist!

Ik lag te kermen van de pijn en de dokter zei: Doe niet zo flauw. Weten die dokters überhaupt wel wat zij hen patiënten aandoen? Na de behandeling ben ik een week duizelig geweest door de medicatie. En dat heb ik nog twee keer moeten doen. Het was een nachtmerrie en een trauma voor het leven.

Twee maanden later ben ik begonnen met de rugschool. Trouwens de epidurale heeft mij niet verlost van de pijn. Na een les theorie begon ik in de groep aan oefeningen. Twee keer per week deed ik een uur lang spierversterkende en –ontspannende oefeningen voor buik en rug.

Na de rugschool kon ik leven met de pijn.

Een les buikspieroefeningen in de fitness was er niks tegen. Zolang ik mijn oefeningen deed, kon ik de pijn controleren. Na de rugschool kon ik leven met de pijn. Een dik jaar later kwam de pijn terug èn erger. Ik deed mijn oefeningen dagelijks maar de pijn bleef.

De huisarts adviseerde om een week thuis te zijn van het werk, de fysiotherapie en een kuur ontstekingsremmers. Dat hielp iets. Toen ik dan op een dag de straat wilde oversteken, schoot er iets in mijn rug. De pijn ging door tot in mijn nek.

Doormiddel van oefeningen en warmte kussens probeerde ik de pijn onder controle te krijgen. Zonder resultaat. De nekpijn in combinatie met hoofd- en rugpijn zorgde ervoor dat ik gek werd. Bovendien had ik constant een slapend gevoel in mijn rechterhand.

Na een aantal weken besloot ik toch naar de dokter te gaan. Hij vertelde dat mijn nekspieren gespannen zijn. Opnieuw kreeg ik ontstekingsremmers en fysiotherapie voorgeschreven. Het hielp niks. Nóg meer fysio de de pijn verplichte gedurende een korte dag.

Ik had een nekhernia en een onstabiele rug.

De fysiotherapeut behandelde mij met spierverstekende oefeningen, kraken, massage, warmte en schockwave therapie. Die laatste behandeling bezorgde mij een migraine aanval. Ook de rugpijn werd erger. Uiteindelijk ben ik naar de specialist geweest die mij in de MRI- scan duwde voor mijn nek en rug.

Ik had een nekhernia en een onstabiele rug. Ik heb vier maanden in een korset gelopen. Door het dragen van het korset werd de rugpijn alleen maar erger. Gelukkig mocht het korset uiteindelijk uit. Als de specialist had gezegd dat ik het korset nog moest dragen, had ik het waarschijnlijk naar zijn hoofd gegooid. Ik was woedend!

De specialist besloot om opnieuw een MRI- scan te doen en daarnaast werden er ook gewone foto’s en bot- scans gemaakt. Ik bleek een flinke ontsteking in de nek te hebben. Op de foto zag het eruit alsof ik een avocado in mijn nek had zitten.

De dokter besloot dat ik epidurale infiltraties in mijn nek moest laten zetten. Daar had ik geen zin in. Uiteindelijk ben ik toch maar aan begonnen. Ik heb vorige week de tweede infiltratie gehad. Ik haat het!

Het doet ontzettend veel pijn en nadien heb je ook veel pijn. Ik ben nu al een week misselijk. Hopelijk gaat dat snel weg. Binnen twee weken moet ik terug naar de specialist om te kijken hoe het gaat. Ik hoop dat ik niet nog meer infiltraties moet ondergaan en dat er een oplossing komt voor mijn pijn. Want mijn leven lijdt flink sinds ik die pijn heb.

Laten we het hopen.

(Visited 305 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reageer Petra 2 september 2017 om 08:47

  Check pijnpoli diaconesseziekenhuis Zeist voor evt neurostimulator.

  • Reageer sara 4 september 2017 om 21:21

   dank je wel voor de info. Ik zal er eens met mijn arts over praten.

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.