40.2 weken zwanger
Zwanger &zo

Een zwangerschap met een hoge bloeddruk!

Ik ben de eerste moeder waarbij haar baby blijft zitten!

Wauw, Swip zit alweer 40.2 weken in mijn buik. Ik zie het maar als een compliment. Ik zorg kennelijk zo goed voor hem dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft in mijn buik. Hij geeft voor als nog geen teken dat hij er vandaag of morgen genoeg van heeft. Dat kan natuurlijk altijd plosteling gebeuren. Heb ik me er bij neergelegd dat ik de eerste moeder ben waarbij het kindje gewoon in de buik blijft zitten.

Zeg nou eerlijk? Het zou goed bij ons leven passen. Ik heb zoveel onlogische dingen meegemaakt wat betreft mijn gezondheid dat ik er niet van sta te te kijken.

Alle gekheid op een stokkie. Afgelopen vrijdag gingen we weer naar het WKZ. Ik heb nu een wekelijkse controle. De auto zit volgeladen met de Maxicosi en de ‘vluchtkoffer’ voor het geval dat..

Een zwangerschap met een hoge bloeddruk!

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis constateert de gynaecoloog een hoge bloeddruk. Nou is een hoge bloeddruk op zich niet gevaarlijk. Maar ik moet wel extra in de gaten worden gehouden.

Het HELLP- Syndroom heeft daar namelijk ook mee te maken. Ernstige vormen hiervan kunnen we gevaar opleveren voor jezelf en een zwangerschap. Gelukkig is het zelfdzaam maar dus niet onmogelijk!

Als je bloeddruk te hoog wordt, zijn je bloedvaten vernauwd. Een verminderde doorstroming van je placenta zorgt ervoor dat je baby minder voedingsstoffen en zuurstof krijgt. Is je bloeddruk steeds hoger dan 140/90 dan heb je kans op bloeddrukverlagende medicijnen. Soms wordt je bevalling opgewerkt omdat het gevaarlijk wordt voor het kindje.

Bij Pre- eclamspie heb je naast een hogebloeddruk ook eitwit in je urine. Dat eiwit komt in je urine omdat je nieren niet goed meer werken. Je kunt klachten krijgen maar dat is niet altijd het geval.

Ik had dat laatste. Ik voelde me niet bepaald fit maar had slechts een beetje hoofdpijn en verder niks.

Extra controles. Iedere dag bloeddruk meten!

Nadat mijn urine gecontroleerd werd mochten we naar huis. Er zat eiwit in maar niet gevaarlijk veel. Ik moet na dit weekend terug komen om het te laten controleren.

Ik moet vanaf nu tot en met volgende week iedere dag naar de huisarts om mijn bloeddruk te controleren. Zij geven dit dan telefonisch door, zo blijft het lijntje lekker kort en hoef ik niet iedere dag 1,5 uur in het auto te zitten. Dat wordt nu wel zwaar!

Kleine lieve Swip. Je was een klein stipje in mijn buik en nu ben je uitgegroeid tot een klein mensje. Wat is een zwangerschap toch een fantastisch gegeven. Ik ben zo blij dat jij in mijn buik zit. Maar ik wil je nu onderhand weleens zien!

Voor goed werk is tijd nodig zullen we maar zeggen! 😉

Heb jij ervaring met een zwangerschap en een hoge bloeddruk? Laat het weten in de comments zodat we elkaar kunnen helpen!

(Visited 400 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reageer Ingrid 7 juni 2015 om 17:27

  Mooie update weer! Je straalt helemaal op de foto, superleuk om te zien. Nou toi toi toi, de kleine man zal zich vanzelf melden. Spannend!

 • Reageer Leo Valk 7 juni 2015 om 21:59

  Opschieten het kan nog:

  Een zondagskind is letterlijk een persoon die op een zondag is geboren. In figuurlijke zin is een zondagskind een geluksvogel, iemand die veel geluk heeft in het leven.

  In de psychologie is een zondagskind iemand die altijd het positieve van alles inziet, hij/zij houdt ervan om mensen te leren kennen en kan met iedereen opschieten. Een zondagskind kan dus met de schoonmaker net zo goed opschieten als met de baas. Het lijkt alsof een zondagskind altijd geluk heeft, maar het is eigenlijk omdat deze persoon met iedereen goed op kan schieten, en iedereen gunt hem/haar dus ook van alles.

  Vroeger geloofde men dat een zondagskind geesten kon zien en de toekomst kon voorspellen. Mogelijk is het begrip Zondagskind een verchristelijking van het heidens-germaanse begrip Donnertagskind – een kind onder de bescherming van Thor.[1]

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.