een brief aan mijn toekomstige ik
Persoonlijk

Een brief aan mijn toekomstige ik!

Vlinders, verdriet, liefde en onzekerheid.

Hi Lonneke, het blijft gek om onze naam te schrijven, om uberhaubt een brief aan mijn toekomstige ik, jou dus, te schrijven. Ik denk dat je op het moment dat je dit leest, geen idee hebt dat ik dit ooit geschreven heb. Des te leuker, toch?!

Ik ben op dit moment net een maand 25 jaar oud. Het is een leeftijd dat je nog net bij de ‘jongere’ aan een sta- tafel staat op een feestje. Als jij dit leest hoor je vast al bij de oudere garde Lonneke en ben jij degene die vraagt of de muziek wat zachter kan. Ik lach in mezelf, ik denk namelijk nu dat ik nooit zo zal worden maar daar kan alleen jij nu over oordelen.

Op het moment dat ik deze brief schrijf zit ik midden in een emotionele achtbaan. Ik voel vlinders voor Lisa. Verdriet omdat het plaatje wat wij altijd in ons hoofd hadden anders is gelopen dan verwacht. Hoewel jij nu vast oud en wijs genoeg bent om te kunnen vertellen dat het leven niet te plannen valt. Ik begin dat nu een beetje door te krijgen en vindt dat lastig. Liefde, intens veel voor onze James en onzekerheid omdat ik op dit moment nog niet weet met welke gevoelens jij deze brief leest.

Een belangrijke mijlpaal uit mijn leven.

Ik houd het liefst de teugels in handen. De controle over het leven heeft niemand maar ik heb daarom juist de teugels van ons leven in handen. Dit is mislukt, ik ben de teugels verloren. Iets met verstand en gevoel ofzo? Is dit mijn omekeer om altijd mijn gevoel te moeten volgen?

Er is nu een belangrijk mijlpaal uit mijn leven aangebroken. Een moment dat ik eindelijk voor mezelf heb durven kiezen. Ik heb mezelf overgegeven aan de gevoelens die ik heb gekregen voor een vrouw, Lisa. Jij vindt dat hoogstwaarschijnlijk helemaal normaal op het moment dat je deze brief leest. Ik ook maar ik vind het normaler bij iemand anders dan bij mezelf. Het is af en toe nog best wennen!

James is nu twee jaar oud hij is volop aan het kletsen en leert iedere dag talloze woordjes bij. Het is een vrolijk, stoer, lief, knap mannetje die volop van het leven geniet. Net zoals wij, ik hoop dat jij dit, nu je dit leest, nog net zo doet als ik dat nu doe en nog steeds met de dag leef!

Ik ben stiekem benieuwd wat mijn toekomst is.

Oh ja, James gaat vanaf volgende week naar de peuterspeelzaal. Een bijzonder maar moeilijk moment voor ons allebei. Ik heb vanaf het eerste moment volledig James verzorgt en moet hem nu wat losser gaan laten door hem een ochtend en een middag te moeten missen. Ik hoop dat hij het makkelijker vindt dan ik. Als jij dit nu leest is dat vast pinuts voor jou en ben jij een ervaren moeder die inmiddels James met gemak naar school brengt terwijl je onze tweede zoon of dochter zonder tranen naar de peuterspeelzaal brengt.

Is het voor mij weggelegd om nog een kind te krijgen? Of krijg ik lichamelijk nog meer te voorduren dan nu? Heb ik op het moment dat jij dit nu leest een stoma? Of is er inmiddels een wonder- medicijn uitgevonden waarbij al mijn klachten zijn verminderd? Moet ik deze dromen parkeren of wordt het werkelijkheid? Je kent mij want je bent mezelf dus je weet dat wij altijd niewschierig zijn en ondanks ik met de dag leef ben ik stiekem best benieuwd wat mijn toekomst is.

Groei ik uit tot iemand die alles zeker weet of blijf ik een twijfelaar?

Ik heb geen diploma’s, geen succesvolle carriére, ik ga scheiden, ben afgekeurd, waar gaat dit eindigen met mij en jou, ons? Ik wil je laten weten dat ik nu ‘wel gelukkig’ ben. Het is nog geen volmondige JA maar dit lijkt mij niet gek door alles wat er afgelopen maanden heeft gespeeld en nog gaat spelen. Ik hoop dat ik de juiste koers vaar en op de goede weg zit. Blijf ik altijd twijfelen tussen de meeste kleine dingen zoals wat ik op mijn brood moet doen of groei ik uit als iemand die alles zeker weet? Ik ben zo benieuwd!

Ik werk sinds een half jaar als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland wat mij ontzettend veel voldoening geeft. Ik voel mezelf weer nuttig en heb oprecht het gevoel dat ik mensen kan helpen door wat ik hen vertel en aanbied. Doe ik dit nog steeds vol passie of ben ik bezig met totaal iets anders? Nu wil ik hier uiteindelijk een opleiding bij volgen, lukt dat mij of blijft het zoals het is?

Je was altijd in voor iets nieuws, bezig met talloze dingen tegelijk, geinteresseerd in de mens, altijd vrolijk en een strijder. Ben ik inmiddels wat wilde haren verloren of zijn deze nog altijd blijven plakken? Ik vond het moeilijk om deze brief te schrijven naar jou maar het lijkt mezelf mooi om terug te lezen. Heb ik bereikt op het moment dat jij dit leest wat ik nu in deze brief schrijf of blijven het dromen? Kon je mij nu maar vast een tipje van de sluier geven! 😉

Liefs,

Van je jongere ik.

(Visited 272 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Veronique 3 september 2017 om 08:09

    Heel mooi ?

  • Reageer Kimberley 3 september 2017 om 08:10

    Je hebt de regie over je eigen leven, maar dan mag je wel de regie gaan nemen. Laat het leven je niet overkomen, maar ga ergens voor dan komt alles goed. Positief denken :>)

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.