The after pregnancy tag
Zwanger &zo

The pregnancy tag!

Momenteel zijn tags helemaal hot in de blog- wereld en zo las ik deze ‘after pregnancy tag’ op YouNailedIT en het leek mij wel leuk om deze ook even in te vullen. In deze tag lees je hoe ik op de zwangerschap terug kijk, wat mijn genietmomentje is met James en een tip voor de aanstaande moeders!

Hoe oud is je kindje nu?
James is nu precies 4 maanden en 1 dag oud!

Hoe voel je je?
Op dit moment is mijn gezondheid niet op z’n best, eigenlijk op z’n slechtst maar James maakt eigenlijk alles wel goed.

Nog last van kwaaltjes?
Ik heb zoveel kwaaltjes dat ze moeilijk uit elkaar te halen zijn 😉 maar ik denk dat ik, behalve een flubberbuik, nauwelijks last heb van kwaaltjes wat bij de zwangerschap hoort.

Is je eetlust veranderd?
Voordat ik zwanger was ‘vergat’ ik weleens een ontbijt, ik weet het, heel slecht.. maar toen ik zwanger werd kon ik geen ontbijt meer overslaan buiten de eerste drie maanden om want toen hield ik helemaal niks binnen en dat is nooit meer weggegaan. Ik kan nu niet de deur uit zonder dat ik heb ontbeten.

Zwangerschapskilo’s?
Jep, d’r zitten nog een aantal zwangerschapskilo’s aan mijn buik gekleefd. Ik pas wel al mijn oude kleding weer en voor nu kan ik eigenlijk weinig doen, met een sonde in mijn neus en de rest van de kwaaltjes gaat sporten nogal lastig.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Dat is een lastige vraag. De eerste drie maanden viel er nauwelijks wat te genieten want ik lag ziek op bed en kon niks door de misselijkheid. Na de eerste periode ging het een tijdje goed en voelde ik me perfect. Vanaf week 30 kreeg ik het ontzettend zwaar en kon ik niet veel meer dan op bed liggen. Zwanger zijn is niet mijn favoriet maar over het algemeen kijk ik er wel goed op terug.

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap?
Merijn is dezelfde dag nog een broodje filet American gaan halen, hier heb ik 9 maanden naar uit gekeken maar viel totaal verkeerd. Kort daarna at ik een bord carpaccio, daar heb ik wel ontzettend van gesmuld!

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?
Alle mutsjes en petjes, ik vond ze zo leuk dat ik het niet kon laten liggen maar achteraf heeft James het nauwelijks op gehad aangezien hij midden in de zomer werd geboren!

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
De bevalling duurde bij mij alles bij elkaar een paar dagen en in mijn zwangerschap heb ik het heel zwaar gehad maar ik heb zeker intens kunnen genieten van alle schopjes die ik van James kreeg. Aan de andere kant is het mooiste moment uit mijn leven de geboorte van James dus ik denk dan toch dat ik voor nog zo’n bevalling ga..

Zijn er dingen die je anders had gewild?
We hadden liever niet het geslacht geweten, dat is per ongeluk gebeurd dus dat zou ik in het vervolg wel anders willen! Hoewel het nou niet echt romantisch is om bij een keizersnee pas te weten te komen of James een broertje of een zusje krijgt maar zou het wel romantisch zijn bij een normale bevalling?

Hoe is het met jullie kindje?
Helemaal geweldig. James is een hele makkelijke vrolijke baby, groeit goed, slaapt goed, drinkt goed en begint nu zijn eigen karakter te krijgen. Heerlijk kind!

Hoe zijn de nachten?
James sliep al vrij snel de nachten door en dan bedoel ik vanaf 23:00 uur t/m 6:00 dus dat was enorm fijn. Daarna is het een tijdje minder goed gegaan en werd hij ‘s nachts ieder uur wakker. Nu is het gelukkig weer bijgetrokken en slaapt hij tot 7:00 uur dus dat is heel netjes!

Wat is jou genietmomentje?
Ik geniet intens van de fles om 23:00 uur, die mogen we nu langzaam gaan afbouwen maar wat is het heerlijk om zo’n half slapend spekje tegen mijn borst te hebben! De eerste twee maanden was dit na iedere fles, zalig! Nu heeft hij nauwelijks tijd om een boertje te laten want hij is veel te druk met het pakken van mijn neus, mijn ogen uit prikken of mijn haren uit trekken 😉

Wat is de grootste verandering?
Alles is veel intenser dan voorheen. We genieten nu letterlijk van ieder moment gewoonweg omdat daar James in voorkomt.

Ben je alweer aan het werk?
Nee, ik zit momenteel in de ziektewet. Ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom.. 😉

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Ga absoluut op je moedergevoel af. Heel Google staat vol met tips en tricks en je kunt daar best een kijkje nemen om op ideeen te komen maar wat Google niet weer is hoe jouw kindje in elkaar zit. Dat weet alleen jij en geloof me, vertrouw op je gevoel. Dat zegt alles!

Mocht je deze tag willen overnemen is dat natuurlijk geen probleem. Het zou wel leuk zijn als je mij erin tags zodat ik jouw antwoorden ook kan lezen! 

(Visited 233 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 18 oktober 2015 om 11:36

    Iedere zwangerschap is anders dus wellicht kun je de volgende x meer genieten.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.