ik ben bang voor mijn gevoelens voor een vrouw
Persoonlijk

Ik ben bang voor mijn gevoelens voor een vrouw!

Er was direct een klik tussen ons.

De tijd gaat snel. Lisa en ik zijn alweer een halfjaar samen. Alles is in een treinversnelling gegaan. Vanaf het moment dat ons contact intenser werd waren wij ieder moment van de dag aan het chatten op Whatsapp. Die gesprekken gingen vaak door tot diep in de nacht.

Er was vanaf moment één direct een klik. Het leek alsof ik al jaren bevriend was met Lisa. Ik herkende mezelf in haar en onze visie op het leven is zo ongeveer hetzelfde. We hebben veel gelijkenissen:

Zij voetbalt, ik heb gevoetbald.
Zij tennist, ik heb getennist.
Zij was vroeger een halve jongen, ik ook.
Zij houdt van Nederlandse muziek, ik ook
Zij houdt van vrouwen en ik nu ook…

Mijn ogen werden naar mijn telefoon gezogen.

Een van de verschillen tussen ons was dat Lisa op vrouwen viel, dit voor haar allang duidelijk was en zij hier vrij open over vertelde. Ik vond dat bijzonder en interessant. Ik wilde alles weten op dat gebied. Ik was benieuwd wanneer zij erachter was gekomen voor haarzelf dat zij vrouwen leuker vond dan mannen, wat de reacties waren van haar opgeving en of hoe zij uit de kast is gekomen.

Het WhatsApp gesprek werd steeds persoonlijker en de eerste avond begonnen wij met spraakberichten en videobellen. Dit deden wij dan de hele dag door als daar de mogelijkheid voor was en zelfs als daar eigenlijk de mogelijkheid niet toe was. Mijn ogen werden naar mijn telefoon toe gezogen.

De spanning tussen ons werd steeds groter.

De spanning tussen ons werd steeds groter. We wilde elkaar graag zien maar ik vond het gevoel dat ik had bij ons WhatsApp, bel en spraakbericht- contact zo fijn.. Ik wilde dat gevoel, die spanning blijven voelen en ik was bang dat dit over zou gaan als ik haar zou zien.

Drie dagen hield ik dat vol. Nauwelijks slapen en weinig eten, de spanning was zo groot dat ik haar nu wel moest zien. Ik besloot te vragen of we dezelfde avond konden afspreken en dat kon. Ik was bang dat het ongemakkelijk zou zijn na onze intense gesprekken op WhatsApp en we besloten de Wii aan te sluiten om het niet té ongemakkelijk te laten zijn.

Ik liep binnen en we begonnen direct met kletsen. Er was geen spraken van ongemakkelijkheid, de Wii werd binnen 10 minuten uitgezet. Lisa bleek hier slechter in te zijn dan ik dacht 😉 En we gingen door met praten en elkaar leren kennen. Ik had toen nog geen flauw benul van het feit dat zij ooit mijn vriendin zou worden.

In de auto gingen de WhatsApp gesprekken alweer verder en de spanning bleef. Ik had gehoopt dat dit een beetje zou afnemen. Mijn slaaprust had ik hard nodig maar daar was geen sprake van. Ik vond het veel- te leuk om met Lisa te kletsen en te bellen.

Alsof ik met een jongere versie van mezelf aan het praten was.

Het voelde alsof ik met een jongere versie van mezelf aan het praten was. Ik had precies hetzelfde leven en was net zo impulsief als Lisa toen ik nog geen kind had. Mijn kledingstijl was precies hetzelfde, een beetje stoer en om even in hokjes te praten: ‘mannenlijk’. Een stoere houding wat bij andere mensen vaak als ongeinteresseerd overkomt en een beetje onbezonnen.

Dit is bij mij veranderd toen ik James op de wereld had gezet. Ik was moeder geworden en ik vond dat ik mezelf zo ook moest gedragen. Natuurlijk op mijn eigen manier maar toch. De wilde haren vervlogen voor een deel en er komt nou eenmaal een hoop levenservaring bij door het opvoeden van een kind.

Je gaat over bepaalde vlakken anders nadenken doordat je nu de zorg hebt voor je kind. Je wil dat je kind gelukkig is en daar ben je als ouder tot veel toe in staat. Als dat betekent dat je zoon ballet wil gaan doen, is dat prima. Lisa dacht hier duidelijk anders over:

‘Mijn zoon mag niet op ballet hoor!’. zei Lisa.

Een van de eerste keren dat wij elkaar zagen besloten we een balletje te trappen op het veldje in mijn oude buurt. We hadden het over de toekomst van James en hoe leuk het zou zijn als hij later ook zou gaan voetballen. Ik vertelde Lisa dat ik het belangrijk vind dat James later gaat sporten maar het mij niet uit maakt welke sport.

