Met je dreumes op de fiets
Mama &zo

Met je dreumes op de fiets!

Mijn kind had een hekel aan de buggy & auto!

James had vanaf het eerste moment een hekel aan de wandelwagen en niet alleen aan de wandelwagen maar ook aan de auto. Je hoort vaker dat kinderen het fijn vinden om in de auto te zitten en van vaak in slaapvallen. Dit was bij James niet zo. In tegendeel want hij was alleen maar aan het huilen in de auto. Wat zeg ik? Krijsen was het meer!

De wandelwagen vond James ook helemaal niks aan. Ons eerste rondje lopen in de wandelwagen met James was dan ook niet gezellig te noemen en wat we ook deden, het hielp niks. Toen het enigszins kon en mocht hebben we direct een buggy aangeschaft zodat hij wat meer rechtop zat en op deze manier wat meer kon zien. Dit was een goede zet maar we waren er nog niet.

Achteraf frustrerende het James gewoon dat hij nog niet kon lopen. Zodra hij kon lopen vond hij het ook prima om in de buggy te zitten. Alsnog kan ik geen uren met hem wandelen in de buggy, dat vindt hij nog steeds geen strak plan. Maar goed, even een boodschap doen en een half uurtje wandelen gaat nu prima.

Ik bleef liever thuis, hij vond het toch niet leuk om erop uit te gaan!

In het begin weerhield dat mij om erop uit te gaan met James. Hij vond het toch niet leuk en niks is zo vervelend dan autorijden met een krijsend kind op de achterbank of wandelen met een kind die dat helemaal niet leuk vindt. Dan bleef ik liever thuis.

Toen James wat ouder werd en de buggy wel ‘oke’ begon te vinden, ging ik weleens een stukje met hem wandelen. Het was alleen wel zo dat we toen in een buurt woonde waar je eigenlijk nergens heen kon lopen. Het centrum was te ver weg en verder was er niks in de buurt waar je gezellig heen kon wandelen.

Ik ging af en toe met hem naar het speeltuintje tegenover ons huis wandelen maar daar was ook alles mee gezegd. Nu we in ons nieuwe huis wonen, in ons geboortedorp, hebben we veel meer mogelijkheden om de wandelen. Het centrum is op een fijne loopafstand van ons huis af maar ook enkele speeltuinen en we kunnen zelfs naar de eendjes in de buurt lopen!

Met je dreumes op de fiets!

Vanaf het moment dat James kon zitten hebben we een fietsstoeltje op mijn fiets gemonteerd. Gelukkig vond hij dit, in tegenstelling tot de auto & buggy, wel direct leuk! Helaas was mijn gezondheid toen niet zo best en was het voor mij moeilijk om samen met James op de fiets te stappen.

Gelukkig kan dit nu wel. We hebben mijn fiets opgeknapt, het zitje achterop gemonteerd en een stoere helm aangeschaft voor de veiligheid. In het begin vond ik het best eng dat hij nu achterop zat maar vooral de helm geeft mij iets meer rust en daarbij, hij zit heerlijk en goed vast te genieten van alles om zich heen.

Ik pak nu veel liever de fiets om even een frisse neus te halen en zeg nou zelf, hoe schattig ziet dit eruit? Zeg helm, wat ga je met mijn kind doen? 😉 Vinden jullie het ook zo heerlijk om met je kind te fietsen? Of heeft juist wandelen de voorkeur?

(Visited 170 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.