de ziekte van bechterew en een ruggenprik
bevalling, Zwanger &zo

De ziekte van Bechterew en een ruggenprik!

Wij noemen onze baby in spè ‘Swip’. Dit klinkt leuker dan hij, zij, het etc. Het is dus niet de officiële naam van onze spek! 

De ziekte van Bechterew en een ruggenprik!

Het wordt steeds spannender. Het einde van onze zwangerschap nadert en we fantaseren erop los. Zou hij net zoveel haren als ik had bij de geboorte? Of blijft hij een jaar lang kaal net zoals zijn vader?

We hebben een afspraak bij de anesthesist. Zij gaan mij vertellen of er überhaupt wel een ruggenprik mogelijk is. Je zou zeggen dat dit altijd wel moet kunnen maar omdat ik de ziekte van Bechterew heb, betekent dit dat mijn wervels in mijn rug sneller vergroeien waardoor het lastig kan worden voor een anesthesist om daartussenin te prikken!

Mijn rug was intussen helemaal verstijft door de lange autorit naar het ziekenhuis. Gelukkig kon de arts mijn wervels goed voelen. Dat is in ieder geval een goed teken! Ik mag dus een ruggenprik krijgen tijdens de bevalling en dat geeft een stukje rust. Het liefst doe ik het natuurlijk zonder pijnbestrijding maar omdat ik niet weet wat mij te wachten staat heb ik liever alvast een goedkeuring opzak!

Het Cytomegalovirus kan levensbedreigend zijn voor moeder en kind!

Ik had de vorige keer alle klachten van het Cytomegalovirus. Ik voelde mezelf ziek, moe, had overal spierpijn en had met vlagen koorts. Het duurt even om dit te onderzoeken en vandaag kreeg ik de uitslag.

Het Cytomegalovirus is een virus dat op iedere leeftijd kan voorkomen. Het is familie van de herpesvirussen. Een koortslip, waterpokken, gordelroos etc. Ongeveer 65% van de mensen in Nederland heeft te maken met een CMV infectie voor hun 40ste levensjaar.

Zolang de drager een goed werkend imuunsysteem heeft zal het virus zich ‘slapend’ houden. Maar wanneer het imuunsysteem verzwakt, zoals bij mij, kan het virus ernstige en levensbedreigende letsel veroorzaken.

Zwangeren vrouwen lopen hierdoor ook gevaar. Niet alleen voor hun eigen gezondheid maar ook voor het ongeboren kind. Het kan ernstige ontwikkelingsproblemen veroorzaken!

Het is dus een best heftig virus. Als jij zwanger bent en je hebt deze symptomen. Ze lijken vaak heel normaal en bij de zwangerschap te horen maar bespreek dit altijd met je arts. Gelukkig was de uitslag negatief en dus positief voor mij en Swip.

Mijn schildklier functioneert niet meer naar behoren!

Helaas is er ook minder goed nieuws wat de artsen mij vertellen. Ik heb namelijk problemen met mijn schildklier. Deze werkt te traag en ondanks ik nu zwanger ben moet ik direct beginnen met medicijnen. Op deze manier kan ik wellicht wat opknappen voor de bevalling want zoals het nu gaat, lijkt een bevalling onmogelijk!

Dit was weer een zware dag maar ik ben blij dat er iets is uitgekomen waar we wat mee kunnen. Swip zit nu al 37 weken in mijn buik. Hij heeft netjes gewacht tot hij er officieel uit mag komen. Die ‘netheid’ heeft hij van zijn vader! Als ik zou mogen kiezen zou ik expres op 36 weken & 6 dagen mezelf aankondigen 😉

Ik geniet nog iedere dag van zijn schopjes. James is ingedaald en ligt klaar voor de start dus laat het allemaal maar beginnen!

Heb jij ervaring met de ziekte van Bechterew en een ruggenprik? Of met het CMV virus? Laat het weten in de comments!

 

(Visited 667 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Leo Valk 15 mei 2015 om 16:07

    Anneke gebruikte in plaats van de ruggeprik een of ander soort gas tijdens de bevalling van Carlijn, well dat moesten we uit haar handen trekken op het laatst zo lekker vond ze dat, dus er zijn inderdaad andere mogelijkheden! Veel sterkte met de laatste dagen!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.