gescheiden en de feestdagen
Persoonlijk

Gescheiden en de feestdagen? Hoe vieren wij het?

Met kerst niet bij je kind kunnen zijn..

De winter is nog niet begonnen en wij denken al aan de zomervakantie. We hebben allemaal zin in de feestmaanden die we vast en zeker gaan beleven met een lach en een traan. De eerste kerst dat Merijn en ik elkaar één dag niet zullen zien. Dat gaan we vast overleven maar je kind niet zien met kerst is een ‘dingetje’ zeg maar gerust, ding.

Het doel blijft om alles samen te vieren en dat gaat ook zeker gebeuren. Merijn viert samen met James een dag kerst bij zijn kant van de familie en de andere dag gaat hij met ons mee naar mijn familie. Dit jaar willen we het graag op deze manier vieren zodat we toch allemaal bij elkaar zijn met kerst.

In de toekomst zal het best veranderen maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? We wonen immers toch nog steeds met z’n alle met veel plezier bij elkaar. Aankomende jaren zal er vast een extra kerstdag worden ingelast anders kunnen we de hele familie niet afgaan. En wat is nou belangrijker dan je familie zien met kerst?

Sinterklaas blijven we samen vieren. Aanhang heeft dat te accepteren!

Oud & nieuwjaar zullen we ook inluiden met z’n drieën bij mijn familie. En James natuurlijk maar die sliep tot vorig jaar nog altijd door het vuurwerk heen. Afkloppen voor dit jaar! Ik ben blij dat dit op deze manier kan. In ieder geval dit jaar nog en in de toekomst zien we wel hoe het gaat lopen.

Sinterklaas zal altijd een feest blijven wat Merijn en ik samen zullen vieren. Aanhang heeft dat te accepteren. We begrijpen uiteraard dat dit voor hen wellicht lastig kan zijn. Maar het is ons kind en we willen allebei zien hoe James geniet als Sinterklaas met zijn Pieten, zwart, wit of rood, binnenkomt lopen en James zijn cadeautjes krijgt.

De spanning op zijn gezicht, de enthousiasme over de cadeautjes en zijn liefde volle tevreden gezicht op zo’n avond is onbetaalbaar. Dit willen we persè als ouders samen met James meemaken. Ik vind het fijn dat James later op school verteld dat hij een geweldige Sinterklaasavond heeft gehad met papa, mama, Lisa en de rest.

De feestdagen vieren met een lach en een traan.

Dit jaar gaan Lisa, Merijn en ik ‘loodjes trekken’ maar toen we dit afgelopen week gingen proberen kwamen we er al snel achter dat iedereen van elkaar weet wie je hebt. Dat werkt dus niet. Het idee is nu dat we allemaal twee knutselwerkjes maken voor elkaar met een klein cadeautje. Met Lisa komt het wel goed maar Merijn en ik kunnen allebei totaal niet knutselen. De foto volgt mits hij voldoet aan de eisen voor het internet 😉

Het knutselwerk en een cadeautje is bijzaak. Het gaat om een gezellige avond met z’n allen met een hapje, een drankje en een hoop lol.

Tja, het duurt niet lang meer voordat de Sint in ons land arriveert en we een aantal weken later de kerstboom kunnen ophalen. Het is een liefdevolle tijd maar zoals ik in het begin van dit artikel vertel. Het zullen dagen zijn met gemengde gevoelens. Ik hoop vooral een lach maar een traan valt er zeker.

One Happy Family

De situatie die hij nu is, is prima. Het loopt. Het is gezellig. Het is fijn. Het is liefdevol. Maar het blijft een feit dat het de eerste kerst is, na tien jaar, die ik zonder Merijn als partner zal vieren. Dat klinkt best heftig toch? Precies. Ik denk dat deze gevoelens ook normaal zijn en dit gevoel er ook mag zijn. We zijn beide een groot- deel van elkaars leven geweest, relatie of niet, dat doet iets met je.

We zijn One Happy Family. Hoe je het ook went of keert we hebben allemaal met elkaar te maken. Als Merijn een nieuwe partner krijgt hoop ik dat zij voelt in een warm- bad te komen bij ons. Geen haat of nijd, slechts een liefdesbaby waar we beide voor verantwoordelijk zijn en voor willen zorgen. Zoveel mogelijk samen. Daarnaast blijven we naast het ouderschap ook nog steeds beste maatjes!

 

(Visited 732 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.