Vijf tips om het afvallen goed te laten verlopen
Persoonlijk

Vijf tips om het afvallen goed te laten verlopen!

Bewust zijn van wat je eet is de eerste stap.

In dit artikel schreven wij over ons afvalproces. De decembermaand is even lastig, we letten op maar er worden zeker lekkere dingen genuttigd en in januari gaan worden we strenger. Net zoals de rest van Nederland want volgens mij gaat iedereen massaal lijnen als goede voornemen. Tja want je moet er nu nog niet aandenken, of misschien wel, want voor je het weet staat de zomer voor de deur en dat voelt een stuk fijner in een afgetraind lichaam.

Mijn afvalproces gaat altijd langzamer dan die van een ander. Helaas. Dit komt voornamelijk voor de medicijnen en zeker nu ik weet moet starten met Prednison. Afvallen en Prednison is een slechte combinatie kan ik je vertellen en vooral met bewegen. Gewrichtsklachten kunnen namelijk ook verergeren als je Prednison gebruikt.

De afgelopen weken zijn we bewust geworden van wat we eten en dat is wat mij betreft de eerste stap. Ik heb in de afgelopen tijd een patroon gevonden waardoor het afvallen goed verloopt. Dit kan voor jou natuurlijk anders zijn maar wellicht heb je hier iets aan.

Vijf tips om het afvallen goed te laten verlopen.

  1. Wordt jezelf bewust van wat je eet. Dit was voor mij de eerste stap om te beginnen met afvallen. Je bent jezelf bewust van wat je in je mond doet en dus let je erop dat dit gezond is of in ieder geval beperkt is.
  2. Sla geen enkel voedingsmoment over. Je voorkomt door op de juiste tijden te eten honger. Als je eetmomenten over gaat slaan dan heb je kans dat je eerder ongezond gaat eten.
  3. Water drinken is belangrijk voor meerdere dingen. Iedereen die bezig is met afvallen weet dat water drinken ontzettend belangrijk is. Het versnelt het afvalproces maar het zorgt ook voor een volgevoel. Voor iedere maaltijd een glas water is dus ideaal. Je zit voller waardoor je minder eet en het eten wat je eet verteert sneller doordat je water drinkt.
  4. Afvallen in kleine stapjes. Dit is een grote valkuil voor veel mensen, ook voor mij. Het is beter om af te vallen in kleine stapjes dan dat je direct nooit meer iets ongezonds eet. Al het Cola en snoep wat je laat staan is meegenomen. Je hoeft niet persé meteen alles te laten. Je hebt meer kans van slagen als je afvalt met kleine stapjes waarin je iedere week iets extra’s laat staan.
  5. Ga niet iedere dag op de weegschaal staan. Afvallen is geduld. Het is niet verstandig om iedere dag op de weegschaal staan. Je lichaam moet eerst wennen aan je nieuwe eetpatroon en je gewicht kan daardoor schommelen. Dit is hetzelfde geval als je gaat sporten. Je maakt spieren aan waardoor je misschien wel zwaarder wordt, spieren aanmaakt maar wel vet verbrand waar het uiteindelijk omgaat!

Iets waar je jaren over hebt gedaan gaat er niet vanaf in een week. Helaas!

Ik heb zelf veel gehad aan deze tips. Het zorgt ervoor dat het afvallen goed verloopt. Je moet uiteraard veel discipline hebben om door te gaan en als je een mindere dag hebt, het de volgende dag weer op te pakken. Het afvallen gemotiveerd mij wellis als ik merk dat er maar weinig afgaat op de weegschaal. Logisch is het wel, iets waar je jaren over hebt gedaan kun je niet in een week verliezen. Neem de tijd!

Ga jij in januari starten met afvallen? kom je hier dan af en toe een update geven? wij zijn benieuwd!

(Visited 165 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.