borstvoeding donormelk
bevalling, Zwanger &zo

We hebben moeder donormelk gevonden!

Wij noemen onze toekomstige baby Swip. Dit vinden we een stuk leuker klinken dan hij of zij! 

Op controle bij de gynaecoloog!

Swip houdt het alweer dik 38 weken vol en zit al aardig opgevouwen in mijn buik. We moeten nu iedere week naar het ziekenhuis om alles in de gaten te houden. Dit houdt in dat we iedere week het vluchtkoffertje inclusief Maxicosi meenemen omdat we natuurlijk een heel stuk moeten rijden. Als er om een of andere ingegrepen moet worden dan hebben we in ieder geval alle spulletjes bij ons!

We hebben eerst een gesprek met de lactatiekundige. Ik wil graag goed voorgelicht worden over melkvoeding en wat ik volgens haar het beste kan doen. Zij vertelt ons dat flesvoeding inmiddels zo goed is dat alle belangrijke stoffen ook in kunstvoeding zitten. Het enige wat je niet meegeeft zijn antistoffen.

Ik geef nog even aan dat ik het jammer vind dat ik geen borstvoeding mag geven. En vooral omdat er laatst op tv was dat een vrouw met borstkanker wel borstvoeding mocht geven. Nu weet ik daar natuurlijk het fijne niet van maar wellicht heeft zij nog een goede oplossing voor ons!

Het zou eventueel kunnen als ik op bepaalde tijden zou afkolven. Als ik er samen met Merijn over klets dan komen we tot het besluit om daar niet voor te kiezen. Ik ben nu eenmaal ontzettend moe voor het virus wat ik bij mij draag momenteel, mijn schildklier, de ziekte van Crohn en natuurlijk de zwangerschap zelf. Dit zal niet direct opgelost zijn wanneer Swip eruit is.

We hebben moeder donormelk gevonden!

De gynaecoloog constateert dat alles nog helemaal prima is met de kleine man. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Het is nu voor mij extra zwaar gezien de extra klachten. Het is soms zo erg dat ik hele dagen lig te slapen en nauwelijks iets kan ondernemen. Ik probeer af en toe te lopen, gewoon om te kijken of mijn benen nog werken maar verder dan een blokje om het huis kom ik niet.

Swip heeft het verder kennelijk enorm naar zijn zin in mijn buik en we zien daarom nog geen reden om hem uit mijn buik te halen. Mijn bloeddruk is wat hoger dus dat moet even extra onder controle blijven maar verder hebben we niks te klagen!

Inmiddels hebben we al een kleine lading donormelk in de vriezer liggen. Het is best gek en bijzonder om melk uit iemand anders lichaam in mijn vriezer te hebben liggen maar ik ben hier ontzettend dankbaar voor!

Onze donor wil zelfs verse melk aan ons meegeven. Dit kun je een aantal uren bewaren en zo heeft Swip verse melk als hij wordt geboren! Het is geweldig dat zij Swip kan geven wat wij hem zelf niet kunnen geven.

Wil jij borstvoeding geven aan iemand die dit zelf niet kan geven? Of heb jij ook donormelk nodig? Bekijk dan even de website van moedermelkdonor!

(Visited 330 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Leo Valk 24 mei 2015 om 01:49

  Sterkte Lonneke! Nee niet inleiden want dan weten we niet meer wie de Pool gewonnen heeft en ik denk dat mijn datum nog steeds erg goed is!

 • Reageer jose van Aerle 24 mei 2015 om 11:08

  Bedankt weer voor de update. Samen met tante Truus gelezen. Jouw oma was al bij de geboorte van Cobi donormoeder ze had zoveel melk dat ze twee baby’s aan de borst had. Leuk hè ?

 • Reageer Nicole 24 mei 2015 om 13:01

  Super dat je n donor gevonden hebt Lon!! Dat wordt n gezonde Swip

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.