Kerst VS sint blog
Persoonlijk

Sinterklaas of kerst?

Het paard of de slee met rendieren?

Sinterklaas is weer vertrokken naar het warme Spanje en nu kunnen we ons gaan richten op de witte kerst maar wat is nu eigenlijk leuker? Dat is een lastige vraag en daarom leek het me leuk om de sinterklaas of kerst tag online te gooien. Het is de bedoeling dat je bij ieder woord kiest voor Sinterklaas of Kerst. Wat vind jij leuker?

1. Lekkernijen (de pepernoten en marsepein of kerstkransjes)
Ik houd, in tegenstelling tot veel andere vrouwen, niet zo van chocolade en daarom zou ik eerder kiezen voor pepernoten en dus voor Sinterklaas.

2. Versieringen (Sinterklaasversiering of de kerstboom en andere versiering)

Wij hebben nooit echt sinterklaasversiering gehad thuis omdat we het én nooit thuis vierde en we natuurlijk tot dit jaar geen kind hadden.

Dit jaar heb ik bij meerdere huizen gezien dat er volop sinterklaasversiering aanwezig was. Allerlei vlaggetjes en de bekende kruitvat schoorsteen. Dat vind ik er wel enorm gezellig uit zien maar als ik echt voor mezelf spreek zou ik zeker voor kerstversiering gaan. Wij hebben sowieso al het gehele jaar ‘s avonds de kaarsjes aan en nu dus ook de kerstboom met allerlei leuke accessoires!

3. Vervoer (Het paard of de slee met rendieren)

Het paard is zo gewoontjes in Nederland. Ik ga zonder twijfel voor de slee mét rendieren! Het lijkt me supergaaf om eens zo’n rit te maken op een slee met rendieren. Ik zie dit ieder jaar wel eens bij de all you need is love uitzendingen van Robert ten Brink.

4. Knechten (zwarte piet of de rendieren en elven)

Dan ga ik zeker voor Piet! Zo’n lieve man die ‘s avonds de schoorsteen of tegenwoordig de deur binnen sneakt om schoentjes te vullen vol lekkers en er vaak ook nog een cadeautje bij te leggen. Super toch?

5. Cadeaus (IN je schoen met pakjesavond of onder de boom met een sok op de schoorsteen)
Voorheen zou ik geantwoord hebben dat ik de cadeautjes graag zou willen krijgen onder die gezellige boom maar nu ik James heb en ik zie hoe andere kinderen het sinterklaasfeest ervaren zou ik nu dus voor pakjesavond gaan. Tja, nu ik een kind veranderd er veel in mijn keuzes!

6. Menu (Eet je iets speciaals met Sinterklaas of een uitgebreid kerstmenu)

Zeker een uitgebreid kerstmenu. Mijn broer kookt ieder jaar een driegangenmenu en dat is écht heerlijk! hij is afgelopen maand (eindelijk) afgestudeerd als leraar maar een echte Sjefkok is hij zeker!

7. Geloof (bisschop van Myra of kerstkind)
Buiten de gezelligheid van het kerstfeest vieren we al jaren de geboorte van Jezus Christus. Jep, wij zijn gelovig. Nee, we gaan niet iedere zondag naar de kerk. Gewoon, wanneer we tijd en zin hebben. Maar ik kies in dit geval dus zeker voor kerst!

8. School (Surprises of kerstdiner) 
Ik ging ‘vroeger’ altijd wel met plezier naar school maar ik was wel iemand die direct na de schoolbel naar huis reed en niet bleef hangen op het schoolplein. Ik zou dan ook liever voor de surprise gaan ondanks ik absoluut niet kan knutselen maar dat is meestal gewoon onder schooltijd en dat vind ik fijner dan ‘s avonds nog naar school gaan om te eten maar stel dat het kerstdiner onder schooltijd zou vallen dan zou ik zeker voor het kerstdiner gaan.

9. Sinterklaas of kerstman
De kerstman lijkt me best een gezellige man maar ik kan het niet maken om niet voor Sinterklaas te kiezen. Als ik zie hoe kinderen hierop reageren en die glunderende oogjes. Prachtig!

10. Sinterklaas of kerst?
Als ik de scores bij elkaar optel kom ik uit op 5 voor Kerst en 4 voor Sinterklaas. Ik denk dat het voor een grootdeel aan de leeftijd ligt. Sinterklaas is natuurlijk pure magie voor de kids inclusief cadeautjes en kerst is gewoon lekker gezellig en iets meer voor de volwassenen, denk ik.

En wat kies jij: Sinterklaas of Kerst?

(Visited 224 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Monique 10 december 2015 om 11:25

    Lastige stellingen want beide feesten hebben iets speciaals! Omdat we al jaren Sinterklaas flink vieren met een heel team is dat feest echt belangrijk zeker met de kleinkinderen . Maar kerstmis vieren met zijn allen en een heerlijk menu zou ik ook voor geen goud willen missen??

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.