Prednison
De ziekte van crohn &zo

Prednison tabletten voor oogontsteking!

De cellen achter mijn hoornvlies..

Ik gebruik iedere dag het medicijn Atropine. Dit is een medicijn wat mijn pupil vergroot zodat mijn pupil niet blijft kleven aan mijn ooglid. Lekkere binnenkomen hè?
Doordat medicijn ga je wazig zien. Geen probleem, dat zie ik toch wel. Ondanks dat moet ik iedere keer een oogtest doen. Dit gaat ongeveer hetzelfde als bij een brillenzaak.

De assistent wilde even overleggen met de arts omdat ik deze keer minder zag dan de vorige keer. Conclusie? Een nieuwe oogscan om te kijken of daar nieuwe afwijkingen op te zien was. Het was niet goed. Het was wederom erger geworden. De cellen achter mijn hoornvlies waren weer actief en dat ondanks alle druppes, pilletjes, zalfjes en de Humira spuit. Zo’n gevoel had ik al, dus deze keer had ik netjes mijn tas meegenomen.

Starten met prednison tabletten!

‘We willen toch zo snel mogelijk starten met predinson. Het liefst nemen we je nu direct op’ zei de assistente. Thank God, dat de afdeling ‘opname’ (als die bestaat?) niet opnam want daardoor besloot ze toch maar te beginnen met prednison tabletten. Ik moest over een week terugkomen en als het dan nog niet beter was dan werd ik ècht opgenomen. Mocht het nog slechter worden dan moest ik uiteraard direct bellen.

Blij dat ik weer in de auto terug naar huis zat en verdrietig omdat ik toch moet beginnen aan de prednison. 60mg, bam!

Tegenwoordig hebben we met ons gezin een groepsapp gemaakt, zo kunnen we bespreken welke kerstdag thuis is, delen we leuke en minder leuke berichten en houden we elkaar op die manier snel op de hoogte. Zo schrijf ik mijn verkorte ziekenuis updates ook in de app. 2013 is wederom niet ons jaar!

Ik werd ziek in mijn puberteit.

Toen ik 16 was begonnen mijn dagelijkse ziekenhuisbezoeken. Een leeftijd waarop de meeste ‘kinderen’ zich af zetten van hun ouders en hun eigen weg in slaan. Bij mij was dit niet het geval, ik had en heb nog steeds mijn ouders heel hard nodig. Wij zijn juist in deze periode dichter tot elkaar gekomen.

Ik had toen ook al verkering met Merijn en al snel bleek dat dit vrij serieus was. We kunnen goed praten, huilen maar vooral ook lachen en zeg nou zelf? Als je 16 bent wil je gewoon jezelf kunnen aankleden en als dat niet kan dan juist niet geholpen willen worden door je vriendje.

Degene waaraan je wil laten zien dat je net zo bent als gezonde meiden, je leuk wilt aankleden en het liefst hand in hand door de stap wil lopen in plaats van dat hij mij duwt in de rolstoel.
Helaas is dat nu niet meer haalbaar, ik moet nu vaak geholpen worden met mijn dagelijkse verzorging en ik zit nu eenmaal vaak in een rolstoel.

Een nachtje bij mijn ouders slapen.

Ik koos er vandaag voor om een nachtje bij mijn ouders te slapen. Merijn komt dan wel gezellig mee eten, blijft daarna nog even knuffelen, huilen maar vooral lachen en dan gaat hij weer naar ons huisje.

In de middag nam ik voor de ogen van Sjef, mijn oudste broer, de eerste 60mg prednison in. Vooral mijn ouders zien graag als ik mijn medicijnen inneem. Ik denk omdat ik het liever niet inneem en het hèèèèl soms per ongeluk expres vergeet. Daarna ging ik naar bed, ik was moe door alle medicatie die ze in mijn oog hadden gestopt en ik was bang dat ik last zou krijgen van de prednison.

Ik werd wakker door een kus op mijn voorhoofd. Mijn moeder. Weer even praten, huilen en daarna samen lachend in bed uitzending gemist gekeken. Even niet denken aan ziekenhuizen. Even samen met mijn ouders op de bank, gewoon gezellig, zoals het hoort!

(Visited 593 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.