hoe kies je naam van baby?
Mama &zo

Hoe kies je een babynaam?

Als je nog kind bent dan wil je bijna altijd een andere naam, een stoerdere of een leukere, in jouw kinderogen. Ik ook, ik wilde graag ‘Nikki’ heette, dat vond ik veel stoerder dan Lonneke. Nu ben ik ontzettend blij met mijn naam, je hoort het bijna nooit dus lekker uniek. 

Toen we nog helemaal niet bezig waren met kinderen, hadden we het er weleens over en toen vonden we ‘Joey’ een leuke babynaam. Uiteindelijk kregen we een hondje en die hebben we toen maar Joey genoemd.

Omdat wij er lang over hebben gedaan om zwanger te worden hadden we dus ook ontzettend lang om erover na te denken. In de periode dat we samen aan het knutselen waren om een mooie baby te maken hadden we dan ook alvast lijstjes gemaakt.

We zaten hierin redelijk op één lijn dus dat was wel fijn maar toen ik eenmaal zwanger was vond ik niks meer leuk van dat lijstje. Nu was het ineens zo écht en voelde ik een soort druk om een zo leuk mogelijke naam te verzinnen. Hij moet er nou eenmaal zijn hele leven mee doen!

Ik vond het ontzettend moeilijk om een naam te verzinnen. De standaard babyboekjes vond ik niet zoveel aan, die kocht ik dan ook niet. We wilde graag een naam die niet vaak voor kwam. Lonneke & Merijn komen opzich ook niet heel vaak voor en ik heb het altijd prettig gevonden dat ik niet met drie Lonneke’s in de klas zat.

Dan gaat de tijd plots snel… ik was al 35 weken en toen was de naam nog steeds niet bekend. Vaak zocht ik op google ‘Originele jongensnamen’ mja, wie bepaald wat origineel is? Uiteindelijk vond ik de naam James op het internet.

Merijn kwam thuis en ik zei: we kunnen hem ook ‘James’ noemen. ‘Hm, ja die is wel leuk’. Ik had nooit verwacht dat Merijn deze naam ook mooi zou vinden, we waren meer in de trant van Jip, Sjors en Lars aan het kijken…
We hebben één week lang de naam James gebruikt bij alles wat we deden en daarna hebben we besloten dat deze naam het écht moest worden.

Ik was wel ontzettend bang dat mijn familie de naam niet mooi zou vinden maar ach, het is ons kind, wij bepalen het natuurlijk gewoon!
Nu ben ik super blij dat James James heet. Hij is een echte James en ik heb al best veel complimenten gekregen over de naam!

Hoe heb jij de babynaam gekozen?

 

(Visited 349 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Monique 9 januari 2016 om 08:11

  Het is idd een echte james!! Prachtige naam!!

 • Reageer Mathiske 12 januari 2016 om 09:22

  James is echt een mooie naam. Wij hebben inderdaad ook gegoogeld, maar nog steeds heel lastig. En wisten niet of het en jongen of meisje zou zijn. Uiteindelijk voor een meisje, 2x veranderd. En voor een jongen wel 7 keer. Nog steeds blij dat onze dochter Emily heet, in eerste instantie hadden we Emma, maar dat is wel heel populair op het moment.

  • Reageer Lonnekedewin 12 januari 2016 om 18:47

   Tnx voor het compliment! Tja nu James er is, is het natuurlijk een echte James 😉 Het blijft lastig om een naam te verzinnen die je kind de rest van zijn/haar leven moet gebruiken! Emily is ook een leuke naam. Emma is inderdaad wat populairder.

  Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.