De eerste weken van het ouderschap
Mama &zo

Zou jij de naam van je kinderen willen veranderen?

Het was een lange zoektocht om James zijn naam te vinden.

De naam van je kind. Dat is iets magisch. Je kiest de naam uit en het is de bedoeling dat je kind daar zijn hele leven mee moet doen. Het is dus best een dingetje toch? En wat nou als je het niet eens bent met de naam van je kind?

Ik weet nog dat ik zwanger was van James en wij tot week 35 nog steeds geen naam hadden verzonnen. We kwamen er niet uit, een meisjesnaam was sowieso een drama dus wat dat betreft waren we blij dat er een jongetje in mijn buik groeide. Er waren superveel jongensnamen leuk maar niet leuk genoeg, ze waren het allemaal nét niet.

Lias vond ik een super toffe naam. Apart en daar houd ik wel van. Ik vond hem alleen iets de buitenlands klinken en dat vond ik dan weer minder goed bij ons passen. Jip vond ik ook een leuke vrolijke naam maar iets minder apart en dat wilde we wel graag.

We hadden lang een naam die ik niet ga noemen omdat ik die nu nog steeds prachtig vind maar die naam vond ik niet passen bij de oudste van het gezin. Hopende dat we ooit nog meer kinderen op de wereld mogen zetten. En ineens las ik in een boekje de naam James.

Dit was hem alleen moest ik mijn partner nog even overtuigen. Wonder boven wonder ging dit redelijk volgens plan, we hebben een week lang de naam gebruikt en het geboortekaartje laten drukken zodat we alvast konden zien hoe dat er uit kwam te zien.

Spijt van de naam van je kind, het kan!

Alles klopte aan de naam James en nog steeds heb ik geen moment spijt gehad van deze naam. Ik ben blij dat hij zo heet, het komt weinig voor. Hij is bijvoorbeeld de enige James op de peuterspeelzaal en dat vind ik leuk. Het is altijd zo dat een naam past bij een persoon en nu is er geen andere naam dan James meer voor hem te bedenken.

Lisa en ik vinden het leuk om het af en toe over babynamen te kletsen. Dit is vast een vrouwending. Lekker wegdromen en ‘s avonds in bed een naam roepen en daarover kletsen. In het begin hadden we totaal niet dezelfde smaak en nog steeds denk ik dat het lastig wordt om er samen uit te komen. Gelukkig is het voorlopig nog niet van toepassing en hebben we nog even de tijd.

Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die het absoluut niet eens worden met de naam van je kind? Hoe sluit je in vredesnaam een compromis in dit geval? Zeker als je het beide belangrijk vindt hoe je kind gaat heten. Spijt van de naam van je kind. Het is echt mogelijk. Ik las laatst een artikel over een moeder die de naam van haar kind nu vreselijk vind en tientallige koosnaampjes heeft verzonnen in de hoop dat haar man dit over zou nemen.

Zou jij de naam van je kinderen willen veranderen als het kon?

Het is best knap dat je durft toe te geven dat je spijt hebt van de naam van je kind. De naam plotseling lelijk vinden lijkt me vrij apart aangezien je er toch negen maanden over hebt kunnen nadenken. Ik kan wel begrijpen dat je de naam van je kind ‘lelijker’ gaat vinden als er een verkrachter, seriemoordenaar of iets anders gehuwelijkt is gebeurd.

Dit hadden veel mensen met de naam Joran of Isis. Dat kan ik wel begrijpen en sowieso is van te voren ook niet te voorspellen. In Engeland kun je de naam van je baby gemakkelijk veranderen. Je hebt hier maanden bedenktijd en als je daarna alsnog de naam wil veranderen is dat geen probleem. Dat kost €46.50,-.

Wat vind jij ervan? Zou jij als het zo goedkoop en makkelijk was de naam van je kinderen veranderen? En waarom?

(Visited 205 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.