Ieder kind is anders en als James later graag op ballet wil, is dat helemaal goed. Het liefst in een blauw tuniekje maar zelfs als hij een roze aan wil, valt daarover te praten. Ik ga mijn kind absoluut niet verplichten tot een sport. Dit moet hij zelf ondervinden en hierbij zal ik hem ondersteunen.

‘Mijn zoon mag absoluut niet op ballet hoor’ zei Lisa ‘Dat is echt een meiden sport!’ vulde zij aan.

Ik vond dat egoistisch. Juist degene die ooit besloot om voor zichzelf te kiezen door uit te spreken dat zij op vrouwen valt, verplicht haar zoon in principe om niet zichzelf te mogen zijn. Dit bracht haar tot nadenken en een aantal dagen later kwam ze hierop terug en gaf mij gelijk.

We hebben hier later en kunnen hier nog steeds hard om lachen. Ik herkende mezelf in Lisa want zo’n uitspraak zou ik jarengeleden ook doen. ‘Mijn zoon moet op voetbal want dat is stoer’.

Ik weet niet waarom maar je gaat over bepaalde vlakken anders nadenken doordat je nu de zorg hebt voor je kind. Je wil dat je kind gelukkig is en daar ben je als ouder voor veel toe in staat. Ook als dat betekent dat je zoon op Ballet wil!

De vonk sloeg over.

We spraken steeds vaker af, we bleven elkaar de hele dag door WhatsAppen en bellen en de vonk sloeg uiteindelijk over bij die ene hele fijne zoen. Het was bizar wat ik toen voelde. Dat was voor mij totaal onbekend en vooral om gevoelens te krijgen voor een vrouw.

Ik was bang dat ik haar te kort zou doen in het feit dat het bij mij misschien alleen seksuele spanning zou zijn. Ik was nieuwsgierig over hoe het zou zijn met een vrouw maar wilde haar niet kwetsen. Ik dacht verliefd te zijn maar wist diep van binnen dat ik nooit sterk genoeg zou zijn om hiervoor uit te komen, althans niet voor de buitenwereld.

Lisa wist namelijk wel dat ik gevoelens voor haar had. Zij had deze ook al uitgesproken naar mij toe maar dat maakte het juist ingewikkelder. Ik wilde haar geen pijn doen en ik vond haar dan ook niet het geschikte meisje om iets mee uit te proberen. Stel je voor dat ik dit helemaal niet zag zitten, dan had ik Lisa hier ontzettend veel pijn meegedaan. Ik was hier eerlijk over naar Lisa toe, zij begreep dit en wilde mij deze kans geven.

Ik wilde haar geen pijn doen.

Ik sloot het voor mezelf af. Ik vond haar zo’n leuk en mooi persoon dat ik haar niet kwijt wilde en ik was bang dat dit wel zou gaan gebeuren als ik uiteindelijk niet voor haar koos. Ik dacht dat ik deze verliefde gevoelens wel uit kon zetten zodat ik haar in ieder geval als ‘gewone’ vriendin zou kunnen houden. We hadden immers zulke fijne gesprekken en super veel lol dat ik dit liever wilde houden dan dat het straks fout zou gaan als ik voor haar zou kiezen.

We hadden afgesproken dat we elkaar even een tijdje niet zouden spreken. Dan kon het gevoel van ons allebei zakken zodat we daarna hopelijk op een vriendschappelijke manier verder konden gaan. Maar ja, die ene fijne zoen kon ik niet ineens verbannen uit mijn hoofd.

Ik stuurde midden in de nacht per ongeluk- expres een locatie waar ik was. Dit was gewoon thuis maar dan zou er in ieder geval weer een gesprek plaats vinden en dit was het geval. Lisa hapte en de gesprekken gingen eindeloos verder. Geen contact was dus geen optie.

Het was alsof het zo moest zijn, we werden naar elkaar toe gezogen en het voelde alsof iemand ervoor zorgde dat wij elkaar moesten blijven zien. Ik zat nog altijd met de struggle in mijn hoofd dat het geen relatie kon worden. Ik durfde dit niet. Ik was er nog niet aan toe. Ik kon het niet. Ik wilde niet heel mijn leven omgooien. Ik had al een kind. En dan hebben we het nog niet over wat de buitenwereld er allemaal van zou vinden..

LEES NU deel twee hier.

LEES NU deel twee hier.

Like mijn Facebookpagina LonnekeSchrijft om op de hoogte te blijven van mijn nieuwste artikelen.

(Visited 1.869 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Bianca Schrijft 17 september 2017 om 09:45

    Mooi geschreven, echte liefde overvalt je en laat je niet meer los. Al helemaal niet wanneer deze uit compleet onverwachte hoek komt.

  • Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.