Ben ik Lesbisch?
Persoonlijk

Ben ik lesbisch?

Waarom is het belangrijk om jezelf in een hokje te plaatsen?

Het is voor de één heel duidelijk wat zijn of haar geaardheid is en voor de andere niet of minder duidelijk. Ik heb de titel van mijn artikel zelf ook zó vaak gegoogeld. Het was op een of andere manier belangrijk om te weten of ik lesbisch was of niet maar waarom?

Ik krijg steeds vaker e-mailtjes waarin meisjes hen situatie beschrijven en aan mij vragen of ze dan nu lesbisch zijn. Ik herken mezelf in die meisjes. Ik heb namelijk precies hetzelfde gedaan, in de pubertijd maar ook toen ik Lisa leerde kennen en gevoelens voor haar kreeg.

In onze maatschappij is het blijkbaar belangrijk om jezelf in een hokje te plaatsen en handiger om in hokjes te denken, want? Is het leven daardoor gemakkelijker? Heb je dan pas het gevoel alsof je ergens bij hoort? Word je dan meer geaccepteerd?

Ik denk dat dit alles helemaal niks uitmaakt en los staat van het feit of je op vrouwen, mannen of allebei valt. Je hoeft helemaal niet uit de kast te komen als jij er nog niet zeker van bent. Sterker nog, je hoeft er nooit helemaal zeker van te zijn. Niemand verplicht jou om er zeker van te zijn dat je op mannen of vrouwen valt, als je maar verliefd bent op je partner, welk geslacht dan ook!

Zolang wij uit de kast willen komen, blijft het een ‘dingetje’.

Het is sowieso onzin dat als je lesbisch of homo bent, je een coming- out verhaal moet hebben. Zolang wij uit de kast komen, er een ‘dingetje’ van maken en tegen iedereen vertellen dat je op vrouwen, mannen of allebei valt, blijft het een bijzonder onderwerp waar mensen struggles van ondervinden.

Stel nou dat je uit de kast komt omdat je op internet leest dat wat jij voelt of denkt, echt typisch homo of lesbisch is en je later, als je wat ouder bent, toch merkt dat je hetero bent? Moet je dan opnieuw op de kast komen? Maar dan als hetero? Dat lijkt me wat ingewikkeld, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen in je omgeving.

Blijf lekker in de kast zitten totdat je een relatie krijgt met een vrouw of een man waarvan je voelt dat het klopt. Het is niet erg om niet zeker te zijn van je geaardheid. Dat komt vanzelf, of niet, en dan is het ook goed.

Het is altijd goed om te praten over iets waar je jezelf mee bezig houdt. Zoek een maatje of vertrouwenspersoon in je omgeving waar je jouw verhaal mee kan delen. Dat lucht sowieso al op!

Ben ik lesbisch?

In mijn puberjaren keek ik vooral naar jongens. Ik was ook altijd verliefd op een jongen. Nooit op een meisje. Ook niet als ik nu eerlijk en oprecht terugkijk. Ik heb nooit gevoelens gehad voor een meisje of vrouw. Ik kon een vrouw wel aantrekkelijk vinden maar ja, wat zegt dat?

Ik denk dat er vast meer hetero- vrouwen zijn die ‘de vrouw’ ook aantrekkelijk kunnen vinden zonder dat ze hier gevoelens bij krijgen. Dit had ik precies hetzelfde, tot Lisa. Ik heb wel een keer eerder met een vrouw gezoend en dat was zeker een fijne ervaring maar niet meer dan dat.

De boodschap die ik wil meegeven is eigenlijk: Bekijk, ontdek en voel wat je voelt. Als jij een vrouw aantrekkelijk vindt hoeft het niet te betekenen dat je lesbisch bent. Het is een ontdekkingstocht die alleen jij kan bewandelen en voelen. En als je het nog niet zeker weet? Boeie, lekker verder gaan met je ontdekkingstocht en er komt vast ooit duidelijkheid voor jezelf!

Til niet te zwaar aan de hokjes die mensen ooit hebben bedacht. Aan het eind van de dag zijn we allemaal mensen. Mensen die allemaal gaan slapen, die allemaal opstaan, die allemaal studeren of werken, die allemaal zijn wie ze mogen zijn, ook als je dat nog niet duidelijk hebt voor jezelf.

Lees ook: Ik ben bang voor mijn gevoelens voor een vrouw! deel 1 

Wat is jullie tip aan de jongere meisjes of jongens die twijfelen aan hen geaardheid? Laat het weten in de comments. Op deze manier kunnen we elkaar helpen!

(Visited 1.461 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

5 Reacties

 • Reageer Jacqueline 8 november 2017 om 09:02

  Ik zou iemand met twijfels nooit willen adviseren om in de kast te blijven zitten. In de kast is nog steeds een hokje en daar kan je je behoorlijk ongemakkelijk bij voelen.
  Ik zou vooral zeggen: zoek iemand met wie je open over je twijfels kunt praten.

  • Reageer Lonnekedewin 8 november 2017 om 09:22

   Ik begrijp wat je bedoelt, mijn punt was meer dat je niet persé direct uit de kast hoeft te komen als je hier nog niet zeker van bent. Maar ik snap dat het zo over kan komen, heb ‘t erbij geschreven voor de duidelijkheid.

 • Reageer Sanne de Laater 8 november 2017 om 14:44

  Ik heb hetzelfde meegemaakt voor ik uit de kast kwam. Een goede vriendin merkte aan mij dat ik al een tijdje met iets zat, en ze vroeg of ik misschien een leuke jongen/meid had ontmoet. Toen ik ja zei, voelde ze het eigenlijk al aankomen. Doordat ik haar zo goed vertrouwde heb ik het met haar gedeeld waarna ik er steeds makkelijk over kon praten. Ondanks alle twijfels ben ik blij dat ik laat zien wie ik echt ben, en dat raad ik dan ook iedereen aan. Ik was bang voor de reacties, maar 90% van de reacties waren super positief en dat geeft je veel meer kracht waardoor je ook gelukkiger wordt. De twijfels heeft iedereen, maar kies ervoor om jezelf te zijn!

 • Reageer Anoniem 8 november 2017 om 18:14

  Je beschrijft precies hoe ik me momenteel voel. Ben nooit echt met jongens/meisjes of verliefd zijn bezig geweest, tot twee jaar geleden. Ik kreeg in de gaten dat ik eigenlijk nooit naar jongens kijk. Meiden zijn daarentegen veel interessanter. Tja, ben ik nu lesbisch? Goede vraag. Ik denk zelf van wel, maar heb niet de drang om ‘uit de kast te komen’. Als ik iemand leuk vind, dan horen de mensen om me heen dat vanzelf wel. Of het nou een meisje of jongen is.

 • Reageer Gabriella Scott 23 juni 2018 om 01:45

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen..Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur… Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen.. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 ….!!

 • Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.