gezichtsveldonderzoek
De ziekte van crohn &zo

Mijn ervaring met een gezichtsveldonderzoek!

Atropine oogdruppels om pupil groter te maken.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar het ziekenhuis moest voor mijn ogen. Vandaag was het dan zo ver. Het is tijd om te kijken hoe mijn ogen zich ontwikkelen nadat er fixen ontstekingen achter mijn hoornvlies zaten.

In het ziekenhuis krijg ik Atropine druppels in mijn ogen. Dit zorgt ervoor dat mijn pupil zo groot mogelijk wordt. De arts kan hierdoor met 324798742 verschillende soorten lampen in mijn oog kijken om te zien of het is verbeterd.

De atropine druppels prikken nadat het in je oog komt. Dat is even vervelend maar trekt gelukkig snel weer weg. Een nadeel van deze druppels is dat je er wazig van gaat zien. Het is op zich niet zo erg als je thuis op de bankt ligt maar in een wachtkamer waar je je over het algemeen nogal verveelt is dat best jammer. Helaas geen Flappy bird voor mij om de tijd te doden.

Echo onderzoek van het oog!

De ontstekingen in mijn ogen komen zo nu en dan terug. Het verschil met nu is dat het relatief snel weer wegtrekt terwijl het voorheen maanden ontstoken bleef.

Bij de oogfunctieafdeling laten we een echo maken van het oog. Een echo van je ook is niet zo super relaxed. En zeker niet als je een ontsteking hebt aan je ogen. Als je geen klachten van de buitenkant van je oog hebt, is het onderzoek een eitje.

Met zo’n echo checken ze de achterkant en binnenkant van je ogen. Achter je ogen lopen allerlei zenuwen en dus ook zenuwen die naar je hersenen gaan. Als je hier een ontsteking hebt aan die zenuwen is er een mogelijkheid dat dit gaan uitbreiden. Dat wil je natuurlijk niet.

Gelukkig is dit bij mij nooit het geval geweest maar de vorige keer was niet alleen mijn hoornvlies ontsteking maar ook achter mijn oog.

Het is ongelofelijk maar waar. Er zijn nog steeds ontstekingscellen te vinden achter mijn ogen en dit, ondanks de Prednison en de rest van de druppels die ik gebruik voor mijn ogen. Gelukkig zien ze wel dat de onsteking afneemt maar goed, dat zien we aan de buitenkant ook natuurlijk..

Mijn ervaring met een gezichtsveldonderzoek.

Een GVO (Gezichtsveldonderzoek kan eventueel uitval in het gezichtsveld opsporen en vast leggen. Het is een lastig onderzoek. Het wordt voor de rechter oog en het linker oog apart onderzocht. Het vergt heel wat concentratie! Het onderzoek duurt zo’n 10 minuten per oog, dit lijkt vrij kort maar het is best lastig om je zolang te concentreren op de stipjes.

Ik moest in een lichte glazen bol kijken. Helaas zag ik wederom daar mijn toekomst niet maar allerlei stipjes. Als ik dan een stipje zag moest ik op een knopje drukken. De assistent vraagt vervolgens waar je het stipje zag.

Het is mogelijk om met een gezichtsveldonderzoek de oorzaak van bepaalde klachten op te sporen. Als je het onderzoek eens in de zoveel tijd doet kunnen ze het proces goed begeleiden en kijken of het beter of slechter wordt.

Lees ook: Een gezichtsveldonderzoek met een oogontsteking!

Heb jij ooit een gezichtsveldonderzoek moeten ondergaan? Hoe vond jij het gaan? Het is geen vervelend onderzoek te noemen. Het doet in ieder geval geen pijn!

(Visited 1.850 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.