Samenwonen met je nieuwe partner en ex- man
Persoonlijk

Samenwonen met je nieuwe partner en ex- man! – Bizarre situaties!

Lisa werd wakker met pijn op haar borst.

In een vorig artikel beschreef ik dat een kind niet altijd de dupe hoeft te zijn van een scheiding. Wij wonen nog steeds bij elkaar. Merijn had een nieuwe vriendin maar dit is inmiddels over en Lisa en ik zijn nog steeds bij elkaar. Gelukkig gaat dit nog altijd prima maar dat brengt soms bizarre situaties tot stand.

Wij zijn nog steeds getrouwd. Het scheiden is een lang proces waar wij de tijd voor willen nemen, vooral voor James om het zo goed mogelijk te regelen. Het is soms nog ingewikkeld voor de buitenwereld om de situatie te begrijpen en daarom komt het weleens voordat we voor het gemak zeggen, dat we gewoon nog bij elkaar zijn.

Laatst, een tijdje terug, werd Lisa wakker met pijn op haar borst. Door mijn medicijngebruik sliep ik diep en heeft ze mij uiteindelijk wakker gemaakt omdat de pijn onhoudbaar was. Ik vroeg haar wat ik moest doen maar het werd al snel zo heftig dat ik 112 aansloeg.

Merijn werd hierdoor wakker en ik vroeg hem of hij even bij Lisa wilde blijven. Onze hond slaat hoe dan ook aan als er midden in de nacht iemand aanbelt. Ik zei tegen Lisa ‘We doen gewoon even alsof je een vriendin bent, anders is het zo ingewikkeld om uit te leggen voor de ambulancebroeders’.

Lees ook: Lachen met Lon – deel 2

Onze situatie is niet ‘even’ uit te leggen..

Lisa staat hier momenteel nog niet ingeschreven, het huis staat nog op onze naam dus het zou alleen maar verwarrend zijn. Daarbij ben is de situatie ook niet ‘even’ uitgelegd en we hadden haast want Lisa had veel pijn.

Prima, ze was gewoon een vriendin die een nachtje bleef slapen. Ik deed mijn kleding aan en strompelde naar beneden om de ambulancebroeders te ontvangen. Het duurde niet lang voordat er een ambulance voorreed, ik liet ze naar binnen en wees de weg naar boven.

Oke, probeer het even in te beelden. Merijn stond in onze slaapkamer met zijn slaaphoofd in zijn boxershort, hij werd immers net wakker. Lisa lag in ons bed te creperen van de pijn en ik strompelde achter de ambulancebroers aan naar boven en ging naast Lisa op bed zitten.

De ambulancebroeders zag je kijken van, ‘huh?!’

‘Wat is zij van jou?’ vroeg de ambulancebroeders. ‘Ehm, de situatie is ingewikkeld’ zei ik aarzelend. Geen idee waarom ik dat zei, ik had gemakkelijk kunnen zeggen dat ze ‘gewoon’ een vriendin was maar dat kwam er op dat moment niet uit. Het was laat oke!

Zij begonnen direct tegen Lisa te praten en haar borst vol te plakken met allerlei stickers om te kijken of haar hart nog goed functioneerde. Lisa had zoveel pijn dat ze nauwelijks kon antwoorden en kreunde van de pijn. ‘Schatje, rustig blijven. Probeer even stil te liggen zodat ze het goed kunnen meten’. De ambulancebroeders fronste met hen wenkbrauwen. Je zag ze denken, huh?!

‘Wat is het adres?’ vroege zij en terwijl wij ons adres opnoemde kwamen zij er al snel achter dat hier niemand woonachtig was met haar achternaam. ‘Ehm, nee ze woont ergens anders maar is hier op bezoek’ antwoordde ik. Slaat nergens op, ik lag naast haar in bed en zou daarvoor mijn man naar boven sturen.. Ik noemde haar constant ‘schatje’ terwijl Merijn nog altijd met zijn slaaphoofd in de slaapkamer stond.

Samenwonen met je nieuwe partner en ex- man!

Het verhaal werd steeds complexer. ‘Wie woont hier dan?’ vroeg de ambulancebroeder. ‘Ik woon hier met mijn man en Lisa is op bezoek’ Ehhh Schatje, rustig maar. Het komt goed! riep ik weer naar Lisa. Je zag ze ècht kijken van wat is hier in godsnaam aan de hand!

Gelukkig hadden de klachten van Lisa niks met haar hart te maken maar met haar maag wat uiteindelijk is opgelost door pijnstillers. Achteraf hebben we ons kapot gelachen over de situatie en wat die ambulancebroeders wel niet zouden denken.

Samenwonen met je nieuwe partner en ex-man brengen bizarre situaties tot stand. Het is soms geniaal om de reacties van mensen te zien op onze situatie. Dit is zo’n verhaal waar je eigenlijk bij had moeten zijn om er ook kei hard om te kunnen lachen.

Lees ook: Lachen met Lon – deel 1

Samenwonen met je nieuwe partner en ex- man zou jij dat kunnen?

(Visited 1.297 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

9 Reacties

 • Reageer Laura 21 augustus 2017 om 09:36

  Hoi Lonneke,

  Ik zit dit te lezen en het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat Lisa voor n rol speelt in je verhaal. Ik ben dan ook nieuw op je blog.

 • Reageer Jessica 21 augustus 2017 om 11:14

  Hoi Lonneke,

  Ik lees graag je blogs.. Maar alleen als het de waarheid bevat. Desbetreffende ambulancesbroeders hebben niet gevraagd wie hier woont of wat dan ook. Tevens was het adres al bekend middels de meldkamer..

  Ik snap dat je blogs interessant en spannend over moeten komen, omdat dat voor de lezers meer vermaak is, maar niet ten koste van de waarheid…

  Succes!

  • Reageer Lonnekedewin 21 augustus 2017 om 11:17

   Jawel hoor, bij de meldkamer heb ik ons adres doorgegeven. Dit controleren zij op het moment dat ze hier zijn. Zij waren in de veronderstelling dat Lisa hier ingeschreven was, dit was niet het geval en zo ontstond er verwarring. Dus zeker waarheid!

   • Reageer Lonnekedewin 21 augustus 2017 om 11:20

    En deze informatie was nodig om contact op te nemen met haar huisarts.

    • Reageer Jessica 21 augustus 2017 om 11:22

     Midden in de nacht?

     • Lonnekedewin 21 augustus 2017 om 11:23

      Klopt, uiteindelijk bleef ze iets met haar maag te hebben waardoor er overleg moest plaatsvinden en zij haar gegevens nodig hadden. Jammer dat je zoveel argwaan hebt! Bedankt voor je berichtje, fijne dag nog!

 • Reageer Jessica 21 augustus 2017 om 11:20

  Bij zulke momenten maakt het toch niet uit waar iemand ingeschreven staat?

  • Reageer Lonnekedewin 21 augustus 2017 om 11:22

   Jawel want onze huisarts staat gekoppeld aan dit adres, dat is niet dezelfde als Lisa.

  Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.