moederliefde
Persoonlijk

Mijn leven anders indelen..

Afgelopen week moest ik naar het ziekenhuis en deze keer naar een ‘nieuwe’ arts. Een ergotherapeut. Ik heb ooit eerder gesprekken had met een ergotherapeut, toen zat ik namelijk in een revalidatietraject dus ik weet al een beetje wat mij te wachten staat. 

Mijn leven is super erg veranderd door de komst van James en eigenlijk alleen maar positief. Ik haal veel energie uit dat kleine, lieve en vrolijke mannetje maar het brengt mij ook een ritme. Het klinkt raar maar een ritme hebben in je dag is super belangrijk en dit had ik totaal niet voordat James er was.

Ik lag vaak op bed, weliswaar door mijn ziekte maar van alleen maar op bed liggen wordt niemand vrolijker. Mijn slaapritme was ook helemaal verstoord aangezien ik vaak in de nacht wakker was omdat ik dan altijd beter dacht te kunnen schrijven voor mijn blog. Nu is dat nog steeds wel een beetje hoor, ik werk het liefst in de avonduren omdat ik dan meer inspiratie heb?!

Het is voor mij nu niet meer mogelijk om nachten lang te bloggen aangezien er iedere dag een klein mannetje wakker wordt tussen 6 en 8 uur in de ochtend en alle liefde en zorg nodig heeft!

James heeft rust, reinheid en regelmaat nodig maar eigenlijk heeft ieder mens dit nodig en misschien ik een beetje meer omdat ik een lichaam heb die de hele dag bezig is om te vechten tegen al die ziektekiemen en ontstekingen. James moet natuurlijk om de zoveel tijd wat drinken en een flesje. Ik betrap me er vaak op dat ik James fruit zit te geven en zelf geen fruit pak.. dat slaat natuurlijk nergens op!

Er zijn een aantal dingen die ik moet veranderen. Mijn leven anders indelen. Het klinkt heftiger dan het is maar het is hoog nodig. Even een tijdje iedere dag op hetzelfde tijdstip eten en slapen. Iedere dag verplicht even naar buiten en dit alles moet langzaam opgebouwd worden.
Ik heb als advies meegekregen om een weekplanning te maken zodat ik vooraf doelen kan opschrijven die ik sowieso wil doen. Dit zijn geen grote doelen maar gewoon mijn dagelijks leven zoals boodschappen doen, sporten, wandelen met James en andere uitjes.

Eigenlijk heb ik nooit echt met een agenda gewerkt. Onze agenda staat alleen gevuld met belangrijke afspraken en Merijn zijn werkdiensten zodat ik weet wanneer er gekookt moet worden en voor hoeveel mensen. Nu is het dus van belang om een tijdje volgens deze planning te leven om mezelf te houden aan die kleine doelen en op deze manier mijn leven anders in te delen.

De vermoeidheid is het grootste probleem. Ik ben vaak te moe om iets in het huishouden te doen en op het moment dat James gaat slapen duik ik vaak ook nog even terug het bed in waardoor er weinig tijd over blijft voor de dingen die nou eenmaal moeten gebeuren en ik vaak in de knoop kom met mijn eigen ritme.
Ik was laatst bijvoorbeeld in slaap gevallen om 7 uur, nadat James in bed lag, ik werd om half 11 en vervolgens lag ik dus wat uurtjes wakker. Dat is absoluut niet handig!

Het gaat een hele lange tijd duren om weer een goed ritme te creëren voor mezelf waar ik mezelf ook prettig bij voel. Nu is het namelijk zo dat ik vaak niet ga sporten omdat ik bang ben daarna nog meer ‘moe’ ben dan daarvoor en dan niet optimaal voor James kan zorgen. Deze cirkel moet ik doorbreken anders veranderd er niks.

Gelukkig kunnen de fysiotherapeut en de ergotherapeut mij helpen om mijn leven anders in te delen. Hopelijk kan mijn ritme snel veranderen zodat het allemaal wat gemakkelijker wordt om én het huishouden bij te houden, mijn rust te nemen en alle liefde en aandacht aan James te geven.

Hebben jullie een vast ritme in je dag zitten? En houden jullie ook een weekplanning bij?

 

 

(Visited 243 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.