Persoonlijk

Zij maakt het verschil en hem kreeg ik erbij!

Donderdag is mijn dag samen met James.

Donderdag is mijn oppas dag. Iedere donderdag probeer ik er een feestje van de maken met mijn kleine vriend James. Lonneke werkt standaard op deze dag en dus ben ik samen met hem thuis. Ik sta op als hij wakker wordt en dan komen we samen even bij op de bank beneden. Ik heb hier steeds minder lang de tijd voor nodig, het vroege opstaan valt me niet tegen tot nu toe. Als we even zijn bijgekomen onder het genot van Nijntje, Bumba of het zandkasteel gaan we samen de tafeldekken.

Samen gezellig eten. We kletsen samen en maken plannen voor deze dag. Ondertussen heb ik de vaatwasser al uitgeruimd en ga ik naar boven om de eerste was te draaien. Soms gaat James gezellig mee om op zolder te spelen maar steeds vaker blijft hij netjes beneden wachten. Af en toe roept hij naar boven: ‘Lisa kom spelen!’ super schattig.

De was neem ik mee naar beneden zodat ik deze kan opvouwen en James niet te lang alleen hoeft te zijn. Na de was is het tijd om ons aan te kleden en fruit te smikkelen. Ik probeer altijd boodschappen te doen nadat we het fruit hebben gegeten. James weet dit ondertussen en pakt nog net zijn jas niet van de kapstok. ‘Lisa kom winkel toe!’. Hij weet precies welke winkel want als ik uit de Jumbo loopt zegt hij: ‘Aldi toe?’.

Samen spelen buiten of binnen!

Als de boodschappen binnen zijn gaan we die samen opruimen. James legt alles in de kelder en ik ruim het daarna goed in. Daarna is het tijd om te spelen samen. Puzzelen, verven, tekenen of met zijn auto’s en trein. We lunchen samen en daarna hebben we even een rust moment samen. Ik zet James voor de televisie waar hij nog een filmpje mag kijken.

Tijd om te slapen. Hij slaat af en toe een slaapje over maar over het algemeen heeft hij dit nog nodig aldus Lonneke en dat neem ik natuurlijk aan. Als hij slaapt heb ik even tijd voor mezelf, soms plof ik op de bank en een andere keer doe ik wat extra’s in het huishouden. Dat moet immers ook gebeuren!

Als James wakker wordt gaan we naar buiten. De eendjes voeren, naar de kinderboerderij of naar een binnen speeltuin. Hij vindt dit heerlijk. De laatste tijd is het buiten enorm koud en daar heeft James ook een hekel aan: Brr koud’ zegt hij dan. We willen hem alsnog stimuleren om af en toe een frisse neus te halen buiten.

Zij maakt het verschil en hem kreeg ik erbij.

Mama is rond half 5 thuis en nadat ze even gekletst hebben samen gaat ze direct naar boven om door te werken voor haar blog zodat we een uur later met z’n alle kunnen eten. James vindt het allemaal prima en hij heeft het naar zijn zin samen met mij lijkt het. Hij roept echter door de dag heen wel af en toe ‘mama toe?’ maar het is ook echt een moederskindje.

Na het eten gaan we nog even gek doen, stoeien of dansen samen. Ik ben meer van het gek doen en stoeien en Lonneke is meer van het samen dansen of nog een boekje lezen. Ik krijg vaak op mijn kop dat ik hem te druk maak net voordat hij gaat slapen ? Maar ik vind het geweldig om zo met hem te spelen en die schater lach van hem, geniaal!

Rond half 7 gaan we naar boven, James doucht meestal samen met Lonneke. Een moeder en zoon moment, samen knuffelen, zingen en nog even spetteren in het water. Een mooi intiem moment van hen om te zien. Ik droog hem daarna af, Lonneke kleed zich aan en dan lees ik een boekje voor en afhankelijk van wie er sneller klaar is legt James in bed.

Ik ben blij dat ik een goede band heb met James. Zij maakt het verschil en hem kreeg ik er gratis bij. Ik zou niet anders meer willen.

(Visited 615 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.